Csurka István máig sem tudott kigyógyulni az MDF-es betegségből: ahogy az Antall-kormány idején is tehetetlen művészekkel, írókkal, költőkkel töltötték fel a parlamenti padsorokat szakemberek vagy egyáltalán tökös legények helyett (tisztelet a kivételnek), most is egy sehol nem kellő, "szabadúszó" (értsd: sehol nem alkalmazott, bár önmagában ez még nem volna bűn) színészt próbált indítani képviselőjelöltnek a MIÉP a ferencvárosi időközi választáson, nem mellesleg csalással.
Agárdi László (a híres, elhunyt Agárdi Gábornak csak névrokona) kampányában több kisebbségi önkormányzatot felkeresett, és egy hozzá hasonlóan súlytalan cigányvezetővel, Szűcs Gyulával, a Demokratikus Roma Szervezet elnökével közösen lépett fel lakossági fórumán (ahol ő maga jelöltként program helyett verseket mondott). A cigány támogatásáért cserébe interjút készítettek vele Csurka István hetilapjába, alább ebből közöljük a botrányos részletet. A kampányfőnök Medveczky Attila szó nélkül hagyta a megélhetési kisebbségi szemtelen hazudozásait, sőt részt vállalt a cigánymosdatásban. Portálunkon az alábbi sorokat csak a cigánybűnözés rovatban tudjuk közölni.
Szűcs Gyula: A hazánkban élő cigányok mind magyarnak, hazafinak vallják magukat. Ezt a történelem is igazolja. Már Mátyás idején sok roma segített a királynak háborús időben, sőt 1956-ban többen fegyverrel harcoltak az elnyomók ellen. 
Medveczky Attila: Egy időben azzal volt tele a sajtó, hogy a magyarországi cigányok az elburjánzó fajgyűlölet miatt kimennek Kanadába. Ők is hazafinak tekinthetők?
Szűcs Gyula: Természetesen. Nem azért mentek ki külföldre, mert nem szeretnek Magyarországon élni, hanem: nem kaptak munkát. Kérdem: ha egyszer a cigányok megtalálják Kanadában a számításukat, miért kell kimenni Farkas Flóriánnak, és olyan negatívumokat mondani, hogy abban a pillanatban hazaküldik őket. Franciaországba pedig vagy olyanok mentek ki, akiket szándékosan nem vesznek fel dolgozni, vagy olyanok, akik nem is akarnak munkát keresni. A romák hazafinak tekintik magukat, nem kalandvágyból mennek ki külföldre.
Medveczky Attila: Agárdi László szerint az is gond, hogy a nagy pártok csupán alamizsnát adnak a választások előtt a hazai romáknak, de munkahelyet nem teremtenek számukra.
Szűcs Gyula: Négyévenként felkeresik a cigányokat a pártok, ígérnek nekik szépet és jót, aztán elfelejtik őket. A vidéki romákat a munkanélküliség átka sújtja. Jelenleg a romák nagy része ideges, bizonytalan, mert létük a tét, nem tudják, mire ébrednek. Többször arra gondolok: milyen jövője lesz fiaimnak, unokáimnak, s nem látom a kiutat.
(Magyar Fórum nyomán Kuruc.info)