2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:16 Az elmúlt 30 év legsúlyosabb földrengése pusztított Albániában 20:52 Millióktól szabadította meg az időseket egy edelényi cigány - így töltötte próbaidejét 20:37 Az ízesített e-cigaretták jóval károsabbak lehetnek hagyományos társaiknál20:05 Németh Sándor Szent Szelleme mellett már a halrudacskák is fertőzik a gyerekeket: 330-an betegedtek meg a Hitgyüli hajdúsámsoni iskolájában19:39 Az Olasz Testvérek párttalálkozóján volt jelenése Orbánnak19:09 Kukagyújtogató anarchisták támadtak rendőrökre a klímarettegés közepette Párizsban18:43 Bábolnára látogatott Kako hercegnő18:18 Hátul ültek a török masiniszták a kelebiai gyorsvonaton17:57 Felfüggesztett több tízezer alkalmazást a Facebook17:30 Nem érkezett meg egy magyar versenyző a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság helyszínére17:02 Munkagéppel ütközött egy motoros Bükkábrányban16:39 Szaúd-Arábia jóval áron alul adta el isztambuli konzulátusának épületeit16:08 Egy hajnalban kigyulladt teherjármű miatt ismét lezárták az M3-ast Füzesabony közelében15:35 Sok a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékekre15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Nem ez a harc lesz a végső: fokozza a burjánzó antiszemitizmussal szembeni frontvonalat az Európai Tanács

Reklám

Fokozni kell az európai nemzetek erőfeszítéseit, hogy biztosítani tudják a kontinens zsidóságának biztonságát a burjánzó antiszemitizmussal szemben, jelentette ki az Európai Unió Tanácsa legújabb nyilatkozatában, melyet a JTA nyomán a TEV, vagyis a zsidó gárda honlapja tolmácsol.
A csütörtökön elfogadott nyilatkozat felszólítja a tagországokat, fejlesszenek ki egy közös biztonsági stratégiát a zsidó közösségek és intézményeik hatékonyabb védelmének biztosítása érdekében.
Az ET soros elnökségi pozícióját elfoglaló Sebastian Kurz osztrák kancellár is támogatta a dokumentum kiadását, melyben az többek közt elismeri, hogy bizonyos európai országok zsidó közösségei különösen ki vannak téve terrortámadásoknak az elmúlt évek növekvő erőszakhullámának köszönhetően.
Zoom
Sebastian Kurz lehajtja sisakja rostélyát
Rasszizmus, xenofóbia, radikalizáció és szélsőségesség, reszkess!
A nyilatkozat nyomatékosan kéri a tagországokat, fogadjanak el és léptessenek életbe egy holisztikus stratégiát az antiszemitizmus minden formájával szembeni harcra vonatkozóan, mely illeszkedik a már meglevő rasszizmus, xenofóbia, radikalizáció és szélsőségesség elleni stratégiájukba.
A dokumentum szövegezői aggodalmukat fejezték ki továbbá azzal kapcsolatban, hogy az európai zsidóság helyzete alapvetően nem javult az elmúlt időszakban, sőt, az antiszemitizmus sok esetben politikai nézetek köntösében vetette fel a fejét. (Mint például Izrael, sőt Netanjahu bírálata, ami Orbán Viktor szerint egyenlő az új antiszemitizmussal - a szerk.)
Természetesen a holoemlékezés és -oktatás fontosságát is aláhúzza az Európai Tanács nyilatkozata. (A TEV-honlap Európa Tanácsot írt, ami egy másik kávéház, de a magyar nyilván nem az anyanyelvük, így nem rójuk fel nekik - a szerk.)
Az európai és a Zsidó Világkongresszus is csettintett
Példátlannak nevezte a nyilatkozatot az Európai Zsidó Kongresszus.
“Ez a dokumentum fontos lépés az antiszemitizmus elleni harcban, mivel egy pozitív, konkrét ütemtervet biztosít a zsidó közösségek védelméhez, valamint megerősíti a kormányok jogi eszközeit a gyűlölettel és intoleranciával szemben” - nyilatkozta dr. Moshe Kantor, a szervezet elnöke.
“Reményeink szerint minden EU-tagállam megteszi az elvárt, megfelelő lépéseket és az Európai Bizottság és az Európai Parlament figyelemmel kíséri majd minden egyes állam előrehaladását az antiszemitizmussal kapcsolatban. Ma reméljük, hogy a nyilatkozat által javasolt eljárások életbe léptetése erősen lekorlátozza majd a gyűlölet mozgásterét, és zsidó közösségeink nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat Európában.”
Az osztrák kormány és több más európai intézmény mellett mind az Európai Zsidó Kongresszus, mind a Zsidó Világkongresszus részt vett a dokumentum összeállításában.
A Zsidó Világkongresszus amellett, hogy üdvözölte a Tanács által elfogadott nyilatkozatot, indítványozta, hogy az Európai Unió jelöljön ki egy antiszemitizmus elleni harcért felelős koordinátort is a közeljövőben - írja győzelmi beszámolójában a TEV.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready