Meg fogtok dögleni! Rettegésben tartják Somogyszil őslakosait

F. Szarka Ágnes

A parasztokat kiüldözzük innen! Meg fogtok dögleni! Ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tesznek Somogyszilben a Martinovics utca új lakói. Tavaly januárban költözött az első család a Martinovics utcába, aztán jött a rokonság, ma már mintegy ötven ember tartja lelki terror alatt az utca lakóit.

– Félve megyek el, mert nem tudom, mire érek haza – mondta Nagy Katalin. – Múltkor látszott a nyoma, hogy valaki megpróbált betörni. Éjszaka, ha bármi neszre felébredek, akkor percekig fülelek, hogy csak a macska zörög, vagy valaki jár a ház körül. Sötétedés után pedig nem merek hazajönni, mert a környező házaknál nincs kerítés, a kapu nyitva, az utca pedig tele kutyával.

Egy évvel ezelőtt alakítottam ki a fürdőszobát, majdnem egymillió forintot költöttem rá, de eladnám a házat, és beljebb költöznék a faluba. A háznak azonban a szomszédság miatt nincs értéke. (Kuruc.info: tessék, megint bizonyíttatott, hogy a putriscigány szomszédság finoman szólva árlehajtó tényező) Szinte minden őslakos menekülne. Sőt, még a romák közül is néhányan. (Kuruc.info: ha bárkinek bármi kétsége lenne a betelepülők származásával kapcsolatban... A leggyengébbek és a ballib fajvédők kedvért: az a szerkezet, hogy "minden őslakos menekülne, sőt, még a[z őslakos] romák közül is néhányan", arra utal, hogy a betelepülők is romák. Ha nem cigányok lettek volna, akkor a fajta-azonosságra utaló "még" sem szerepelne itt.) Több mint tíz éve jöttem Budapest mellől Somogyszilbe. Szeretem ezt a falut, de már kezdek kikészülni.

Az egész utca elköltözne

A szili kertek, ólak, udvarok nincsenek biztonságban. Eddig főként baromfit és terményt loptak, de legutóbb egy másfél mázsás disznónak is lába kelt. A rendőrkutya az egyik Martinovics utcai házhoz vezette a nyomozókat, de húsnak nyomát sem találták, csak serényen takarító asszonyokat...

– Tisztában vagyunk a helyzettel – mondta Sámoly Ferenc polgármester. – Lassan két éve tart ez a betelepedési hullám. A szabad költözés alkotmányos alapjog, nem lehet tenni ellene. A beköltözők nagy része – főként kolompár, köszörűs – Bács-Kiskun megyéből jött, de valamilyen rokoni szál ide köti őket. Iparág lett, hogy egyesek a megüresedett házakat megveszik, látszatra felújítják, a szocpol-támogatáson pedig osztoznak. A komfort teljes hiányában élnek, se fürdőszoba, se villany, de sokszor még víz sincs. A Táncsics utca a hetvenes években a cigánysor volt. Ma már nem az, mert nincs utca. Minden ingatlant (lehetett vagy 80 lakóház) lebontottak és eladtak. Most a Martinovics utcán a sor. A kisebbségben élő őslakosokat pszichikai terror alatt tartják. Van olyan külföldi tulajdonban lévő ház, ahol már a padlást is lebontották. De még a rendőr rokonát is meglopták.

– Az együttélés legelemibb szabályait sem tartják be – mondta Lengyel Antal körjegyző. – A gyerekeket nem járatják iskolába, sőt a szülő arra biztatja a gyerekét, hogy ne tanuljon. Nyolc gyerek van védelemben, mindegyik roma. (Kuruc.info: megint csak: ha bárki is kételkedett volna a származásukban...) A lakóterületük tisztán tartása kritikán aluli. Nincs kuka, a szemetet szétszórják, oda piszkítanak, ahol éppen állnak (Kuruc.info: a cigány "kultúra" velejárója. Ugye, emlékszünk, milyen dühödten támadták a fajvédők a Magyar Nemzetet, amikor a gadnás riportjában ugyanezt írta? Ahogy most is bizonyíttatott, valóban "hazudott"...), s nyolc-tíz kutyát tartanak házanként. Az ebeket persze nem oltatják. Egy oltatlan kutya jogszerű kiirtása nyolcvanezer forint. Adott esetben akár a mezőőr is lelőhetné, de ez ma már tilos. Egyszerűen nem tudunk velük mit kezdeni. Szabálysértési eljárást kezdeményezhetek, de nem tudják a bírságot kifizetni. Nincs letiltható jövedelmük, így közmunkát kell felajánlanunk a bírság erejéig. Na nézze meg azt a munkát! (Kuruc.info: ez is egy pofon azoknak a hazug fajvédőknek, akik azzal védik a cigányságot, hogyaszongya "ők építették fel az országot Kádár alatt" – lásd pl. EZT a fószert. Igen, ahogy már számtalanszor hangsúlyoztuk: a cigány munka értéktelen. Nem véletlen, hogy a finnek egyszerűen jobbnak látják, ha gyakorlatilag automatikusan megadják nekik a rokkantnyugdíjasi státuszt, amikor 18 évesek lesznek . Most [még] megtehetik, hiszen Finnország gazdag, és, szerencséjükre, "csak" 10 ezer cigányuk van...)

