2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:11 Ötmillió darab captagon tablettát találtak Görögországban16:31 Vona szerint Sneidernek bocsánatot kellene kérnie, veszélyben a baloldali együttműködés16:11 Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete16:01 Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a túlóratörvény elleni határozatot15:44 Karácsony és Horváth mérkőzik a baloldali főpolgármester-jelöltségért - utóbbi számít a Jobbikra is14:55 Japánba is elmegy a pápa - igazán elsajátíthatná ott a migránskezelési alapelveket14:21 Megdőlt a mexikói gyilkosságrekord14:05 Megvan a BKK új vezérigazgatója13:49 Kékestetőn csaknem negyven centiméter a hótakaró13:16 135 évet kellett várni az egyház által engedélyezett magyar misére Csángóföldön12:55 Tíz emeletnyi szajha - ez a "magyar" nő is prostitúció szervezésével kereste meg a mindennapi kokaint Angliában12:42 Ellenőröket fenyegetett egy hévízi vendéglős12:19 "Esterházy-elrablás": nincs itt semmi látnivaló, csak a pénzen marakodnak11:34 A fogdán töltötte a nászéjszakát egy hamisító - saját esküvőjén tartóztatták le11:15 Harminc liter gina az istállóban
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Keresztények tiltakoztak az újabb zsidó vallásgyalázás ellen Izraelben - Jézust ismét gúny tárgyává tették "Isten ajándékai"

A Haifai Művészeti Múzeumban már fél éve megtekinthető egy Jani Leinonen nevű finn „művész” alkotása, amely ugyan a keresztre feszített Ronald McDonaldot van hivatva megjeleníteni, ám a gúnykép valójában minden szemlélőjének a kereszténység alapítóját juttatja eszébe. (A "művész úr" néhány éve Magyarországon is bemutatkozott - a szerk.) Haifa város keresztényei tegnap viharos tüntetést tartottak a múzeum előtt, s követelték a vallásgyalázó „műtárgy” eltávolítását. A környező utcák forgalmi jelzőtábláira és a múzeum falára a tiltakozók kereszteket rajzoltak. A múzeum arcátlan zsidó vezetősége a művészi kifejezés szabadságára hivatkozva megtagadták a botrányos feszület eltávolítását, ám végül elhúzható függönnyel különítették el a többi kiállítási tárgytól – írja a Válláh!Hádásot és a Jiszráél Há-Jom.
Zoom
McJézus, aki valójában McDonald – a művészi kifejezés szabadsága
Pénteken a déli órákban több száz keresztény tüntetett a Haifai Művészeti Múzeum bejáratánál a kereszténység alapítóját, s ezzel a keresztény vallást gyalázó „műalkotás” kiállítása ellen. A földközi-tengerparti izraeli város Hádár nevű negyedében levő múzeum előtt egybegyűlt jobbára helybeli keresztény palesztinok a magasba emelt transzparenseiken héber, arab és angol nyelven követelték a „McJézus” című vallásgyalázó „alkotás” azonnal levételét. A tegnapi tüntetésre az után került sor, hogy a haifai keresztények a hivatalos szervektől, így elsősorban a múzeum igazgatóságától már hosszabb ideje követelik a botrányos műtárgy eltávolítását a múzeum faláról. A művészet szabadságára való hivatkozással azonban eddig a zsidók elhárították a követelés teljesítését.
Zoom
Keresztény palesztinok egyházi elöljáróikkal tüntetnek a Haifai Művészeti Múzeum előtt
A Haifai Művészeti Múzeumban a tüntetést kiváltó „műalkotás” állítólag a gyorséttermek királyát, Ronald McDonaldot jeleníti meg keresztre feszítve. A haifai múzeum vezetősége a sajtó kérdésére válaszolva azt állította, hogy „a fogyasztói kultúrát bíráló alkotásról van szó. Különben is a mű már mintegy fél esztendeje ki van állítva Haifában, s három hét múlva leakasztják a múzeum faláról, mert más kiállítás nyílik meg helyette”. A múzeum zsidó vezetősége természetesen nem felejtette el megemlíteni, hogy a finn „alkotóművész”, Jani Leinonen keresztény, aki művészetével bírálja a Ronald McDonald elterjesztette, s már-már a vallási áhítat szintjére emelt jelképet. „Éppen ezért teljesen felesleges próbálkozás ezt az alkotást rasszista jelenségként értékelni”, mondta a múzeum vezetősége.
Zoom
Palesztin keresztény arab föliratos kereszttel Haifában
Pénteken délelőtt Haifa város keresztény elöljárói találkoztak Nisszim Tállal, a múzeum igazgatójával, aki a botrányos műtárgyat a megbeszélés után sem volt hajlandó eltávolítani, de bejelentette, hogy a múzeum bejáratánál elhelyeznek majd egy táblát a következő figyelmeztető felirattal: „A kiállítás egyes műtárgyai sérthetik a látogatók érzékenységét”.
Zoom
Kereszttel ékesített útjelző táblák Haifában
Az izraeli sajtó beszámolója szerint a pénteki keresztény tüntetésen a rendőrök a testükkel védelmezték a múzeumot a behatolni akaró tüntetőktől, miközben követ dobáltak a rendőrökre, akik közül hárman fejsérülést szenvedtek. Az egyik rendőrt állítólag egy jókora kereszttel sújtották kupán, s attól szenvedett sérülést. A hírek szerint a tüntetők Molotov-koktélt is hajítottak a múzeum bejáratához, ám az nem okozott károkat vagy sérülést. A tüntetőkkel egyébként a hírhedt Jászám (יס'ם), azaz a Különleges Járőröző Egység rendőrei néztek farkasszemet, akikről nehéz elképzelni a palesztin keresztényekkel szemben tanúsított „visszafogottságot”. Későbbi híradások már a tüntető keresztényekkel szemben bevetett könnyfakasztógránát bevetéséről is szólnak.
Zoom
A „McJézust” kiállító múzeum bejárata a tüntetés után
A Válláh Hádosot értesülése szerint a bátor szentföldi keresztények tüntetésének mégiscsak megvan az eredménye, mert a botrányos „műalkotást” kezdetben bagatellizáló zsidó múzeumvezetés a „McJézust” végül is egy elhúzható függöny mögé zárva különítette el a többi kiállítási tárgytól, s csak az lép be a függöny mögé, aki mindenképpen szeretné látni a kortárs finn képzőművészet eme gyöngyszemét.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: Ilyen vehemenciával védték a Krisztus-gyalázást a zsidók
Videó a keresztények haifai tüntetéséről.
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready