Tinesz Mihály
Nagykőrös nemcsak arról híres, hogy ott él a Mazsihisz fő fejese, hanem arról is, hogy a 2006. október 23-i szemkilövő és máig büntetlen rebiszesek egyike, Tinesz Mihály is ott lakik, akinek - bár már nem tartozik az említett terrorszervezet soraiba - agresszivitása nem csökkent.


Történt, hogy a ceglédi HVIM (és Jobbik) egyik nagykőrösi tagja egyik ismerősével betért a helyi, egyébként jó hírű kocsmába április 10-én hajnalban, hogy ott elfogyaszthassanak egy-két pohár sört. Tinesz is éppen ott mulatott három barátjával.

A nagykőrösi hazafi felismerte a szemkilövőt, így nem állhatta meg, hogy gratuláljon mesterlövészi teljesítményéhez. Ekkor a szemspecialista egyik haverja visszakérdezett: „Milyen teljesítmény?” A válasz sem késett: „Hát nem te vagy a Tinesz Misi, aki kilőtte az emberek szemét 2006-ban?” Erre a pribék felugrott a helyéről és a következőket kiabálta: „De én vagyok, ki a f@szom vagy te, köcsög? A kurva anyádat! B@szd meg a kuruc.infós kurva anyádat!” Majd a Rebisz hullócsillaga odaugrott a bűneit felemlegető elé, és féktelen dühtől remegve behúzott neki kettőt. A HVIM-es fiatalembernek nem volt lehetősége visszaütni, mert Tinesz pajtásai közéjük ugrottak és kitaszigálták a szórakozóhelyről.

A nagykőrösi hazafi és barátja elmentek a helyi rendőrségre, hogy könnyű testi sértés miatt feljelentést tegyenek, ám ott látlelet hiányában elküldték őket. A látleletet megcsináltatta, és felvette a kapcsolatot a Nemzeti Jogvédő Alapítvánnyal, ahonnan azt a tanácsot kapta, hogy garázdaság vádjával perelje be a közösségi együttélésre alkalmatlan agresszív terrorszervezetist.
(Szent Korona Rádió nyomán)


Cikkünk megjelenésével egy időben kaptunk levelet a fenti történetben szereplő bajtárstól, melyben saját szavaival meséli el a történteket:

Sziasztok, kurucok!

Csitári Zoltán vagyok. Tinesz Mihály ügyében írok, aki kétszer megütött, én azonban őt nem bántalmaztam.

Az eset április 10-én hajnalban egy szórakozóhelyen történt. Amikor készültem elhagyni a helyiséget, fölismertem Tineszt. Ekkor odaszóltam neki: „Gratulálok a pesti mesterlövész-teljesítményedhez.” Egy ember, aki a társaságában volt, megkérdezte: „Milyen mesterlövészet?” Én így válaszoltam: „Miért, hát nem te vagy Tinesz Misi, aki október 23-án kilőtte az emberek szemét?” Tinesz így válaszolt: „De én vagyok, te ki a f@sz vagy, b@szd szájba a kurva anyádat!” Azt feleltem az mindegy, hogy én ki vagyok, anyám meg sajnos már meghalt. Tinesz ekkor így folytatta: „Baszd meg azt a kuruc.infós kurva anyádat!” Közben Tinesz egyik haverja megkérdezte: „Mért tegezed?” „Mért ne tegezném, mondtam, hisz öt évvel lehet idősebb, mint én.” Közben Tinesz szólt valamit, de nem emlékszem, mit, és nagyon gyorsan megütött kétszer, úgy, hogy reagálni sem tudtam. Ezután egy másik haverja kituszkolt, úgy, hogy még visszaütni se volt időm, de jobb is, hogy így történt.

Egy barátom látta az eset nagy részét, vele ezután elmentünk a nagykőrösi rendőrkapitányságra feljelentést tenni, de a biztonsági őr elküldött bennünket, mondván, hogy könnyű testi sértés miatt csak látlelettel lehet feljelentést tenni. (Mint később megtudtam, ez nem igaz, anélkül is lehet.) Hétfőn felhívtam a nemzeti jogvédőket, ők a segítségemre siettek jogi tanáccsal és Gaudi-Nagy Tamás is beszélt velem telefonon (sok köszönet nekik), így nemsokára feljelentést fogunk tenni ez ellen a rendőrterrorista ellen.

A Hír TV azt hiszem, a ma esti híradóban közli le a velem készült hanganyagot. Köszönetet szeretnék mondani továbbá vármegyés bajtársaimnak, akik jó tanácsokkal szintén elláttak ez ügyben és a Szent Korona Rádió munkatársainak, akik elsőként írtak a dologról, kösz nektek is kurucok és a Barikád hírportálnak is a nyilvánosságért, és végül a Hír TV-nek is, bár őket nem sorolom a nemzeti radikálisok széles táborába.

Csitári Zoltán, a nagykőrösi Jobbik és a ceglédi HVIM tagja
Kapcsolódó: