A balliberális-fajvédő STOP egy tendenciózusan hazudozó cikket közölt a “cigányvadászok” indítékairól, kilétéről. Írásukból “kiderül”, hogy az elkövetők biztosan nem lehetnek se külföldiek, se bérgyilkosok (óriási hazugság), ill. hogy azért gyilkolnak mokkákat, hogy “követőkre találjanak”, és mások is felcsapjanak cigányvadásznak.

Ez utóbbi egész egyszerűen képtelenség: Kóka Jenő meggyilkolását minden normális, épeszű ember elítéli, és, ha minden igaz, akkor a Kislétán meggyilkolt özvegyasszony is hasonló volt Kókához.

Az eredeti cikk, majd utána a bővebb lére eresztett kommentárunk:

Romagyilkosság: "valóban a magyarság becsülete áll vagy bukik" az ügyön

Még soha nem használták a kontinensen azt a módszert, amelyet a magyar rendőrség amerikai kollégáitól, az FBI-tól vett át a romák elleni véres támadások elkövetőinek profilalkotásához, mondta a STOPnak Finszter Géza, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője. A szakember szerint egyértelmű a tettesek ideológiai motivációja, amelyre eddig csak az USA-ban láthattunk példát.

Nem terroristák azok a gyilkosok, akik már hat roma életét vették el, mondta a STOPnak Finszter Géza, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője, akit Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott legújabb fejleményekről kérdeztük. Kiderült, hogy az eddig hat halálos áldozatot követelő, és feltehetően kilenc helyszínen támadó sorozatgyilkosok között megbomolhatott az eddigi akarategység. Ezzel kapcsolatban a kriminológus elmondta, hogy az emberi lélek nagyon egyedi, így a támadók között nem azonos lelki alkatú emberek vannak, ezért bizonyos elkövetési módtól - például a hidegvérű öléstől - akármelyik támadó elborzadhat. Elképzelhetőnek tartotta ugyanakkor azt is, hogy a csapattól esetleg elborzadó cinkost eltették láb alól.

A szakember szerint helyénvaló a profilalkotás, amelyet eddig az angolszász országokban és Oroszországban alkalmaztak, tudomása szerint a kontinensen példa nélküli, ugyanakkor szükséges a helyi viszonyokhoz igazítani. A sorozatgyilkosok általában személyiségzavarosak, deviánsak, vagy szexuális zavarban szenvednek, ugyanakkor esetünkben értékrendbeli, világnézeti zavar állhat a háttérben. A kriminológus szerint a támadók nem terroristák, ugyanis a terroristák felvállalják tettüket, és belekalkulálják, hogy elkapják őket, míg a romák elleni sorozatgyilkosok tettükkel üzennek, hogy egyre több követőre találjanak. Ideológiai motivációt ritkán jegyez fel a kriminológia, Finszter az 1995-ös oklahomai robbantást említette, amelyben a gyilkos képes volt szegénysorban élő, óvodás gyerekeket felrobbantani.

Ezek az emberek világnézetükben nem tekintik embertársuknak - esetünkben - a romákat, és magukat felsőbbrendűnek gondolják, így akár védtelen gyereket is képesek megölni, ami ép ésszel felfoghatatlan, mondta. Az értéktagadó, erkölcsi értéket szembe köpő támadók valószínűleg belesimulnak abba a környezetbe, amelyben élnek. A környezetük is rasszista lehet, mondta Finszter, aki szerint így jut el az ember a szóbeli agressziótól idáig - amikor a társadalom működésében zavarok jelentkeznek, az ordas eszmék tömegessé válnak, akkor a kegyetlenség is általános lesz, mondta.

A külföldi titkosszolgálatok illetve a bérgyilkos fejvadászok teóriáját a kriminológus elvetette, mondván az előbbi kulturális értelemben kizárt, az utóbbihoz pedig racionális - pénzügyi - motivációra lenne szükség. Ezek az emberek "rendezett elkövetők", akik koherens dolgok alá rendelik cselekedeteiket, és alaposan követik a médiában róluk szóló híreket. "Ez egy országos ügy, amelyben valóban a magyarság becsülete áll vagy bukik" - mondta Finszter Géza.

