Jópárszor foglalkoztunk már a sajóbábonyi orkokkal, a településen folyó cigányterrorral. Azzal, amellyel kapcsolatban a C-Press-en meg a különböző cigány / antifa blogokban „Tamango” nicknév alatt futó, általunk eltartott Villás Lajos a múltkor szabadságharcosozott.

Apropó, Villás. Azóta sem szokott le őkelme arról, hogy a nemcigányok ellen uszítson. ITT például azt követeli, hogy, idézem, „Aljas, hazug GAZEMBER! Hazudni, lázítani, gyűlölködni van ereje [...] Ez már megveszett!!! Sintértelepre kell vinni az ilyeneket!!!” Mindezt azzal kapcsolatban írta, hogy valaki fel merészelte rakni a C-Press-re az egyik felsőzsolcai nálunk megjelent olvasó levelét, amely leírta az igazságot: azt, hogy az orkok nemcsak hogy nem hajlandóak segíteni (tisztelet a kisszámú kivételnek), hanem egyenesen fosztogatnak. Hát igen – ha valaki le meri írni az igazságot (vagy azt idézni merészeli), azt sintértelepre kell vinni (és lemészárolni) a Roma Rendőrök Országos Egyesületének főtanácsosa szerint. Akit, nem mellesleg, mi tartunk el, hogy a mi pénzünkből uszítson ellenünk meg bíztassa ellenállásra, fehérverésre többek között a sajóbábonyi cigókat. (Emberünk ITT meg Kolompár Orbánt védi – tanulságos olvasmány...)

Az alább olvasható cikkből kiderül, hogy bábonyi romáink az árvízvédelmi berendezések ellopásában, fosztogatásában is élen jártak. Igen, nekik is köszönhetjük, hogy a Sajó áradása ilyen pusztító volt. Jó, hogy vannak cigányaink, ugye?
Kíváncsiak vagyunk, ezt a fajvédők hogy magyarázzák majd ki. Pl. úgy, hogy a múltkori „ostromnál” a gárdistásoktól való nagy félelmükben vitték magukkal a zsilipkaput, pajzsnak?

Az eredeti cikk:
Feldarabolt zsilipkaput találtak egy sajóbábonyi portán
Feldarabolt zsilipkaput is találtak azon a sajóbábonyi portán, ahol húsz tonna fémhulladékot foglaltak le a vám és pénzügyőrök. Vízügyi szakemberek már korábban jelezték: a folyók, tavak mentén egyre gyakrabban tapasztalják, hogy ismeretlenek minden mozdítható, fémből készült berendezést ellopnak, ezért sok helyütt lehegesztik a zsilipek zárját. (Kuruc.info: lásd ezzel kapcsolatban EZT a kitűnő cikket.)

Feldarabolt zsilipkaput is találtak azon a sajóbábonyi portán, ahol húsz tonna fémhulladékot foglaltak le a vám és pénzügyőrök a napokban, akkor, amikor soha nem látott árvíz vonult le a folyók Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszain - mondta Szabó Zsolt ezredes, a Vám és Pénzügyőrség Észak-magyarországi parancsnoka.

Az illegális fémhulladék kereskedés felszámolása során a pénzügyőrök, a vas-, réz- és alumínium hulladékot között egy zsilip felvágott darabjait is megtalálták. A parancsnok közlése szerint a kereskedés tulajdonosa ellen közérdekű üzem megzavarása miatt is eljárás indulhat, a jogszabály ezt akár 5 év szabadságvesztéssel sújthatja.

A sajóbábonyi telep volt az első, amelyet a megyében illegális fémkereskedés miatt felszámoltak. A húsz tonnányi hulladékot elszállították, és miután ezek eredetéről nincs bizonylat, elkobozzák - mondta Szabó Zsolt. A hulladék túlnyomó hánya vas- és acél volt, de találtak 1.500 kilogramm alumínium és 1.300 kilogramm vörösréz kábelt is. Arra a kérdésre, hogy ez mekkora értéket képvisel, a parancsnok egyelőre nem tudott válaszolni, mert a becslés még tart.

A pénzügyőrök április elsejétől ellenőrzik fokozottan az ország fémhulladék-kereskedéseit. Ezt a tevékenységet a január 1-je óta hatályos törvény szerint csak engedéllyel lehet végezni. Az Országgyűlés a fémek begyűjtésével és értékesítésével összefüggő visszaélések visszaszorítására alkotta meg a törvényt.

Vízügyi szakemberek már korábban jelezték: a folyók, tavak mentén egyre gyakrabban tapasztalják, hogy ismeretlenek minden mozdítható, fémből készült berendezést ellopnak, ezért sok helyütt lehegesztik a zsilipek zárját. Legutóbb Szolnoknál, az alcsi szivattyútelep egyik vízáteresztő csövének tolózárja tűnt el. A tettest a rendőrök elfogták.
(MR1)