Az alábbi cikkből kiderül, hogy még a Nemzeti Nyomozó Iroda is kihátrálóban van a fajvédők és a kormánypártok, valamint az ő kezükből evő nyugati tömegtájékoztatás által erőltetett “romát (vagy annak mondott, ugyanakkor még csak véletlenül sem annak látszó embert – lásd Tiszalök) csak rászístá indokkal gyilkolhatnak”.

Persze, nem közvetlenül teszik (“Tudjuk, hogy az égvilágon semmi köze a gyilkosságoknak a rászízmushoz”), mert az kifejezetten nagy blama lenne, különösen az antifa Népszabadság oldalain, ill. közvetlenül az újzsélandi (gyk. újlipótvárosi), Szent István parkbeli “antirasszista” összejövetel után.
Vajon az NNI, ha lenne bármilyen rászístá indokra mutató bizonyíték, ilyeneket nyilatkozgatna? Ugyanmár. Agyba-főbe nyomná az “igen, faji alapon gyilkoltak”-dumát. Mohácsi Viki, Hell István és a többi szutyok, az országot számtalan külföldi médiumban (ARTE, Observer stb.; lásd pl. EZT, a UPI-kampányt, ill. az egyéb esetek linkjeit ITT, első megjegyzésünk második bekezdésében) feljelentő, lejárató hazaáruló, most szívnak: már az NNI sem hajlandó szajkózni a hazugságaikat.

Lássuk az eredeti cikket:

Miért támadják a romákat? Nem is azért, mert romák?

A romák támadói látszólag nemzeti-etnikai hovatartozásuk alapján választják ki áldozataikat, de korántsem biztos, hogy erről, vagy csak erről van szó - mondta Kovács Lajos ezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda "döglött ügyek osztályának" nyugalmazott vezetője a Népszabadságnak adott interjújában, amelyet a lap hétfői számában közölt.

Mint mondja, a romák gyilkosainak áldozatai közt is csupán annyi kapcsolatot sikerült eddig felderíteni, hogy szegénységben, a cigánysor szélén élő romák. Országszerte több település szélén van "cigánytelep", bárhol lecsaphatnak.

A szakember megemlíti, hogy az 1950-es évek elején megannyi londoni nő meggyilkolásáért elítélt John Reginald Christie volt az első képviselője az úgynevezett "reagáló embereknek". A XX. század közepe óta használja a szakirodalom a reagáló ember kifejezést a sorozatgyilkosok legújabb "generációjára". Ez a típus elidegenedett mindentől és mindenkitől, csalódott mindenben, nincs lelkiismeret-furdalása, általában politikai, ideológiai indíttatásai sincsenek. Érzékeli a társadalmi feszültségeket, és a megoldandó problémákat a maga módján "oldja meg".

Kovács Lajos szerint az orgyilkosok is hasonló karakterek lehetnek; hírnévre, de legalább is hírverésre vagynak, ám valójában gyáva emberek, ezért csak lesből, csak a romatelepek szélső házaiban élő legvédtelenebb emberekre mernek támadni.

(STOP)