Öt embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy januárban Hajdúhadházon (Kuruc.info: a településen dúló cigányterrorral kapcsolatban kifejezetten ajánljuk EZT és annak bevezetőjéből induló további hivatkozásokat) brutálisan bántalmazott, majd kifosztott otthonában egy 81 éves asszonyt és 60 éves fiát. Mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. Az öt támadó előzetes letartóztatásban van.

A helyszínen alig találtak nyomokat. Az asszonyt sérülése miatt nem tudták kihallgatni, fia pedig csak annyit tudott elmondani, hogy a kutyák ugatására ment ki az udvarra, majd valakik nekiestek, bántalmazták, amitől eszméletét vesztette, közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi édesanyja feltehetően szintén a zajokra lépett ki az udvarra, őt a lakás ajtajában érte a támadás. Az első gyanúsítottat már másnap őrizetbe vették a nyomozók. Társait pár nappal később szervezett akcióban fogták el a helyi rendőrök és a megyei nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint két 23 éves férfi és 17 éves társuk pénzt akart szerezni. A kutyaugatásra kilépő férfit és később édesanyját is bántalmazták. Az ájult férfitól elvették pénztárcáját és iratait.

Az egyik idősebb támadó később két másik társával (az egyik 16 éves) még visszatért a helyszínre, hogy értékek után kutasson. Nem törődtek azzal, hogy a két idős ember eszméletlenül fekszik a földön. (Kuruc.info: valószínűleg ezért maradtak életben a szerencsétlen magyarok: azt hihették a cigók, hogy sikerült megölniük őket, ezért nem is ütötték őket tovább. De, persze, szó sem lehet az önvédelmi fegyverek engedélyezéséről... [új cikk ITT]) Mindössze négyezer forintot zsákmányoltak tőlük.

Életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett kifosztás és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.
(MTI)