A tárcát átnézve kiderült, hogy hiányzik belőle 42. 000 Ft. A tanúkihallgatáson lévő hölgy tagadta, sőt felháborodva fogadta, hogy őt gyanúsítják a lopással. 

Az elmúlt hónapban az egyik hajdúhadházi nyomozó tanúkihallgatásra idézett be egy huszonéves hajdúhadházi nőt- tájékoztatott a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetője, Molnár Sándor rendőr százados.

Mint megtudtuk, a kihallgatás befejezése után a nyomozó kiment az irodából a nyomtatóhoz az elkészült jegyzőkönyvért, majd azt pár pillanat múlva vissza vitte az irodába és aláíratta a tanúval.

Az eljárási cselekmények végeztével megfogta az íróasztalán elhelyezett rendőrigazolvány-tárcáját, hogy aztán kiengedje az épületből a fiatal nőt, mikor észrevette, hogy a tárca vékonyabb, mint korábban volt.

A tárcát átnézve kiderült, hogy hiányzik belőle 42. 000 Ft. A tanúkihallgatáson lévő hölgy tagadta, sőt felháborodva fogadta, hogy őt gyanúsítják a lopással. A többszöri ruházat- átvizsgálás után, a nő kezében tartott másfél hónapos gyermekének ruházatából került elő az eltulajdonított pénz.

A hölgy még ezután is tagadott, azt állította, hogy nem tudja hogyan került oda pénz, míg végül belátta, nincs értelme a tagadásnak és beismerő vallomást tett.

Megállapítást nyert, hogy hasonló módszerrel több közintézményben követett már el korábban is hasonló cselekményt.

Az ügyet gyorsított eljárással fejezték be, amely során a bíróság 30. 000 Ft pénzbírságra ítélte az elkövetőt.
(HAON)
Kuruc.info: Lásd még:  "lehet, hogy ott se vótam"; "Milyen lopás? Nem volt ott semmilyen lopás! Senki nem vitt el semmit! Különben is, vissza lett az téve a helyére", "Addig ütötték gumibottal, míg az ketté nem tört!" stb. A legnevezetesebb cigány aranyköpések – a számtalan másik hazugságuk (lásd pl. Rakamaz vagy éppenséggel EZ) mellett.
Hogy honnan tudjuk, mokka az elkövető? Az elkövetés módja és végrehajtója (kisgyerekes anya) mellett onnan, hogy Hajdúhadház kormoskolóniája igencsak hírhedt – lásd pl. EZT. Nem véletlen, hogy a polgármesterük anno így fakadt ki: “állítom, hogy ez a [cigó-deszegregációs] ítélet merénylet a város ellen”.