2019. december 16., hétfő, Etelka, Aletta, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:09 Erre Grétácska sem számított: a német vasúttársaság leplezte le az önsajnáltató klímakalandor hazugságát08:17 Hét sebészből hat felmondott a Jahn Ferenc Kórházban08:01 Kiengedték Bróker Marcsit07:44 Céljai nem ismertek pontosan, de rendezett egy kis mészárlást az egyik iszlamista galeri Kongó ebola sújtotta részén07:14 Több megyében sűrű köd nehezíti a közlekedést06:57 Bombariadó vetett véget egy szombathelyi koncertnek, majd jött a verekedés23:08 Folytatódik az évszakhoz képest meleg idő22:44 Két gyermekét ölte meg egy "édesapa" Győrben - ez az állat is jó magaviseletes volt, néhány hónapja szabadult22:12 A brazil elnök fia nyitotta meg hazája kereskedelmi képviseletét Jeruzsálemben21:46 Azt hitte, a kultúrtao beszántása a Kulturkampf része? Hát nem: csak kellett a pénz Slomóéknak zsidó reneszánszra21:24 Washington titokban kiutasított két szemtelen kínai diplomatát21:07 Heti progresszió (VI. rész)20:38 A mohamedánoknak is adna állampolgárságot néhány utcán hőzöngő Indiában19:51 Januárban lesz kormány - állítja Kurz19:30 Ez a legjobb, legkedvezőbb árú kültéri LED-lámpa (x)
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Vesztegetés, csalás és hivatali visszaélés - ezek szerepelnek a Likud-vezér vádiratában

Reklám

Aviháj Mandelblitt izraeli főügyész hétfőn átadta a Benjámin Netanjahu elleni vádiratot Juli Edelsteinnek, a törvényhozás elnökének. A kormányfőnek 30 napja van eldönteni, hogy kér-e mentelmi jogot a kneszettől.
A főügyész 330 tanút jelölt meg a miniszterelnök ügyeiben, amelyek vesztegetés, csalás és hivatali visszaélés miatt indulnak ellene a jeruzsálemi körzeti bíróságon.
Az izraeli jogszabályok szerint a főügyész a Netanjahu rendelkezésére álló egy hónap letelte után nyújthatja be a vádiratot a bíróságnak.
Zoom
Kérhetne barátjától testvér(párt)i tippeket
A mentelmi jogról elvileg a kneszet mentelmi bizottságának kell döntenie, azonban a törvényhozásnak ez a bizottsága sem alakult meg választásokat követően kialakult politikai patthelyzet miatt.
A tanúk névsorában Netanjahu közeli munkatársai szerepelnek, mellettük politikusok és újságírók, biztonsági emberek, valamint ismert és kevésbé ismert milliomosok, köztük az amerikai Ronald Lauder üzletember, a Zsidó Világkongresszus elnöke és a miniszterelnök rokona, Nathan Milikowsky amerikai üzletember.
Éjal Jinun, a törvényhozás jogtanácsosa szerint nem szükséges összehívni a mentelmi bizottságot csak abból a célból, hogy a miniszterelnök mentelmi jogát megvitassa, de ugyanakkor akadálya sincs annak, hogy a törvényhozók létrehozzanak egy ilyen bizottságot, ha ez áll szándékukban.
Izrael Állam rövidke történetében még nem fordult elő ilyen
Jinun szakvéleményére egyfelől azért volt szükség ebben a kérdésben, mert Izrael történetében még nem fordult elő, hogy a hivatalban lévő kormányfő ellen vádat emelnek, másfelől pedig azért, mert a szeptemberi előrehozott választásokat követően még mindig nem alakult meg az új kormány, mint ahogy az állandó parlamenti bizottságok sem.
A bizottság létrejötte a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint egyelőre valószínűtlennek tűnik, mert nincs meg az ehhez szükséges többség, Avigdor Liberman, a mérleg nyelvének tekintett Izrael a Hazánk párt elnöke ugyanis ellenzi a grémium létrehozását.
A bizonytalan és képlékeny jogi helyzet miatt az izraeli sajtóban megszólaló szakértők szerint kétséges, hogy valójában mikor nyújthatják be a vádiratot Benjámin Netanjahu ellen, és mikor kezdődhet meg pere a bíróságon.
Az izraeli igazságügyi minisztérium november 21-én jelentette be, hogy Aviháj Mandelblitt főügyész vádat emel Benjamin Netanjahu ellen csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready