Hátulról elkapták, száját befogták a nőnek a tizenévesek

Oroszlány | Szombaton hajnalban támadták meg a 70 éves oroszlányi asszonyt. A sértett a buszmegállót kereste, mikor két férfi erőszakkal elvette értékeit.

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: nyaralni indult az asszony, de útfelújítás miatt a busz nem a szokott helyen állt meg. Két arra járó fiatalember sietett a néni segítségére. Közölték, majd ők megmutatják, hol van az ideiglenes buszmegálló. Útközben beszélgettek, ekkor mondta el a néni, hogy messzebbre utazna. Gondolván, hogy a sértettnél nagyobb összeg lehet az utazás miatt, egy mellékútra csalták az asszonyt, ahol egyikük hátulról lefogta és a száját is befogta, másikuk pedig letépte nyakából az aranyláncot, táskáját elvették tőle, majd elfutottak. 70 000 forintot zsákmányoltak. Tatabányára mentek, ahol az egészet elszórakozták. (Kuruc.info: vö. “megélhetési bűnözés”, “kenyérre kellett a pénz”, “különben éhenhalunk” stb.)

A sértett hívta a rendőrséget, majd a járőrök a néni által adott személyleírással az elkövetők nyomába eredtek. Emlékeztek rá, hogy az előző éjszakai szolgálat többször is igazoltatott két helybéli fiatalembert, akik egész éjszaka Oroszlány utcáin csatangoltak. Ott is jártak, ahol a bűncselekményt elkövették. Késő délutánra az elkövetők egyikét sikerült azonosítani és előállítani. A 17 éves fiatalember nem tagadott, bevallotta, hogy ő és 18 éves barátja rabolta ki hajnalban a nénit.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette a két fiatalembert és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

(KEMMA)

Kapcsolódó cikkek a helyi mokkákról: Vasvillával szurkálták áldozatukat a cigányok lopás közben

CB: 88 éves hölgyet mészároltak, csecsemőt fojtottak meg a cigók stb.

Temetőkaput, harangot loptak a cigányok