Az ercsi gyilkossággal (további, összefoglaló cikk ITT) vádolt egyetlen(!) cigányt alig valamivel egy héttel őrizetbe vétele után, június elején kiengedték – írta, büntethetőségének, felelősségre vonhatóságának teljes tudatában Toperczer Attila, a helyi polgárőrök egyesületi elnöke még június 3-án. (Forrás ITT.)

Csupán a megszokott észrevételeink lennének:
- ha ez az ercsi sünök döntése, akkor mindez még inkább aláhúzza azt, amit a helyi rendőrök lefizetettségéről írtunk.
- lám, milyen szépen működött itt is a cigányoknál olyannyira megszokott „azt nevezzük ki bűnbaknak, akinek a legkisebb priusza van!” - az esztelen fajvédelem mellett valószínűleg ez is közrejátszott a döntésben.
- a „cigány-felpofozó” barcsi srácokat bezzeg nem engedték ki pár nap után - sőt, még érettségire sem(!), életüket derékba törve. Se a pátkai polgárőröket. Se Budaházyt. Pedig ők nem is gyilkoltak (ha egyáltalán bármit csináltak...). Van egy „kis” különbség, ugyebár.

Pintééééééér úr! Ez lenne a nagy „rend”? Kivizsgálja-e az ügyet? Miért nem?
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen felháborító az a cigánybabuzsgatás, ami Magyarországon folyik. Ahogy a fenti három ellenpéldából is látható, embereket azért tartanak előzetesben (a pátkai polgárőrök esetében egyenesen több, mint) egy évig, mert fel merészelnek pofozni egy zsebtolvaj vagy szexuális szolgáltatásait túl rámenősen „kínáló” cigányt (barcsi srácok). Vagy a település rémei-bűnözőcigányai önmerényete után „bemondásra”, mindennemű bizonyíték nélkül, hűvösre vágják a cigóbűnözést addig megnehezítő polgárőröket. A gyilkos cigányokat meg kiengedik – és nem csupán ebben az esetben, hiszen ott van még pl. Kozák Rajmund esete meg megannyi másik, hasonló.

Miközben, tegyük hozzá, más, nyugai országokban a rendőrök vagy akár épp a helyi őslakosság nyugodtan lepuffanthatja a cigányokat, sokszor egyenesen az államelnök fog a védekezők mellett kiállni, ahogy az pl. Franciaországban történt. Az olasz, finn, tót, amerikai, kanadai, dán stb. gyakorlatot (kezdőhivatkozás ITT) meg, ugyebár, jól ismerjük. Ott oda mernek vágni az emberiség pestisének, csak a mi felkent politikusaink olyan hülyék, hogy segílyezzék és, ami még rosszabb, szaporítsák ezt a más országokban egyenesen irtott söpredéket.