Mivel a frissítések miatt előző, a soltvadkerti, természetesen (mint szinte mindig) cigányok által kivitelezett gyilkossággal foglalkozó cikkünket már jópárszor frissítettük, inkább újat indítottunk, hogy a legújabb fejleményeket tárgyaljuk.

Az első függelékben található cikkből kiderül, hogy az áldozat nemcsak hogy munkát adott az egyik későbbi gyilkosnak, még segítette is. A gyilkosság lett a „hála”. Sajnos, ez kifejezetten jellemző a (deviáns)cigányságra. Hadd utaljunk pl. a cigányok oroszlányi, most januári mészárlására – az ITTENI cikk utolsó bekezdéséből kiderül, az ottani áldozat is segítette későbbi gyilkosait.

Talán nem véletlenül mondjuk, hogy a cigányokat egyszerűen levegőnek kell nézni. Minden lehetséges módon el kell kerülni a velük való találkozást. Ha munkát, napszámot stb. keresnek, akkor semmiféleképp nem szabad őket alkalmazni. Segíteni? Ugyanmár. Azon a pénzen inkább vegyünk (feketén) valami önvédelmi fegyvert, és - esetleg - terjesszük el a cigányok körében, elriasztásképp, hogy van olyanunk. Inkább kapjunk valami pénzbüntetést tiltott fegyver birtoklásáért, mint hogy bennünket is kivégezzenek ezek az ember alatti lények.

Másodszor, a jobbikossággal, Fidesz-ellenességgel igazán nem vádolható Magyar Hírlap mai száma szintén egyértelműsíti a gyilkosok származását már az első mondatban („Elfogták azt a három cigányt, akik kiraboltak, majd agyonvertek hétfőn egy idős gazdálkodót Bács-Kiskun megyében, Soltvadkerten. ”). Ezt a cikket második függelékünkben olvashatjuk.

Első függelék: a BAON cikke:

Féktárcsával verték agyon a felriadt bácsit – fotó

Tegnap előzetesbe került az a soltvadkerti testvérpár, akik hétfőn előre kitervelten meggyilkoltak egy 69 éves helyi férfit. Vallomásukból fény derült a brutális gyilkosság részleteire is.

Ahogy korábban megírtuk, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – rendeltek el nyomozást F. Tamás 19 éves, F. Antal 23 éves testvérek és édesanyjuk F. Antalné 43 éves soltvadkerti lakosok ellen. 
A gyanúsítottak kihallgatásaik során elismerték a gyilkosságot, részletes vallomást tettek arról, mi történt július 19-én a bácsi otthonában.

F. Antal korábban alkalmi munkásként dolgozott áldozatuknál, többször segítette ki őt a bácsi apróbb kölcsönökkel. Így jól ismerték a férfi anyagi helyzetét. Elhatározták, hogy megszerzik a házból az értékeket, fel is készültek az akcióra. Maszkot vittek magukkal, „gondos” anyjuk pedig gumikesztyűt készített a testvérpárnak, hogy ne hagyjanak nyomokat a helyszínen. Fegyverről nem gondoskodtak, azt áldozatuk udvarán vették magukhoz. Az ócskavasak közül szedtek elő egy gépkocsi féktárcsát, miután a kerítésen át bemásztak az udvarra.

A 69 éves G. József ágyában aludt, amikor a nyitva hagyott ajtón bejutottak. A bácsi felriadt a zajra, fel is kapcsolta a villanyt. Ekkor F. Tamás nagy erejű ütést mért a halálra rémült férfi fejére, aki azonnal eszméletét vesztette. Átkutatták a lakást, és összekapkodták zsákmányukat: egy számítógépet, szerszámgépeket és a sértett három bankkártyáját is magukkal vitték, amit később a rendőrök megtaláltak a gyilkosok otthonában. Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megye rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy mintegy 100 ezer forintot ért zsákmányuk. Ennyiért kellett meghalni az idős embernek.

Ezzel a géptárcsával végeztek a bácsival

Ahogyan azt korábban megírtuk, a gyilkosság után F. Tamásnak kocsikázni támadt kedve áldozatuk kocsijával, amivel balesetet szenvedett Soltvadkert és Bócsa között. Ha nem így történik, valószínűleg nem jutottak volna nyomukra. A balesetről bejelentés érkezett a rendőrségre hajnali 4 óra környékén. A kiérkező járőrök két kilométerre a helyszíntől láttak egy sántikáló férfit. Éberségükön múlott, hogy nem mentek el mellette, hanem igazoltatták őt. A baleset bejelentője tanúsította, hogy őt látta kiszállni az árokba borult VW Golf-ból.

A kocsi forgalmi rendszáma alapján megállapították ki a tulajdonos, így jutottak el a gyilkosság helyszínére. Mivel a testvérpár rázárta az ajtót áldozatukra, a rendőrök az ablakon keresztül jutottak be a házba, ahol már holtan találtak az idős emberre. F. Antalt nem sokkal ezután fogták el otthonában. Amint megírtuk, anyjukkal együtt mindkét férfi előzetes letartóztatásba került.
Második függelék: a Magyar Hírlap anyaga:

Anyjuk is tudta, hogy embert öltek

Elfogták azt a három cigányt, akik kiraboltak, majd agyonvertek hétfőn egy idős gazdálkodót Bács-Kiskun megyében, Soltvadkerten. A 19 éves F. Tamást és testvérét a 23 éves F. Antalt, valamint a bűnrészességgel vádolt édesanyjukat, F. Antalnét tegnap előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanú szerint F. Antal korábban alkalmi munkásként dolgozott G. Józsefnél, akiről azt feltételezték, tehetős ember, ezért elhatározták, hogy kirabolják. Hétfő hajnalban az elkövetők átmásztak a kerítésen, és az udvaron talált gépkocsi-féktárcsával agyonverték az idős gazdát. A támadók minden mozdíthatót elvittek a házból, és az áldozat autójával távoztak a helyszínről. Később F. Tamás kocsikázni indult, de az autóval árokba borult, majd elmenekült. Az anya tudott a bűntettről, és segített elrejteni a lopott holmit.