(STOP)

Kuruc.info / A.S.: nézzük sorban az interjú állításait, sugalmazásait.

1.    “míg a romák elleni sorozatgyilkosok tettükkel üzennek, hogy egyre több követőre találjanak”. Ez bizony úgy, ahogy van, hatalmas, szemenszedett hazugság. Miért gondolná bárki is követendőnek Kóka Jenő, illetve a kislétai hölgy meggyilkolását? Mindketten rendes, beilleszkedett romák voltak – olyanok, akiket épeszű ember nem lőne le, hanem épp ellenkezőleg, a tenyerén hordozna, és mutogatná a cigányság deviáns részének, hogy “tessék róluk példát venni!”.

“Egyre több követőre” semmiképp nem fognak az ilyen gyilkosságok találni, épp ellenkezőleg: teljeskörű társadalmi megvetésre.

Finszter állítása akkor lenne igaz, ha a meggyilkoltak emberek ezreinek életét tönkretevő kigyúrt maffiózó-kancigányok lennének. Azt, valószínűleg nem túlzunk, a magyarok 90%-a helyeselné, és valóban, valószínűsíthetően sokan követnék is a példájukat. De így? Gyereklány-gyilkosok, Kóka Jenők lemészárlóinak követése? Ugyan már, ne nézzük egymást hülyének…

2.    “A külföldi titkosszolgálatok illetve a bérgyilkos fejvadászok teóriáját a kriminológus elvetette, mondván az előbbi kulturális értelemben kizárt, az utóbbihoz pedig racionális - pénzügyi - motivációra lenne szükség.” – Finszter úr! Miért lenne “kulturális” értelemben kizárható az, hogy pl. egy szlovák titkosügynök(-csapat) cigányokat gyilkol? Eleinte mi se nagyon hittünk a dologban, de a tegnapelőtti Slota-nyilatkozat (valamint “Papa” interjúja) óta, valamint a Horn-kormány utolsó éveiben történtek ismeretében már lényegesen nagyobb sanszot adunk ennek a verziónak.

A bérgyilkost meg a megbízója fizeti. Akármelyik ország kormányáról, titkosszolgálatáról (akár Magyarországé, akár Szlovákiáé stb.) van szó, annyi pénzük azért csak van, hogy rendesen megfizessenek pár profi bérgyilkost, ha kell, nemde?

3.    Miért vesztené el a becsületét a magyar nemzet egy sorozatgyilkos miatt? Az amerikaiak tán elvesztették? Pedig ott is volt jópár ilyen – pl. H. H. Holmes, aki 27 embert gyilkolt meg. A franciák Joseph Vacher-e 11-et. Az angol Jack the Rippernek szintén nagyon sok áldozata volt. (Bővebb lista & infó ITT) Esett ezen nemzetek becsületén bármilyen folt? Ugyan már. A kormány, a rendvédelmi szervek becsülete más tészta. Ezek felelőssége az állampolgárok biztonságának garantálása.
4.    Vajon az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője posztjára Draskovics miniszter úr nevez(het)i ki az embert? Mert akkor érthető, hogy miért kell nyomatja ezt a hazug, a realitásokkal teljesen ellentétes, a legátlátszóbb hazugságoktól sem tartózkodó szöveget.
5.    Miért közölnek ma délután háromkor, azaz Drazsé (szigorúan titkos) meghallgatása környékén / után(?)  ilyen cikket? Tán csak nem azért, mert a parlamenti pártok között az ügyben mostanra kialakult egy véd- és dacszövetség, abból a célból, hogy megelőzzék a Jobbik további erősödését, amin a cigány, ill. magyar titkosszolgálati elkövetőjű gyilkosság sokat segítene? Hiszen a Fidesznek sem jó, ha például a Jobbik jövőre átlépi az 50%-ot, és egyedül alakíthat kormányt – Viktorunk meg megint hoppon marad.

Végezetül: ami Finszter nevét illeti: “finster” németül “sötét”. Nomen est omen?