Olvasó: Kedves Szerkesztők!

Szuper az oldal!

Amiért írok: itt ülök a televízió előtt Nürnbergben, és azt hiszem rögtön felrobbanok. Én itt élek két éve, de elég jól informált vagyok az otthoni dolgokról. Ma este 22:45-től az Arte nevű csatornán bemutatták a magyarországi cigányok helyzetét. Az egész műsor arról szólt, hogy szegény szerencsétlen cigányokat halomra ölik a magyarok, mutattak felvételeket a Magyar Gárdáról, mint valami államilag támogatott(!!!) újnáci csoportról Budapest szívében hatszáznál több új taggal. Aztán a szegény munkanélküli „kisebbséget“, akik pszichológusra szorulnak a zaklatások és támadások miatt.

Azt viszont elfelejtették megemlíteni, miért utálják őket sokan, és hogy mit művelnek. Kérlek, ha van lehetőségetek, vegyétek fel a kapcsolatot a csatornával és adjatok nekik egy kis felvilágosítást. Akik a műsort készítették, láttam közöttük magyar nevet, Visontai Attilának hívták az operatőrt. Talán ő tud segíteni.

Kuruc.info: köszönjük! A fenti videót (a tegnap este 1/2 11-től vetített Zoom-ról van szó), amennyiben német, ill. francia nyelvterületen (Németország, Ausztria, Svájc, Luxemburg, Lichenstein, Belgium, ill. a (volt) francia gyarmatokon vagyunk, ITT nézhetjük meg. Magyarországról a műsor, a fenti országok valamelyikében működő proxy szerver használata nélkül, elérhetetlen. Hogy az anyagot láthassuk, ajánljuk a 193.55.112.41 IP alatti, 3128 porton működő proxyt; azzal valószínűleg elérhető lesz. (Ha ezután is azt írná ki, hogy nem érhetjük el az adást, akkor frissítsünk egyet [F5].) Természetesen mi is elérhetővé tettük a műsornak a Magyarországgal foglalkozó részét:


Valóban, nagyon durva megjegyzések hangoznak el a műsorban. Eleve a felkonferálás úgy indít, hogy “ami a romákkal Magyarországon évek óta történik, és egyre rosszabb lesz, hihetetlen és lealacsonyító" (was dort mit ihnen seit Jahren geschieht und immer schlimmer wird ist unglaublich und menschenverahtend; 0:40). A tatárszentgyörgyi gyilkosság kapcsán (amelyről érdekes dolgokat tudunk meg az ITTENI cikkből, amelyek, finoman szólva, az “itt is cigány gyilkolt” teóriát támasztják alá) a következőt mondja a kommentátor: "legalább 10 rasszista hátterű gyilkosság történt csak az elmúlt fél évben" (Mindestens zehn Morde mit rassistischen Hintergrund allein im letzten halbem Jahr (2:55)). Vajon ki “súgott” nekik ilyesmit? Mivel tudja vajon bizonyítani? Azzal, hogy roma az áldozat? Igen, akkor biztosan rászístá az elkövetés indoka, hát persze.

Horváth Lídia öngyújtogató is előkerül: “nem véd meg minket senki és a rendőrség nem bízik meg bennünk”. (2:30)

Megszólal egy jellemzően göndör hajú, selypítő, igazán fajtajelleges cociológus is, aki az egyik pesti roma fajvédő szervezetnek dolgozik, Békés Bence. “Megtudjuk” tőle, hogy "Magyarországon az égvilágon mindenki a szegínromákok ellen van (nemcsak a széljobb), bár ezt maguk nem biztos, hogy elismerik" (eigentlich sind alle gegen die Roma, auch wenn sie es nicht offen zugeben). Később azt is elárulja, hogy "ezek a gyilkosságok csak a jéghegy csúcsa, és a valóságban sokkal több ilyen történik". (Ich würde sogar sagen, dass die Presse nur die Spitze des Eissbergs berichtet. In Wirklichkeit, passieren noch viel mehrere solche Dinge.) Békés Bence ezzel a gondolatával a legprimitívebb antifák szintjére süllyedt le (hasonló példa pl. ITT – a szerkesztő, “Antifasiszta”, egyenesen azt állítja, hogy Szögi Lajos 180-nal száguldozott Liszkán, cigányokra vadászva, és legalább kettőt-hármat előtte már elgázolt, de a rászístá sajtó nem számolt be minderről, mert minden sajtótermék utálja szegínromákokat): csak a legostobábbja meri azt állítani, hogy a magyarországi sajtó akarattal nem számol be a szegínromákokat ért sérelmekről.

A Gárdáról a következőt siet közölni a műsor: "a nyílt romaellenes gyűlölet a programjuk" (“der offene Hass gegen die Roma ist ihr Programm”), és a poltikum, ill. a nép eltűri / tolerálja őket (geduldet von Politik und Öffentlichkeit) – azaz nem zárkózik el tőlük. Jó tudni, hogy úgymond a politikum is eltűri a Gárdát – valahogy a parlamenti pártok mást mondanak. Persze, az más kérdés, hogy mivel a Gárda nem követett el semmit, így egy jogállamban nem is lehet betiltani (további infó ITT).

