Az egyik legjobb, radikálisba hajló jobbos blog, a Vastagbőr lehozott az általunk már tárgyalt Hétes-témában egy jó kis cikket.
Idézzük:

Egy remek, objektív riport Hétesről. Grat az Indexnek!

Munk Vera (Kuruc.info: Verácska Pásztor Alberttel kapcsolatos cikkét ITT olvashatjuk - ha esetleg valaki kihagyta volna) után most Miklósi Gábor írt egy remek Index főcikket, "A Hétesen a purdék is a gárdáról álmodnak" címmel.

Miklósi Gábor:

"1970-ben születtem Budapesten, polgári értelmiségi családban. (..) 1997 óta dolgozom a Roma Sajtóközpontban (RSK). 2001 vége óta heti rendszerességgel jelennek meg az írásaim, interjúim a Magyar Narancsban: a roma riportok mellett más kisebbségekről, belpolitikáról, szociális ügyekről, kultúráról. Lehet, hogy sokan a roma emancipáció egyik botcsinálta gádzsó prókátorának tartanak, de ez szerintem csak azért lehet így, mert maga a közeg – amiben e diskurzus zajlik – torzít még mindig. Az írásaimban arra törekszem, hogy a konfliktusokról, politikai fejleményekről pátosz és fölösleges indulatok nélkül, kiegyensúlyozottan tájékoztassak, lehetőleg feltárva probléma gyökereit is."

A vasárnapi választási eredmény után az ember azt gondolta volna, hogy helyszíni riport keretében azt nyomozzák ki, hogy miért kapott a Jobbik Borsodban (42 011, 22,88%) és Miskolcon (10 445,  20,86%) ilyen sok szavazatot, és hogy tudták az MSZP-t is megverni. Miért szavazott ennyi ember a Jobbikra? Mitől fél a többségi társadalom, az a több tízezer ember, aki a Jobbikra szavazott?

De nem, az Index hozta a régi formáját ... ők a "rettegő" 400 roma bemutatását választották.

"Az én életem nem számít, de ha a gyerekeim veszélybe kerülnek, ölni fogok"mondja elszánt arccal a negyvenes éveiben járó Zoltán. Akad, aki szerint ehhez az is elég, ha valaki hívatlanul sétál éjjel a házak között." 

Vagyis bárki odatéved erre a telepre azt megölik és elássák? És adjunk megfelelő publicitást ennek?

"Az elzártság, a rettenetes lepusztultság, a kosz, a leépülés, a szenvedélybetegségek és a bűnözés egyvelege a legtöbb kívülálló számára ijesztő, etnikai színezetű problémahalmazként jelenik meg."

A cikk azzal kezdődik, hogy "negyven szociális bérlakásban ma közel négyszázan laknak. Két idős ember kivételével mindenki cigány." Ja, a probléma ijesztő és etnikai, kedves Miklósi Gábor, mert ha a 400 cigányt lecserélnénk 400 mélyszegény magyarra, akkor lehet nem lenne akkora kosz, leépülés meg bűnözés. A szemét összeszedése meg a takarítás ugyanis *** (Kuruc.info: itt egy vulgáris szó állt; helyette maradjunk mondjuk az "igencsak"-nál)  független a bőrszíntől ...

"A felszíni durvaság, a kötőszóként használt szitokszavak az Index benyomása alapján leginkább csak a kiszolgáltatottságot és a sebezhetőséget leplezik."

Tehét a bunkó, kötekedő, agresszív viselkedés valójában megsebzett, szelíd lelket takar. Csernus doktort azonnal Hétesre! Hátha a felszínre tudja hozni a valódi, galamblelkű énjüket.

"Azért csináltam ezt a szerszámot, mert ha bejönnek a szobába, a kaszával nem tudnék megfordulni" – mutat Zoltán az általa ütőszerszámnak nevezett éles, hosszúnyelű vasbárdra. Ilyen szerszám, valamint folyamatosan élesített kard a hétesiek szerint minden lakásban van."

Kapát meg ásót nem készítenek, nem fognak kézbe, nem csinálnak maguknak veteményest, nem művelik a földet, de *** (Kuruc.info: megint egy vulgáris szó; mondjunk helyette mondjuk "igen"-t)  nagy kardot azt készítenek.


Gratulálok a remek, pártatlan és kiegyensúlyozott helyszíni riporthoz!

Talán azt is meg kellett volna kérdezni, hogy vajon a fürdés hiánya, a kosz, a szemét is a Rettenetes Gárda aknamunkája? Hogy honnan van a mobiltelefon? Hogy miből élnek? (Kuruc.info: mi még azt is megkérdeztük volna, hogy miből futotta a tetkókra. A zsIndex eredeti képein például az izompólós, kigyúrt kancigány tetoválásai minimum 150-be kerülhettek.) Hogy mégis mit gondolnak, koszoson, büdösen, bunkón, priusszal majd kapkodni fognak utánuk a cégek, hogy kedves hétesi romák, hozzánk gyertek dolgozni?

És a szokásos tárgy az ilyen roppant szegény és nincstelen emberekről készült fotókról: