Többször megírtuk már, hogy a cigányság integrálása az ügyre hihetetlen pénzeket elköltő Finnországban sem sikerült, hogy finoman fejezzük ki magunkat. Bármennyi pénzt és energiát feccöltek is beléjük, az eredmény siralmas: a finnországi mokkák ugyanolyan mértékben bűnöznek, munka- és iskolakerülők, mint kelet-európai társaik.

Pedig esetükben igazán nem beszélhetünk mélyszegínségről: a finn állam nemcsak a különböző felzárkóztató, integrációs stb. programokat pénzeli bőkezűen, hanem a cigánysegílykék kifizetésénél sem szűkmarkúskodik, ill. simán megengedi mokka állampolgárainak, hogy 18 évesen leszázalékoltassák magukat, és így gyakorlatilag egész életükben állami segílykén élősködjenek. (Ezért van az, hogy, ahogy azt EZ a fajvédő (!!!) tanulmány is elismeri, ha egy finn azt hallja a hírekben, “huszonéves nyugdíjas bűnöző”, akkor automatimusan a cigányokra asszociál. Biztosan ok nélkül...) Mégis bűnöznek az orkok – ott is...

Lássuk hát a legújabb adatokat. Alább idézzük az Igazságügyi Kutatóintézet 2008. február 14-én kiadott tanulmányát. Az eredeti ITT, a www.om.fi [a finn Igazságügyi Minisztérium] oldalán található – igen, ez a Minisztérium honlapja, nem egy rászístáfásísztá finné!

“A rendőrségre bejelentett rablások száma az utolsó pár évtizedben évi 1500 és 2700 között mozgott; ebben az évtizedben alacsonyabb volt. Lakosrra lebontva, a rablások számaránya Finnországban nem különbözik az egyéb északi és nyugat-európai országokétól, ugyanakkor alacsonyabb, mint a mediterrán és a kelet-európai államokban. A rablások elkövetői általában 25 éven aluliak és az etnikai kisebbségek számarányukhoz képest túlreprezentáltak köreikben.

Az etnikai kisebbségek túlreprezentáltak az elkövetők között. A legújabb, a 2005-ös adatokat tartalmazó kimutatás szerint az elkövetők 50%-a a többségi nemzethez tartozik, 18% roma, ill. 12% szomáliai. A negyedik legnagyobb csoportot (5%) az Afrikából bevándoroltak [de nem szomáliaiak] adják. (Etnisten vähemmistöjen edustajat ovat yliedustettuina syyllisistä. Tuoreimpien, vuotta 2005 koskevien syyllisten etnistä taustaa koskevien tietojen mukaan valtaväestö muodostaa syyllisistä 50 %, romanit 18 % ja somalit 12 %. Neljänneksi suurimman ryhmän muodostavat Afrikasta peräisin olevat maahanmuuttajat (5 %).)

A bejelentett rablások 40%-ában használtak fegyvert és azok 50%-ában kapott sérülést az áldozat. 20% a kórházi, ill. orvosi kezelést igénylő sérülések aránya.”

Számoljunk egy kicsit. Finnországban a cigányok számaránya valamivel alacsonyabb, mint két ezrelék (10 ezer cigány van a valamivel több, mint ötmilliós országban). Mégis, az összes rablás 18%-át ők követik el. Ez vajon hányszoros bűnelkövetést jelent?

Könnyen kiszámolható: 18 / 0,2 = 90. Igen, egy átlagroma kilencvenszer (durván két nagyságrenddel!) valószínűbb, hogy kirabolja az embert, mint egy átlagfehér. Bár ez semmi újdonságot nem jelent, ha emlékszünk még a szintén hivatalos, finn börtönviseltségi és elítéltségi arányokra: Finnországban a felnőttkorú cigányok fele (!!) volt már börtönben, 68%-át ítélték már el és 92%-ának volt már dolga a rendőrséggel. Ezekhez a számokhoz sem kell túlzottan sok kommentár...

Kuruc.info – A.S.
Olvasó: Sziasztok Kurucok!

Egy kis javítást eszközölnék a "Legújabb, hivatalos adatok: a cigányok két nagyságrenddel gyakrabban rabolnak, mint a fehérek" című cikkhez, a számolás ugyanis hibás.

A cikk szerint 100 bűncselekményből 50-et követ el finn, és 18-at cigány. A cigányok száma 0,2%, azaz 500-szor több finn lakik Finnországban, mint cigány. Azaz ha ugyanannyi finnt vizsgálok, az 50/500=0,1 a bűnelkövetés lakosságarányosan. Azaz amígy 10.000 cigány 100 lopásból 18-at, 10.000 finn 100 lopásból 0,1-et követ el (1000-ből 1-et). Ez 180-szoros arányt jelent, nem 90-szereset. (A hiba abból ered, hogy a 18-at nem a 100-hoz, mint egészhez, hanem az 50-hez, mint a finnek arányához kell mérni.)

Annyi megjegyzést még hozzátennék, hogy Magyarországon is hasonlóak az arányok, bár itt nem készülnek statisztikák (Kuruc.info: ezért is kényszerülünk külföldi statisztikák fordítására. Amelyek, nem mellesleg, azt is bizonyítják, hogy 1.) még a szupergazdag, a mokkák integrációjára egy valag pénzt kiszóró országokban sem bűnöznek kevésbé, integrálódtak jobban, mint nálunk, így bármiféle, a romák jobb belátásában bízó integrációs program halálra ítéltetett 2.) a legtöbb országban igenis publikálhatnak származási alapú bűnügyi statisztikákat, és aki [fajvédő] ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik), így csak elmondásokból tudjuk: a börtönlakók 90-a cigány, azaz a bűnesetek 10%-át követik el a többiek, tegyük fel, hogy magyarok (bár ebből meg kellene vizsgálni a "fehérgalléros" zsidóbűnözés és az egyéb nemzetiségek mértékét). Azaz 100 bűnesetből 90-et cigány, 10-et magyar követ el, lakosságarányosan a magyar "részvétel" 1 a cigány 90-nel szemben. Ha feltesszük, hogy a 10% "maradék"-nak csak a felét követik el a magyarok, itt is 180 jön ki - de hát biztos adatok nélkül ez már csak bűvészkedés a számokkal. Valójában mindegy, hogy 100-ból az ország lakosságának 10%-át kitevő cigányság 90 vagy 95 vagy "csak" 50% százalékát követi el a bűncselekményeknek, a lényeg az, hogy hihetetlen mértékben felülreprezentáltak arányszámukhoz képest.

Üdv.:

Tonuzóba