Az alább (a YouTube 10 perces időhatára miatt öt részletben látható) videó első részében 03:20-kor a helyi cigány kisebbségi képviselőasszony, “Jolika”, szájából következő hangzik el:

"A romáknál nem ismert olyan bűncselekmény, hogy a gyereküket megölik. Szülnek igaz tíz gyereket, de azoknak életet adnak, mindegy hogy hogy, de akkor se nem ölik meg. A magyaroknál sajnos már megmondom, nem így van. Megszülik a gyereket, megölik. S nem is akármilyen módon."


Kíváncsiak vagyunk, lesznek-e olyan “tökös” magyar nők, asszonyok, akik ezért a durván általánosító, kivétel nélkül minden magyart legyilkosozó cigányvezetőt feljelentik. Ha már fordított irányban megtörtént.

De van tovább! A testületi ülés videobejátszása után egy helyi romát, Lonczi? Glonczi? Lonci? Tibor szakmai ellenőrt kapják mikrofonvégre. 5:40 körültől a következőt nyilatkozza:

“Ismerem a cigányság legnagyobb részét, Edelény környékén is…[…] Személyes tapasztalatom is volt róla [cigányok maguk gyógyszerezéséről], és megkérdeztem a drága hölgyet, hogy miért csinálja ezeket, mert ivott, részeg is volt, ivott is, és akkor azt a Rivó (Kuruc.info: a Rivotril nevű erős nyugatóról van szó) gyógyszert markostul (Kuruc.info: marékszámra – no comment!!) beszedte. S mondom neki, miért csinálod ezt, nem szabad, mert a gyereked vagy nyomorék lesz, vagy bolond, vagy… azt mondta, hogy nem érdekes, majd több lesz a családi pótlékja. Most én is, miért húznám magamra a vizeslepedőt, vagy miért haragítanám magamra a cigányembereket, ha nem tudnék róla, vagy ha nem láttam volna? Előfordul… és, meg hát a másik az, hogy egyre, sajnos, több olyan ember, cigányember, aki a testvérek egymással megnősülnek, férjhez mennek, ugye, falun vannak, vidéken vannak, nem tud hova menni, végül is egymást elveszik, nyomorék, szerencsétlen gyerek születik. Nem örülök ennek egyálalán, mondom még egyszer, nem örülök, de sajnos ez a tény. Az a tény, hogy testvérek, rokonok sok helyütt együtt élnek, és nyomorék gyerek születik. Nagyon sok példa van rá.
-    Akkor Ön azt állítja, hogy valóban előfordul ilyen eset?
-    Hogy ne fordulna elő, hát ezerszer előfordult. Már régebben is tudtam ezekről a dolgokról.”

Ehhez nem kell különösebb kommentár. Kíváncsiak vagyunk, a balliberális, fajvédő médiumok foglalkoznak-e majd a témával. Érdekes, hogy – ahogy Molnár Oszkár közvetlenül az interjúbejátszás után elmondja – a HírTV meg sem említette ugyanennek a cigányembernek a nyilatkozatát – pedig nekik gyakorlatilag ugyanezt mondták. Arra meg ne is számítsunk, hogy az olyan “független” “zászlóshajók”, mint pl. a HVG, egyáltalán megemlítse. Nem, ők majd maradnak amellett, hogy visszakérdezés nélkül átvesznek olyan hazugságokat, mint a múltkor a Káló-nyilatkozat.
Érdemes tudni, hogy a műsor második részében említett Magyar Hírlap-interjú (amely az online sajtóban először nálunk volt olvasható) ITT található.

(Ha valakinek Flash 10-képes gépe van, és nem akar YouTube-bal szenvedni: a műsor eredetije, beépített médialejátszóval ITT van; közvetlen link a például VLC-ben lejátszható videófájlra ITT.)