Lipusz Zsolt kollégánk az ITTENI, Balogh Artúrral kapcsolatos cikkre reagált:


Valóban elképesztő, hogy amikor országszerte teszik lapátra a köztisztviselők és közalkalmazottak ezreit, a szocialista irányítású, szabolcsi városvezetés pusztán faji alapon kíván nyolc, cigány származású köztisztviselőt alkalmazni. (Kiáltozhatnék akár rasszizmust is, csakhogy ez a szó egyáltalán nem azt jelenti, amilyen vélt jelentésben a különböző etnikai fajvédők stigmatizáló szándékkal használják, hanem azt, hogy léteznek emberi rasszok, s ezek között jól kimutatható antropológiai, testi, mentális és egyéb biológiai különbözőségek vannak. Ez tudományos tény, kár ellene ajvékolni, s aki ezt a tényt elfogadja, az a rasszista.)
2009-ben Magyarországon a jelenlegi hatalombitorló haramiák tevékenységének köszönhetően a közélet, a kultúra minden területén egyértelműen magyarellenes, kirekesztő politikai törekvések tanúi lehetünk.

A Balogh Artúr-ügyhöz pedig mindössze annyit (többet az egész nem érdemel), hogy ún. blogja tanúsága szerint elképesztő ideológiai, történelmi és politikai káoszt és zagyvaságot hirdet olvasóinak. Ami pedig a nyelvi oldalát illeti a dolognak, nem a diszlexia a fő probléma, hanem az elképesztő grammatikai, stilisztikai és helyesírási műveletlenség, valamint tájékozatlanság. Példának okáért a melléknevek kis kezdőbetűvel írandók, a politikai ideológiák megnevezései hasonlóképpen, az alanyt egyeztetjük az állítmánnyal stb.
Sajnos, itt tartunk ma, 2009 - egyelőre- hideg őszén magyar hazánkban (természetesen kis kezdőbetűkkel.)

Lipusz Zsolt- Kuruc.info

Kuruc.info / A.S.: köszönöm az észrevételeket.
1.)    Sajnos nem csupán Nyíregyházáról van szó – az egész országra vonatkozik az ominózus 200 cigány diplomás alkalmazása (kapcsolódó véleménygyűjtemény ITT). Azért foglalkoztam külön Nyíregyháza témájával, mert ott Balogh Artúr apja a főgóré, és, amennyiben fiacskáját beprotezsálja az egyik ilyen jól fizető, nyugis, “nyugdíjas” állásba, azzal a másik 200 “diplomásról” is kiállítja a szegénységi bizonyítványt. (“Ha egy ilyen ‘színvonalú’ ember munkát kap, csak a származása miatt, akkor vajon milyen lehet a másik 199?”)

Idősebb Balogh Artúr párthovatartozása is megér egy misét. Ha ilyen emberekkel van tele a Fidesz vidéken (és nagyon úgy néz ki, ez a helyzet – lásd az edelényi “minden fehér nő gyilkos!” cigányasszonyt), akkor dőreség lenne azt gondolni, hogy ugyanezek az emberek ne akadályoznák, vétóznák meg a Fideszben esetleg alulról induló rendcsinálási, (szerintük) “cigányellenes” kezdeményezéseket, (törvény)javaslatokat. Ezért sem szabad erre a pártra szavazni – ahogy azt már a Fidesz elmúlt három éves “teljesítményének” méltatása során más oldalról is megvilágítottuk már.
(A slusszpoén: az ifjabbik Balogh Artúr maga is jópárszor egyértelműen közölte a blogján, hogy fideszes vonzalmú.)

2.)    Artúrunk helyesírása kapcsán arra hivatkozik, azért vét ilyen otromba hibákat, mert diszlexiás. Ha ez igaz lenne, de a szabályokkal azért tisztában lenne Artúr, akkor nem tévesztené el rendre a (nagybetűs) melléknevek ill. a helyhatározók írását. Ez utóbbiakat még a címekben is elrontja (lásd pl. EZT - szegínke “Cigány a pokolban”-t akart írni, de ez lett belőle). Ebből is látható, hogy ilyen otromba és átlátszó hazugsággal próbálja leplezni hihetetlen butaságát, műveletlenségét.

Cikkeinek tartalma pedig – hát, valóban, azokhoz nem kell kommentár. Az utóbbi pár hétben gyakorlatilag mást sem csinált, csak valami egészen alpári módon gádzsózott. És ez (állítólag) végzős politológus szakértő... Ha ez igaz, az hűen jellemzi a hihetetlen kivételezést és pozitív diszkriminációt, amit a cigány származásúak élveznek. (Egy fehér még az általánosban is simán bukna, ha ilyen lenne a helyesírása – diplomáig meg még csak véletlenül sem juthatna el, pláne nem bölcsészként. Legalábbis nálunk, az “átkosban”, a mi tanodánkban így volt. Persze akkor egy teljesen átlagos suli színvonalban olyan volt, mi ma egy színvonalas egyházi vagy magániskola – a közoktatásunkat teljesen tönkretették az elmúlt 20 év alatt a regnáló kormányok…) Politológusi “tudását” és “felkészültségét” egyébként az is jellemzi, hogy a fent hivatkozott cikkében azt írta, Bayer Zsoltnak mentelmi joga van, így beperelni, feljelenteni nem tudja. Artúrom drága! Bayernek nincs (nem lehet) mentelmi joga, mert nem parlamenti, ill. önkormányzati képviselő – márpedig a mentelmi jog csakis őket illeti meg. Ezt egy politológus, “politikai szakértő” nem tudja?!