Számtalanszor foglalkoztunk már (lásd pl. EZT, EZT és EZT; további, régebbi anyagok ez utóbbi megjegyzésének első bekezdésében) a hajdúhadházi cigányterrorral.

Az alábbi anyag immár nevesíti azt, hogy – természetesen – a cigányok azok, akik terrorizálják az iskolát. Új, lényeges információt is megtudunk az írásból: gyerekkorú cigányaink – többek között – egy idős bácsit is agyonrugdostak. Talán mondanunk sem kell, hogy ezen esetről sem számolt be ezelőtt az égvilágon semmiféle médium. Természetesen, ha egy cigányt megpofoznak, akkor hónapokig arról visítanak a fajvédők, a „támadókat” meg azonnal előzetesbe vágják (ahonnan azokat még érettségizni sem engedik ki), majd utána kapásból lesittelik (lásd a barcsi cigánypofozókat). Itt: mély kuss volt. Jellemző.

A HAON cikke, ill. videói alább:

Szegregáció helyett „gettó”

Hajdúhadház - Amíg nem folyik vér, addig nem tesznek semmit – summázhatjuk a hadházi helyzetet.

Hátbarúgták a fiamat, s ez már nem az első alkalom volt, hogy megverték az iskolában – telefonált szerkesztőségünkbe egy felháborodott hajdúhadházi szülő, aki kérte: nevét ne írjuk le, mert tart a megtorlástól. A Bocskai István általános iskolába járó gyermek elmondta: sokszor történik hasonló. Egy osztálytársa szerint – akivel szintén telefonon sikerült beszélnünk – a tanárok nem tesznek semmit, s inkább kiszökik az iskolából, minthogy megverjék, vagy megfenyegessék pénzt követelve a cigány gyerekek. – A néni mit csinálna, ha minden nap öten-hatan megvernék? – kérdezte szomorúan.

Biztonsági őrök

Szeptember óta a rendőrséggel szinte napi kapcsolatban áll a Bocskai István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, amelyet egy évvel ezelőtt a szegregáció megszüntetésére ítélt a Legfelsőbb Bíróság. A folyosót kamerák pásztázzák, biztonsági őrök segítenek a rend fenntartásában. Idén 198 cigány gyermeket integráltak a Kossuth utcai tagintézményből az Szilágyi Dániel utcai iskolába. – A verekedések, a rongálások mindennaposak (Kuruc.info: ahogy mindenhol máshol, ahol deviánscigányok járnak iskolába – lásd pl. EZT). Az órák nagy része fegyelmezéssel telik. (Kuruc.info: nesze neked a fajvédő Népszabadság pár nappal ezelőtti, hazug, ennek ellenkezőjét állító, az integrált oktatást dicsőítő PR-anyaga… Gyk. ha a tanóra jó része erre megy el, vajon a normálisabbja mennyit fog tanulni? Talán nem egészen véletlen, hogy már több, mint egy éve [amikor még nem igazán mert senki “hivatalos” cigánybűnözést emlegetni] azt nyilatkozta a település polgármestere, hogy az orkok iskolai integrációja merénylet a város ellen. Ahogy látható: igaza volt…) A beírás már nem hat, mást meg nem tehetünk. A pedagógusok félnek. Fizikailag ugyan még nem bántották őket, de a fenyegetőző, szidalmazó gyerekek között olyan is akad, aki már megjárta a javítót, mert néhány társával 13 évesen agyonrugdosott egy idős bácsit – mondta Hajdu Marianna, az intézmény vezetője. – Hoztak egy ítéletet, s utána itt hagytak minket eszköztelenül. Nem állhatunk ott minden gyerek mellett – tette hozzá.

– A rendőrség sem tud addig hatékonyan lépni, amíg nem történik súlyos testi sértés – vette át a szót Csáfordi Dénes, igazgatóhelyettes. – Épp, hogy fegyvert nem hoznak az iskolába, de azon kívül már lassan semmin se lepődünk meg. Cigiznek, pénzzel játszanak, padokat törnek, verekszenek még az órán is – folytatta, megjegyezve: minden osztálynaplóban van egy külön fegyelmi füzet, mert annyi beírást adnak, hogy nem fér el a naplóban. Csak a közeljövőben közel tíz fegyelmi tárgyalást tartanak.

– Hatalmas a feszültség, s ezt még a szülők egy része is tetézi, akik ahelyett, hogy együttműködnének, fenyegetőznek. Úgy gondolják, ők az „igazságosztók” – hangzott el a beszélgetés során. – Helyben nem tudunk mit tenni, így már csak abban bízunk, hogy hoznak valami szigorú törvényt, ami javíthat a helyzeten – mondta az igazgatónő. (Kuruc.info: a parlamenti egypárt bekeményít? Na ne… Ide a Jobbik kell.)

Reménysugár

Hétfőtől a problémás osztályokban rendőrök tartanak előadást a gyerekeknek arról, milyen következményekkel járhat a mostani viselkedésük hosszú távon. (Kuruc.info: ez a „megoldás”? A „reménysugár”? Ahelyett, hogy kőkeményen befenyítenék az egész bagázst, a lelkükre próbálnak beszélni? Ugyanmár… Csak azt érik el, hogy deviánsék kiröhögik őket, és ugyanúgy terrorizálnak, rabolnak, rombolnak, gyilkolnak, mint azelőtt.)

– Elindult egy iskola-, illetve egy családkoordinátori program is, melyben tíz szülő (cigányok és magyarok vegyesen) vesznek részt. Az utóbbiak a problémás oszályokban az órai munkában segítenek, míg az iskolakoordinátorok a nehezen kezelhető, problémás gyerekek szüleivel veszik fel a kapcsolatot. Eddig sikerrel – mondta Hajdu Marianna. (Kuruc.info: valószínűleg csupán kincstári optimizmus beszél belőle…)

A cigány vezetők is hibásak 

– Sajnálom a történteket, s ígérem konkrét lépéseket fogunk tenni. (Kuruc.info: hiszem, ha látom… Ebből sem lesz semmi. Nem mindenféle önjelölt, bűnöző vajdáknak kell rendet teremtenie [mert nem fognak beinteni bűnöző véreiknek], hanem a rendőrségnek. Ha jól tudom, Magyarországon a rendfenntartást a rendőrségnek kellene végeznie, és nem cigányvajdáknak. Legalábbis a Gárda ellen mindig ezt az érvet veszik elő. Plusz, ha a sünök tüntetőveréshez értenek, akkor itt vajon miért nem tudnak szétcsapni?) Felvesszük a kapcsolatot a szülőkkel, a város vezetésével, az ottani cigány vezetőkkel, rendőrökkel, s megpróbáljuk közösen megoldani a problémát – reagált a Hadházon történtekre Kovács András Macsaj, a megye vajdája. Elmondta a munkanélküliség mellett az a legnagyobb gond, hogy nincs állandó és közvetlen párbeszéd a cigány vezetők és szülők között. – Nemcsak a pénzt kellene felvenniük, hanem tenni is kellene érte – hangsúlyozta.