Amint az alábbi levélből is látható, lehozzuk a velünk kritikus, bennünket támadó e-maileket is, amennyiben azok tényekkel, statisztikákkal vitáznak. Szemben, mondjuk, a Népszabadsággal. A levelet javítatlanul / módosítatlanul, eredeti helyesírási hibáit megtartva közöljük.

Olvasó: Szerkesztő úr !

Szeretnék hozzászólni a kurucinfó cikkeihez, hogyan tehetném meg ? (Kuruc.info: például így, levelet írva)

Ugyanis a nyilvánvaló hazugságokra fel kellene hívni az olvasok figyelmét.

Most olvastam a finn hazugságokat, elismerésem hogy találtak megint egy módszert, amivel a buta embereket megint szédíthetik.

Olvass utána egy hivatalos finn oldalon bizony....
Kerestem rajta de azokat az adatokat nem találtam amiket önök odahazudtak

elküldené esetleg a konkrét linket?

Mindenesetre egy rövid angol ismertetővel értesítettem a Finn Igazságügy Minisztérium honlapját.

XY" (Kuruc.info: olvasónk aláírta levelét. Bár nem éppen szívünk csücske az, amit írt, rá is érvényes az, ami az összes többi hozzászólónkra: külön kérése nélkül, a saját érdekében, nem hozzuk le nevét. Amennyiben mégis kéri - akárcsak a többi, hasonlóképp érintett olvasó -, hogy ezt utólag megtegyük, kérjük küldjön erről egy e-mailt.)

Kuruc.info: Olvasónk valószínűleg a száznyolcvanszoros rablási arányról érdeklődik, mert - többek között - azzal kapcsolatban linkeltük a Finn Igazságügy Minisztérium honlapját kapcsolódó cikkünkben. Nos, ahogy az az írásunkban is olvasható, az anyag ITT található (klikk a linkre!). Tessék szépen lefordíttatni egy finnül tudó emberrel (különös tekintettel a "Tuoreimpien, vuotta 2005 koskevien syyllisten etnistä taustaa koskevien tietojen mukaan valtaväestö muodostaa syyllisistä 50 %, romanit 18 % ja somalit 12 %." mondatra). A népességen belüli arányokat gyorsan kiszámolhatja mondjuk a Wikin található népességszám-adatok alapján. ITT  van a teljes népesség a Population: 2009 estimate sorban [Ctrl-F-et vagy a keresést érdemes használni a gyors megtalálásához] a jobboldalt, felül levő táblázatban. A Finnországban lakó cigányok számát megtalálja a Wiki Romani People szócikkének valamivel régebbi, pl. 2008-as változataiban (pl. EBBEN); keressen (Ctrl-F-fel) a "Currently, there are approximately 10,000 Roma living in Finland"-re. A szócikk legújabb változatában már semmi, lélekszámmal kapcsolatos adat nem szerepel, mivel abból, úgy tűnik, (valószínűleg helyszűke miatt) kitöröltek minden olyan országgal kapcsolatos információt, ahol relatíve (nagyon) kevés cigány él. A két szám arányából, valamint az Igazságügyi Minisztérium anyagában szereplő 18%-ból meg kiszámolhatja, hányszorosa a finnországi cigányok rablási aránya a fehérekének. Igen, kb. olyan, mint a miskolci romáké...

Természetesen helyt adunk az Igazságügyi Minisztérium válaszának is, ha olvasónk kap olyat - hiszen jól tudjuk, az is az általunk állítottakat fogja alátámasztani. Rideg számokkal, statisztikákkal nehéz vitázni, ráadásul ők sem tudják letagadni, hogy ez a statisztika (megannyi másik, hasonló, "cigánybűnözéses" mellett) az ő honlapjukon található.
Hadd utaljunk arra is, hogy a fajvédő Klecska Ernő is belekötött a finn fordításainkba. Amikor statisztikáink ügyében megkereste a Finn Nagykövetséget, a finnek hivatalos válaszát valamiért nem sietett közölni senkivel. Ki lehet találni, miért.
Kuruc.info - A.S.