Megtámadták a mentőautót vezető sofőrt, majd kiszúrták a jármű mindegyik kerekét Szigethalmon - közölte a Samaritanus mentőszolgálat. A bűnpártoló, cigánybűnözést segítő ÁVH csupán garázdasággal vádolja a színesbőrű lényeket.

A társaság mentőautója hétfő este Szigethalom belterületén lakcímet keresve lassan haladt, ezért a mögötte lévő személyautó sofőrje agresszívan, dudálva, villogva próbálta megelőzni a mentőt. Miután az előzés sikerült, a személyautó véletlenül sem tetvescigány sofőrje számon kérte a mentő vezetőjét, hogy miért megy lassan, majd a félig nyitott ablakon keresztül többször arcon ütötte a mentőst.
   
Az esetről értesítették a rendőrséget, akik előállították a három támadót. Amíg a mentősök a rendőrség épületében voltak, ismeretlenek (értsd: véletlenül sem kolompárék) kiszúrták a mentőautó mindegyik kerekét, így azt autómentővel kellett elszállítani. A szolgálatnak mintegy 60-80 ezer forint kára keletkezett.
   
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint csoportos garázdaság miatt állították elő a három huszonéves fiatalt, a jármű megrongálása miatt pedig ismeretlen tettes ellen nyomoznak. (Kuruc.info: jól olvasták az olvasók: csupán garázdaság miatt, és nem közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Nem ugyanaz büntetési tételeit tekintve a kettő, nagyon nem... Jellemző, hogy bűnözőcigányékat mindig a létező legkisebb, legenyhébb büntetéssel illetik, ill. bűntettel vádolják, vagy vádat sem emelnek, lásd, amikor fegyverrel fenyegettek a közelmúltban koncetről távozó magyarokat az ÁVH orra előtt. Hogy ennek az ocsmány rendőrségi gyakorlatnak a gyakoriságát láthassuk, csak arra utalunk, hogy tegnap közöltünk egy olyan hírt, amelyben a cigánycsávó erőszakkal, tettlegességgel rabolgatott, de csak lopással gyanúsítják… és mennyi, de mennyi hasonló eset van!)
(HVG)
Olvasónk plusz levele: Tisztelt szerkesztőség !
Az egyik ismerősöm ennél a mentőszolgálatnál dolgozik és mesélte, hogy a Raffael klán tagjai voltak az elkövetők!
Akit megütöttek többször az egy főállású rendőr és csak másodállásban mentőzik.
Kiváncsi lennék, ezek után mi a véleménye a cigánybűnözésről.
Ja, de a legnagyobb pofátlanság, hogy a klán többi tagja bosszúból kiszúrta a mentő kerekeit, nem tetszett nekik, hogy felelősségre vonták a bandatagokat ilyen mindennapos apróságokért...
Hajrá srácok ;)

Kapcsolódó cikkek: Lincselő mokkák a miskolci kórházigazgatónak: "Ha a gyerek meghal, ti is meghaltok!"   (jópár plusz hivatkozással a hasonló esetekre)