Ezután rögtön a Jobbikra terelődik a szó: “a [jelenlevő, jobbikos-gárdista] sokaságból egyre csak ki-kitör: ki a zsidókkal! Ki a cigányokkal!” (Immer wieder schaltet auf der Menge: Juden raus! oder Zigeuner raus!) Közben meg a háttérben a “Gyurcsány, takarodj!” hallható és az azt kántálók láthatóak. Ezt az elképesztő, mocskos hazugságot! Legalább állítottak volna oda egy “Ki a zsidókkal!”-t ordibáló provokátort, de még erre sem vették a fáradságot: a “Gyurcsány, takarodj!” kiabálását állították be “ki a zsidókkal/cigányokkal!” skandálásnak. Már magában emiatt is simán el lehetne meszelni a szerkesztőket, ill. hazai informátoraikat (vélhetően például a fenti Békés Bence nevű zsidót).

A blokk után a műsorvezető elmondja, hogy felgyújtották a műsorban megszólatatott luvnya házát: "Nem sokkal azután, hogy a riporternőnk Horváth Lídiával megismerkedett, aki a romákat segíti a településen, a nő házát felgyújtották. A rendőrség nem mond és tesz semmit. Láthatóan veszélyes dolog segíteni a romákat Magyarországon." (“Kurz nachdem unsere Reporterin Lidia Horvath kennengelernt hat, die, als berichtigt, Frau die Roma im Dorf hilft, wurde das haus von Lídia angezündet. Die Polizei sagt und unternehmt nichts. Auch dem Roma zu helfen, ist in Ungarn, offensichtlich, gefährlich.”)

Megjegyezzük, hogy gyakorlatilag 4-5 órán keresztül hihette azt bárki is, hogy az új tatárszetgyörgyi tűz nem öngyújtogatás volt. Már pár órával az eset kitudódása is arról kezdtek írogatni még a balos hírportálok is (lásd pl. a ZOOM sokatmondó URL-jét), hogy gázos a dolog; másnap meg már kivétel nélkül minden fősodratú médiumba meghívottak (még a balliberális TV2-be is, lásd a Mokkát) egyértelműen leszögezték (az egy Mohácsi Vikike kivételével, aki máig kitart a “Molotovot dobtak be” elmélete mellett), hogy csakis öngyújtogatásról lehetett szó. Úgy tűnik, a tények egyáltalán nem érdeklik az ARTE szerkesztőit – így egy héttel (!!!) az eset után is a Mohácsi Viktória-féle hazugságot terjesztik külföldön. Nesze neked “szavahihetőség”, “korrektség”… Bár ezt már megszokhattuk, lásd a UPI-kampányt, ill. az egyéb esetek linkjeit ITT, első megjegyzésünk második bekezdésében. Igen, ideje lesz rendet csinálni, és a hazaárulókat (jelen esetben az eddig ismert nevek mellé felkerül Békés Bencéé is) a jól megérdemelt jutalmukban részesíteni.

Kuruc.info – A.S.
Frissítés (ápr. 17. 1.00): A szegregáló iskolák és magyarok is megkapják a magukét (5:20) - miközben, természetesen, az okokról mélyen hallgat a műsor, meg arról is, hogy kivétel nélkül minden egyes országban ugyanazokat a problémákat tapasztalják az emberek az iskolákban; lásd pl. Anglia (a témában kötelezően ismerendő cikk és egyéb, magyar hivatkozások ITT). “A rasszizmus már az iskolában elkezdődik. A magyarok nem akarják oda járatni a gyerekeiket, ahol sok roma van. Így alakulnak ki a roma iskolák.”  (Der Rassismus beginnt schon in der Schule. Wo viele Roma sind, will keine Ungar seine Kinder hinschicken. Dadurch entschehen sogenannte Roma-Schulen.)
Természetesen – ha már az angol tapasztalatokról esett szó – az egyéb, külföldi statisztikákról is mélyen hallgat a műsorvezető. Többek között arról, hogy a sok tekintetben mintaállam Finnországban ugyanúgy utálják a cigányokat, mint Magyarországon vagy bárhol máshol, és ennek megvan az oka (lásd EZT a legújabb, megdöbbentő statisztikákért). Persze, nehéz lett volna a finn példa idézése után azt sulykolni, hogy “azért utálják a magyarok a romákat, mert a maguk sora is rosszul megy, és ezért kell kipécézniük maguknak egy gyűlölhető kisebbséget”. Finnországban ugyanis nem megy rosszul az emberek sora, pláne nem ment 3-4 éve; a finnek mokkautálata mégis állandósult. (Hadd utaljunk például arra, hogy két évvel ezelőtt, a gazdasági konjunktúra csúcsán, csak a válaszadók 5%-a nyilatkozta azt, hogy ingatlanját kiadná kormosnak, miközben 100%-uk minden további nélkül megtenné ezt fehér finnekkel kapcsolatban; vagy arra, hogy már akkor 66%-kkal növelte a támogatottságát a Jobbiknak megfelelő, bevándorlás-ellenes, radikális Igaz Finnek pártja, és a helyzet azóta látványosan tovább “romlott” – mármint a fajvédők számára.)