Legalább húsz bűncselekmény írható egy gyöngyösi kiskorú számlájára, ezeket alig néhány hónap leforgása alatt követte el - közölte Gyöngyös rendőrkapitánya a heol.hu-val.

A tizenhárom esztendős fiút gyermekotthonba utalták, ám onnan két nap alatt már kétszer megszökött. A gyereket autó önkényes elvételében, autófeltörésben, tucatnyi betörésben, illetve utcai táskalopások ügyében gyanúsíthatná a rendőrség, ha tudná. Kora miatt azonban még nem büntethető. (Kuruc.info: De persze a büntethetőségi korhatárt csakazért sem szállítják le, hadd gyilkoljanak, raboljanak, lopjanak a deviáns purgyék. Ne feledjük, hogy éppen ma jött a hír, hogy egy 13 éves cigány gyilkolt…)

- Iskolába nem jár, de máris nyugtatókat szed, iszik és dohányzik - ecsetelte Dr. Lóczi Zsolt alezredes, Gyöngyös rendőrkapitánya. - Mivel lényegében hiányzik a vele kapcsolatos szülői kontroll is, kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indítottunk a szülők ellen.

Kedden elrendelték a fiú ideiglenes elhelyezését is az egyik Heves megyei gyermekotthonban, ám onnan szinte azonnal megszökött. Pechjére stoppolás közben épp civil ruhás rendőröket állított meg, akik azonnal vissza is vitték az intézménybe. Néhány óra múlva azonban újra kiszökött onnan, és azóta sem találják. Valószínűleg most a rokonai rejtegetik (Kuruc.info: vö. a bűnözés, a bűn általános megítélése a cigány társadalmon belül – lásd a somogyi Rambó [további infó és kezdőlink ITT]  és sok hasonló tag bújtatását) - jegyezte meg a kapitány.
(HEOL; szép számmal vannak olvasói megjegyzések is)