Olaszliszkai-per: „Nem nekem kéne elmondani az igazságot”
2008. november 12. 16:45

MNO
Tanúk meghallgatásával folytatódott a két évvel ezelőtti olaszliszkai emberölés tárgyalása szerdán Miskolcon, a megyei bíróságon. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével – részben társtettesként, részben felbujtóként – nyolc embert vádolnak.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A szerdai tárgyalás első részében négy tanút hallgatott meg a bíróság. Az elsőként meghallgatott olaszliszkai nő azt mondta, csak a tragédia után ment a helyszínre. Fenntartotta korábbi rendőrségi vallomását, amely szerint az áldozat „arca rettenetesen nézett ki”, ő még filmen sem látott olyat. A negyedikként meghallgatott tanú, aki a tárgyaláson rosszul lett, vallomásában azt mondta: az olaszliszkai eset után körülbelül félszáz embert látott a helyszínen.

A Czibrik Attila bíró vezette tárgyalás második részében azokat a rendőröket hallgatták meg, akik a házkutatásban, a helyszín biztosításában és az adatgyűjtésben vettek részt. Ők azt mondták, a házkutatás során lefoglaltak egy sportcipőt, amelyet vegyszerrel ellenőriztek, mert foltokat fedeztek fel rajta. A vizsgálat szerint vér volt a cipőn, a helyben történt vegyszeres ellenőrzés azonban nem tudja megkülönböztetni az állati és az emberi eredetű vért - egészítette ki a bíró. (Kuruc.info: ezzel kapcsolatban hazudták azt cigányaink, hogy az "halvér". Lásd EZT) Több vádlottnak volt kérdése a rendőrségi vizsgálatok kapcsán. Ekkor az elsőrendű vádlott (az elsodort kislány bátyja) azt kérdezte a hetedrendű vádlott férfitől, miért nem mondja már el a teljes igazságot. A hetedrendű vádlott azt válaszolta, nem neki kellene elmondania mindezt; az eltelt két év alatt már mindenki szenvedett eleget, ők és a hozzátartozóik is.

Az olaszliszkai emberölés büntetőpere jövő héten, szerdán folytatódik.

(MTI)
(Az MNO cikkének szó szerinti átvétele)
Kuruc.info / A.S: Ebből a hírből a legeslegfontosabb ez: "A hetedrendű vádlott azt válaszolta, nem neki kellene elmondania mindezt; az eltelt két év alatt már mindenki szenvedett eleget, ők és a hozzátartozóik is." Szenvedtek?! Mitől? Attól, hogy egyet közülük már el is engedtek (sztori ITT), és, ahogy elnézem a bíróság lassúságát, a harmadik év leteltével a többi is szabadul? Attól, hogy ügyvédeik sorra jelentenek beteget (sztori ITT), hogy ezzel a bíróságnak szabadlábra kelljen helyeznie a vádlottakat? Ez az "üldöztetés", a "szenvedés"?! Amikor még a fajvédő Népszava (!) is elismerte, hogy egy évvel a lincselés után a liszkai cigányokon a bűnbánatnak nyoma sem látszott? Fajvédők, a Népszaváról beszélek, nem a (mai) Magyar Hírlapról vagy Nemzetről! Ezt a lapot aztán nehéz mokkaellenes elfogultságal vádolni, nemde?!

Tényleg, miben fogadunk, hogy Draskovics ezután sem "szól le" a bíróságra, hogy haladjanak gyorsabban a dologgal? Érdekes, a Magyar Gárda ügyében anno ezt megtette? Vajon miért? A kérdés költői: Draskovics csak (szintén cigányok - uzsorások - által) lelőtt mokkák temetésére járkál, ahogy Szögi Lajos tanár úr temetésére se ment el se ő, se a kormányból senki. A halott, világéletében segílyeken élősködő, soha nem dolgozott cigány fontos, a cigányok által meglincselt, hallatlanul termékeny és sokat alkotó magyar, Szögi, nem.

Az pedig nagyon "jól" ki van az találva, hogy csoportosan elkövetett esetnél nincs egyetemleges felelősség, csakis egyéni... A szoci törvénykezésben nem volt ilyen, akkor aki ott volt az bűnős, max. differenciáltan. Én tényleg nem kívánom vissza azokat az időket, de ami most és itt van, az Justícia megerőszakolása, de nagyon. Azért kíváncsi lennék, hogy ha 20 skinhead agyonverne az utcán egy romát, mennyi idő után kapna ítéletet.. egy hónap? két hónap? Vagy pár nap, ahogy a tüntetők esetében?! Hogy lehet az, hogy a senkit meg nem ölt tüntetőket gyorsított eljárásra méltatták, a Szögit halálra lincselő cigányokat meg nem? Szép kis kettős mérce, mi?!