A kormány látszatintézkedéseinek sora nem ért véget a szánalmas tíz pontjukkal. Legújabb ötletük az, hogy adóban (!) hajtják be a lopáskárokat, vagy azokért úgymond leültetik a delikvenst.

Nomármost. Senkitől sem lehet adó módjára behajtani semmit, ha életükben nem voltak az APEH adatbázisában. Márpedig abba csak akkor kerül be az ember, ha adót vall be – azaz egy életében soha nem dolgozó segílyes nem. Arról nem is szólva, hogy ha esetleg benne is lenne az adatbázisban, akkor sem lehetne tőle levonni egy petákot sem, hiszen segílyes és nincs bérjövedelme. Segílyből meg szigorúan tilos bármit is levonni.

Nevetséges az az ötlet is, hogy a szabálysértési bűnözőket elzárják. Ugyan, hova? Most jelentette be a kormány, hogy látszólag költségcsökkentési céllal (negyvenmillió [igen, 40 millió] Ft-ról van szó) bezár két börtönt, így a megmaradó sittek túlterheltsége még nagyobb lesz, és méginkább nem fogják tudni lesittelni az ilyeneket. Hiszen még a gyilkosokat nem csukják le – mármint ha cigányok. (Ha fehér, akkor persze már azért hűvösre vágják az embert, ha túlbuzgó környezetvédőként megkarcol pár autót.) Akkor hogy is várhatnánk, hogy mokka tolvajokat lecsukjanak?

Egyszóval: megint adtak a sz.rnak egy pofont. Látszatintézkedés ez az egész a dolgot komolyabban át nem látó köznép megtévesztésére.
Kuruc.info - A.S.
Az eredeti cikk:

Tulajdon elleni szabálysértések elkövetőit kötelezni fogják az okozott kár megtérítésére

Egy jogszabály-módosítás után a kis értékű, tulajdon elleni szabálysértések elkövetőit kötelezni fogják az okozott kár megtérítésére - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

A miniszter a Bajnai Gordon miniszterelnök által hétfőn bejelentett tízpontos, Rend és biztonság című program részleteiről beszélt a tájékoztatón.

Draskovics Tibor bejelentette: készül az a jogszabály-módosítás, amely szerint, ha megvan ezeknek a kis értékű, tulajdon elleni lopásoknak az elkövetője, akkor őt - a szabálysértési bírság mellett - kötelezik az okozott kár megtérítésére is. Ha ezt maga nem teszi meg, a kártérítés adó módjára behajtható köztartozássá válik, és az állam az így behajtott pénzt odaadja a sértettnek. A bírságot is adó módjára kell behajtani, vagy szabadságvesztésre kell átváltani - mondta a miniszter.

MTI
1. olvasó: Nem tudom, ki lehetett ez az agyas, aki ezt a baromságot szavazatszerzés céljából most feltálalja a nagyközönségnek, de hogy szabálysértést még nem látott, az 150 %.

A kis értékű tuladjon elleni tolvajok MÉG magát a bírságot SEM fizetik be (a cigányokról beszélek). Hát még egy plusz pénzt. Kártérítés? Ugyan már...

Eddig is adók módjára kellett behajtani a köztartozást (= a lopás miatti bírságot). Kimegy két gizda csaj az önkormányzat adóosztályáról, és ott "lefoglal a köztartozás értékében valamit" - színes TV-t, például. A valóságban ez soha nem történik meg, mivel a cigányok nem engedik be őket, de talán a két gizda adóügyes csajnak így a jobb.

Ezek után a bírság adók módjára behajthatatlan. Jön a közmunka, amit: 1. írásban el kell vállalni (hehe), 2. le kell(ene) dolgozni. Na ez a kettő cigányok esetében gyakorlatilag soha nem jön össze.

Majd ezután jön az elzárás. Megírod a felszólítást, hogy vonuljon be Baracskára -  nem megy - kiküldöd érte a rendőrt, hogy vigye be a sittre. A rendőrt a cigánycsalád nem engedi be. Ha mégis, közlik vele, hogy a Gazsi vidékre költözött a rokonokhoz, nem tudják, hová. Ezt a színdarabot akár ötször is végigjátsszák, amíg a 2 éves abszolút elévülés be nem következik.

Ha nagyon lelkiismeretes a cigány, akkor elmegy a helyi CÖK-höz és ott elsírja, hogy egyedülnevelibeteggyerekét és nemtalálállástmagának. Kér (lediktálja a CÖK vezetőnek, aki tud írni) halasztást, méltányosságból bírság elengedését, akármit. Húzza addig, míg a 2 éves abszolút elévülés be nem következik.

Tömören: cigány tolvajok eddig sem fizették be még magát a bírságot sem. (Van kivétel: tízből egy.) Aki azt reméli, hogy majd még a bírságon FELÜL kártérítést is fognak fizetni, az nyugodtan menjen orvoshoz.

2. olvasó: Látszatintézkedés-írjátok. Dehogy! Kampányfogás!

Hátha visszatérnek az akolba azok a hajdani MSZP-szavazók, akik vidéken napi rendszerességgel szenvedik el a bűncselekményeket, és emiatt tömegesen pártoltak át a Jobbikhoz.

Drazsé véleménye nem lehet túl jó ezeknek a szavazóknak az értelmi képességeiről, ha azt képzeli róluk, nem tudják, hogy a segélyből nem lehet letiltani még a közüzemi számlák ellenértékét sem. Nem, hogy a bírságot vagy a kártérítést. De hát az ő szavazói, neki kell tudnia. Ki vagyok én, hogy minősítsem a nagy Drazsé et. lesújtó véleményét saját szavazói IQ-járól és tájékozottságáról?