2019. március 23., szombat, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:10 Egy török utas halála miatt szállt le egy repülő Budapesten19:44 Egyesek a tündék és orkok harcában is nácizmust látnak, bár tény, hogy A Gyűrűk Ura atyja az újfasiszták hősévé vált19:12 Csak négy és fél évet kapott a motorost beherbálozva halálra gázoló drogos - egy autóval is összeütközött, de arra nem emlékszik18:54 Vészjelzést adott le egy tengerjáró hajó Norvégia partjai közelében18:33 Távcsővásár: fedezd fel a világot könnyedén! (x)18:25 Hatástalanították Budafokon a jenkik pusztító ajándékait18:12 "A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint létezik cigánybűnözés" - a Facebook letörölte, de újratöltve17:56 Tilos lesz a magzatgyilkosság az USA egyik államában, amint hallani a leölni kívánt gyermek szívhangját17:28 A francia belügyérnő kíméletlen fellépést ígért, de békés a sárgamellényesek vonulása16:51 Robbanások rázták meg Mogadishu központját - fegyveresek lövöldöztek a munkaügyi minisztériumban16:39 Budaházy Edda: Mordor15:53 Százezres tömeg tüntet Londonban a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért15:27 Négyszáz fölé emelkedett az Idai ciklon halálos áldozatainak száma Mozambikban15:11 Fejlevagdosó IÁ-Rumcájsz a Budapesten elfogott szír férfi14:43 Dúró Dóra: mindennapos probléma az iskolai erőszak, mégsem veszi komolyan a kormány - Nádudvar üzenete
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Keresztények tiltakoztak az újabb zsidó vallásgyalázás ellen Izraelben - Jézust ismét gúny tárgyává tették "Isten ajándékai"

A Haifai Művészeti Múzeumban már fél éve megtekinthető egy Jani Leinonen nevű finn „művész” alkotása, amely ugyan a keresztre feszített Ronald McDonaldot van hivatva megjeleníteni, ám a gúnykép valójában minden szemlélőjének a kereszténység alapítóját juttatja eszébe. (A "művész úr" néhány éve Magyarországon is bemutatkozott - a szerk.) Haifa város keresztényei tegnap viharos tüntetést tartottak a múzeum előtt, s követelték a vallásgyalázó „műtárgy” eltávolítását. A környező utcák forgalmi jelzőtábláira és a múzeum falára a tiltakozók kereszteket rajzoltak. A múzeum arcátlan zsidó vezetősége a művészi kifejezés szabadságára hivatkozva megtagadták a botrányos feszület eltávolítását, ám végül elhúzható függönnyel különítették el a többi kiállítási tárgytól – írja a Válláh!Hádásot és a Jiszráél Há-Jom.
Zoom
McJézus, aki valójában McDonald – a művészi kifejezés szabadsága
Pénteken a déli órákban több száz keresztény tüntetett a Haifai Művészeti Múzeum bejáratánál a kereszténység alapítóját, s ezzel a keresztény vallást gyalázó „műalkotás” kiállítása ellen. A földközi-tengerparti izraeli város Hádár nevű negyedében levő múzeum előtt egybegyűlt jobbára helybeli keresztény palesztinok a magasba emelt transzparenseiken héber, arab és angol nyelven követelték a „McJézus” című vallásgyalázó „alkotás” azonnal levételét. A tegnapi tüntetésre az után került sor, hogy a haifai keresztények a hivatalos szervektől, így elsősorban a múzeum igazgatóságától már hosszabb ideje követelik a botrányos műtárgy eltávolítását a múzeum faláról. A művészet szabadságára való hivatkozással azonban eddig a zsidók elhárították a követelés teljesítését.
Zoom
Keresztény palesztinok egyházi elöljáróikkal tüntetnek a Haifai Művészeti Múzeum előtt
A Haifai Művészeti Múzeumban a tüntetést kiváltó „műalkotás” állítólag a gyorséttermek királyát, Ronald McDonaldot jeleníti meg keresztre feszítve. A haifai múzeum vezetősége a sajtó kérdésére válaszolva azt állította, hogy „a fogyasztói kultúrát bíráló alkotásról van szó. Különben is a mű már mintegy fél esztendeje ki van állítva Haifában, s három hét múlva leakasztják a múzeum faláról, mert más kiállítás nyílik meg helyette”. A múzeum zsidó vezetősége természetesen nem felejtette el megemlíteni, hogy a finn „alkotóművész”, Jani Leinonen keresztény, aki művészetével bírálja a Ronald McDonald elterjesztette, s már-már a vallási áhítat szintjére emelt jelképet. „Éppen ezért teljesen felesleges próbálkozás ezt az alkotást rasszista jelenségként értékelni”, mondta a múzeum vezetősége.
Zoom
Palesztin keresztény arab föliratos kereszttel Haifában
Pénteken délelőtt Haifa város keresztény elöljárói találkoztak Nisszim Tállal, a múzeum igazgatójával, aki a botrányos műtárgyat a megbeszélés után sem volt hajlandó eltávolítani, de bejelentette, hogy a múzeum bejáratánál elhelyeznek majd egy táblát a következő figyelmeztető felirattal: „A kiállítás egyes műtárgyai sérthetik a látogatók érzékenységét”.
Zoom
Kereszttel ékesített útjelző táblák Haifában
Az izraeli sajtó beszámolója szerint a pénteki keresztény tüntetésen a rendőrök a testükkel védelmezték a múzeumot a behatolni akaró tüntetőktől, miközben követ dobáltak a rendőrökre, akik közül hárman fejsérülést szenvedtek. Az egyik rendőrt állítólag egy jókora kereszttel sújtották kupán, s attól szenvedett sérülést. A hírek szerint a tüntetők Molotov-koktélt is hajítottak a múzeum bejáratához, ám az nem okozott károkat vagy sérülést. A tüntetőkkel egyébként a hírhedt Jászám (יס'ם), azaz a Különleges Járőröző Egység rendőrei néztek farkasszemet, akikről nehéz elképzelni a palesztin keresztényekkel szemben tanúsított „visszafogottságot”. Későbbi híradások már a tüntető keresztényekkel szemben bevetett könnyfakasztógránát bevetéséről is szólnak.
Zoom
A „McJézust” kiállító múzeum bejárata a tüntetés után
A Válláh Hádosot értesülése szerint a bátor szentföldi keresztények tüntetésének mégiscsak megvan az eredménye, mert a botrányos „műalkotást” kezdetben bagatellizáló zsidó múzeumvezetés a „McJézust” végül is egy elhúzható függöny mögé zárva különítette el a többi kiállítási tárgytól, s csak az lép be a függöny mögé, aki mindenképpen szeretné látni a kortárs finn képzőművészet eme gyöngyszemét.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: Ilyen vehemenciával védték a Krisztus-gyalázást a zsidók
Videó a keresztények haifai tüntetéséről.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready