Az alábbi hírrel kapcsolatban a következőket érdemes meggondolni:

- Mindkét támadó többszörös visszaeső. Számukra a börtön az égvilágon semmi visszatartó erővel nem bír, sőt. Ezt figyelembe véve: van bárkinek bármi ellenvetése a többek között ITT összegyűjtött ötletek (büntetési tételek és börtönviszonyok nagyon komoly megszigorítása, nulla tolerancia, “három csapás” stb.) ellen? Azellen, hogy a Tent City-hez hasonló “komfortfokozatú” börtöntáborokat hozzunk létre, és ezzel egy csapással elintézzük a drasztikus férőhely-bővítést is? Ha Amerikában mindez lehetséges, nálunk vajon miért nem? Ha vidék-Finnországban, és főleg Lappföldön mindenféle retorzió nélkül lelőhetik az őslakosok a bűnözőcigányokat, ha Olaszországban kivétel nélkül minden orkot se ki, se be táborokba zárhatnak (és ezt ráadásul a Népszabadság is kénytelen-kelletlen elismeri!), ha Szlovákiában a rendőrök lelőhetik a bűnözőorkokat és az emberek megvédhetik a birtokukat (konkrét hivatkozások mindezekre ITT), akkor nekünk, akik (állítólag) az EU-n belül egyenrangúak vagyunk eme három országgal, miért nem lehet megcsinálni ugyanezt?

- Szamurájkarddal “igazságot osztó” cigányainknak nem ez az első csonkolásos "fellépése". Emlékszünk még például ERRE az esetre (az olvasói levelek említik, hogy ezen felül még más, hasonlók is voltak)? Ennyit arról, hogy mennyire “elszigetelt” és “egyedi” a cigók kardhasználata. Bizonyám – nem csupán dísznek tartják azokat…
Az eredeti cikk:

Viperával és szamurájkarddal támadtak

Vádat emeltek két ózdi férfi ellen, akik viperával és szamurájkarddal támadtak rá három férfira egy ózdi szórakozóhely előtt még a nyáron. Az áldozatok maradandó sérüléseket szenvedtek. A támadók előzetes letartóztatásban vannak. Mindketten büntetett előéletűek.

Mindkét férfi ellen emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást. Ehhez társul egyikük esetében a maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, a másiknál pedig a súlyos testi sértés bűntette - mondta el hétfőn Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek.

A 35 és a 46 éves ózdi férfiak karddal és viperával támadtak meg három férfit Ózdon, egy szórakozóhely előtt július 5-én hajnalban. Az egyik férfinak majdnem levágták a csuklóját, a másiknak a fejére és a testére is kardcsapásokat mértek, a harmadik áldozat pedig maradandó szemsérülést szenvedett a támadás során.

A támadókat őrizetbe vette, majd előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. Egyikük eddig négyszer, a másik férfi nyolc alkalommal volt büntetve.

(FH)