A jobbikossággal, cigányellenességgel (márpedig az ilyen típusú [rabló]gyilkosság tipikusan rájuk vall) igazán nem vádolható BORS Online cikke következik. Kiderül belőle, a rendőrség kussol, miközben idegen lábnyomokat talált a garázsban, ahonnan a gyilkos(ok) egyszerűen le tudtak lépni.

A cikkre érkezett olvasói megjegyzéseket is érdemes elolvasni. Gyakorlatilag mindenki azt mondja, amit ezelőtt idézett olvasóink (lásd a Kapcsolódó Cikk-linket legalul): a rendőrség nyilvános verziója vérforraló, a gyilkosnak kikiáltott apát holtában is meggyalázó, a szomszédos Győrszemere deviáns, bűnöző cigányait politikai okokból védő hazugság.
Titokzatos lábnyom a tényői családirtás helyszínén
A tettes gyors megnevezése után a rendőrség még nem zárta le a nyomozást. Sok kérdés ugyanis megválaszolatlan maradt.

REJTÉLY - Egy hónap telt el a tényői családirtás óta. Emlékezetes: annak idején négy embert találtak holtan egy családi házban, a rendőrség egy nap elteltével bejelentette, hogy Sz. Kolos végzett a feleségével, két gyermekével, majd saját magával is. A zsaruk szerint a férfi baltával megölte a családját, majd többször szíven szúrta magát, felvagdosta az ereit, végül pedig láncfűrésszel levágta a saját fejét.

Az idő múlásával egyre több a megválaszolatlan kérdés. Ha a gyilkosságok délelőtt történtek volna – mint azt a rendőrség állítja –, akkor a szomszédokhoz át kellett volna hallatszania az őrült üvöltözésnek, a halálsikolyoknak. Ráadásul utána egész nap járnia kellett volna a láncfűrésznek, ami így együtt olyan hangorkánt jelent, amire mindenképpen fel kellett volna figyelnie legalább a szemközt lakó szomszéd néninek. A legfurcsább azonban mégis az, hogyan tudta beindítani az előzőleg többször szíven szúrt és ereit felvágó apa a láncfűrészt.


Vajon hogyan indította be a láncfûrészt a szíven szúrt és ereit felvágó apa? - Fotó: Takács Péter

Egy név nélkül nyilatkozó műszaki szakember szerint ez lehetetlen.
– A motoros láncfűrészt nem lehet egyetlen gombnyomással elindítani. Először be kell kapcsolni, majd a láncféket ki kell oldani, utána a szívatót rá kell adni, végül be kell rántani, amihez nagy erő szükséges. Még egy jó fizikai állapotú emberrel is előfordul, hogy csak sokadszor sikerül – szögezte le a szakértő.

A kérdéseinket eljuttattuk az ügyet vizsgáló Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ám a rendőrök nem akarták kommentálni értesüléseinket.

A ház garázsajtója egyébként önműködően záródik, így ha onnan kijött valaki, nem maradt utána nyom. Mivel a lakás belülről volt bezárva, így a tettes azt a látszatot tudta kelteni: családi dráma történt. Csakhogy a helyszínelők a garázsban idegen lábnyomot rögzítettek, amiről szintén nem beszélnek. Egy biztos: nem Kolosé volt.
(BORS Online)