Lassan két éve tart ez a betelepedési hullám

– Polgármesterként semmilyen jogköröm nincsen intézkedni. Legfeljebb szépen megkérhetem őket – fejtegette a polgármester. – Az államtól járó segély visszatartásához nincs jogunk, plusztámogatást nem szavazott meg a testület. Azzal jönnek, hogy másként viselkednének, ha több segélyt kapnának. (Kuruc.info: persze, Finnországban is "látható": havi több ezer euró segílyt kap ott minden egyes cigány; mégis ölnek, mégis gyilkolnak, rabolnak!) Én pedig azt mondom, hogy bizonyítsanak, utána majd a testület is másként áll a dolgokhoz.

Somogyszilben kétszer alakult polgárőrség, de nem volt életképes. Most a község vezetői abban bíznak: készül a térfigyelő rendszer a településen. Ez talán visszaszorítja a bűnözést.
Sonline cikkének szó szerinti átvétele; vannak kommentárok is. Félkövér kiemelések tőlünk.
Kuruc.info: Kíváncsiak vagyunk, Drazsé ráállít-e 50 nyomozót erre az ügyre és kitűz-e a dolgozó fehéreket (és beilleszkedett, rendes romákat) terrorizáló cigány-főkolomposok fejére tízmilliós vérdíjat. Ahogy azt a cigányok támadóival kapcsolatban tette. Ha nem, miért nem teszi? A bűnöző putriscigány élete sokkal többet ér, mint a dolgozó, adót fizető fehéré?
Pár olvasói kommentár (a sokból):

Miért törölte ki a [sonline-os, cigányvédő] moderátor a hozzászólásomat? Miért baj ha segitséget kérünk olyan valakiktől [a Magyar Gárdáról van szó, őket hívta volna be a településre], akinek a megjelenése is elég ahhoz, hogy Somogyszilbe rend legyen? Mert a rendőrség nem tud tenni semmit,és nem is akar!!!Miért engedjük,hogy szenvedjen a lakosság olyanoktól akik a magyar társadalom legnagyobb ellensége? miért nem lehet kimondani,hogy cigányok,és takarodjanak ki még Magyarországból is ? Én nem bántanám sosem a rendes romákat,de ezek patkány,ártó egyedek!!!!!

Én is a közeli faluban lakok. Most volt nálunk ez a "zsarolási" felhajtás!!! Lesz belőle valami??? Semmi!!! Sajnos a "svéd cserediák"-ot hazaengedték, megint rettegésben tart Ő és a kedves családja mindenkit. Szabadlábon védekezik, de, mint hallani lehet, nincs is ellene elég bizonyíték... A rendőrség sem tud mit kezdeni a drága kisebbséggel, mert nagy a területük, mindenhol nem lehetnek ott. Amíg volt Göllében is rendőrőrs, addig azért visszafogták magukat, de most..... Sajnos ilyen csodálatos világot élünk...

Tisztelt Kállai Ernő Úr! És majdnem elfelejtettem, Tunyó Úr! Hát akkor hogy is van ez? Kitaláció? Talán újabb lejáratás? Kik is szarnak maguk alá, ahol éppen állnak? Kiktől is kell rettegni? Kik nem tartják be az egymás mellett élés legelemibb szabályait? Kik lopnak, és kiktől? És mennyivel több segélyt kellene kitermelni a magyar rabszolgáktól? Ébresztő MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!

Akkor most ki is a rasszista?Ezek szerint nem a többség.Itt az élő példa, hogy Magyarországon a kisebbség különbözteti meg magát a többségi társadalomtól [pl. azzal, amikor "paraszt"ozik, mint ebben az esetben is].Az ombudsman úr csak védje őket.