November végén kiengedik a börtönből azt a tetves cigányt, aki aktív résztvevője volt az olaszliszkai lincselésnek. Két évvel ezelőtt november 29-én helyezték előzetes letartóztatásba, akkor a cigánybűnöző 16 éves volt.

A törvény szerint a fiatalkorúak előzetes letartóztatása két évnél tovább nem tartható fenn, kivéve, ha addig elsőfokú ítélet születik az ügyben. Az olaszliszkai büntetőper bírósági szakasza még nem tart ott, így november végén kiengedik az előzetesből a fiatalkorú vádlottat, helyette vélhetően más kényszerintézkedést fog elrendeli a bíróság.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.
(hirszerzo.hu nyomán)

Kuruc.info: 1.) Ugye, milyen jól bejött az ügyvédek időhúzásra játszása? Ha jól emlékszünk, kétszer jelentettek beteget (az egyik eset ITT). Már a legelején mondtuk, hogy erre játszanak. 
Az eredmény: jópár hónapos csúszás mindkét esetben. Az egyik vádlott begyógyszerezéséről nem is beszélve. "Gratulálok", ügyvédek, "jól" csináltátok, hamarosan az egész banda szabadlábon lesz, fülön csípésükre nem sok reménnyel.
2.) Majd ez is jól elrejtőzik, mint az életfogytos Colombó a minap. És a cigányok "deviancia-ellenes" "kultúrájának" része az, hogy bűnözőket rejtegetnek. Nem csak Colombót, hanem pl. a somogyi Rambót és a többieket. Ugye, hogy milyen különböző az európai és a cigány kultúra? Ilyesmi nem történhetett volna meg fehér emberek között. Az európai (nemcigány) kultúrájúak  számára ugyanis a bűn bűn, és nem erény.
3. ) Ne legyenek illúzióink: még egy év és jönnek a többiek is...  felnőtteknél ui. három évig lehet csak bent tartani a bűnözőket. Majd ezentúl is igyekeznek a védők meg a vádlottak, beteget jelentenek, megint "begyógyszerezik" magukat... A demokrácia "nagy" dicsőségére.
Arppi S.