2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Eljött a fehérorosz labdarúgó-bajnokság ideje22:41 A Közel-Keleten is terjed a Covid-1922:29 Emberi csontokat találtak egy szentendrei ingatlan udvarán22:03 Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott - Heti progresszió, XXI. rész (16+)21:29 Fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban 20:57 A katasztrófavédelem kész csatlakozni a RescEU-programhoz20:33 Moszkvában meghaladta az ezret a fertőzöttek száma - kötelező házi karantént rendeltek el20:10 A járványgörbe lefele ível Lombardiában19:47 Spanyolországban több mint nyolcszázzal nőtt a halottak száma egy nap alatt - leállítják a nem létfontosságú ágazatokat19:39 Átlépte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban19:07 Egy vármegyés lány a jövő generációjának kineveléséről18:48 "Mészáros Géza repülőhadnagy úr, jó repülést az ég felé!" - a harmadik emlékséta18:30 Minél rosszabb a piac, annál jobb lehetőségek vannak a profitra - a koronavírus haszonélvezői17:45 "Asszed, zászló vagy, oszt izé vagy?" - kátrányos helyzetű polgártársunk és a buszsofőr esete17:20 Párizs 2024: felül kell vizsgálni az olimpiai terveket
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

A nemzeti gondolat után a Facebook lecsapott a magyar katolikus hitvédelem hídfőállásaira is

Reklám

Két nagyobb katolikus oldal is komoly cenzúrával szembesült az elmúlt hétvége folyamán: a Katolikus Válasz blog és a karizmatikus.hu is a „közösségi alapelvek” áldozatául esett. E két oldal linkjei a közösségi felület egyetlen szegmensében sem oszthatók meg, a szerkesztők közel egy napja nem kaptak magyarázatot a helyzetre.
Vasárnap este jelentette követői számára a Katolikus Válasz (KV) blog Facebook-oldala, hogy egy korábbi cikküket (egészen pontosan ezt a lelki áldozásról szólót) a közösségi oldal rendszere nem engedi közzétenni, mivel az sérti a zsidó óriás „közösségi alapelveit”. Egy órával később már arról írtak, hogy a Facebook visszamenőleg törölte minden egyes bejegyzésüket, amelyben saját tartalmukra irányító hivatkozás volt. A lépés a mai újságolvasási szokások mellett egy-egy lap kivéreztetését is jelenti.

Ezzel párhuzamosan a Facebook letiltotta a KV linkjeit, így azok posztolását nem csak az oldal kezelői, de valamennyi felhasználó számára lehetetlenné tette. Sőt, privát üzenetekben sem továbbíthatók a hitvédelmi oldal tartalmai – a rendszer ekkor is a közelebbről nem részletezett közösségi alapelvekre hivatkozik.
A lap munkatársai már vasárnap este felülbírálati kérelmet nyújtottak be a kék-fehér cégóriás adminisztrátorainak, amire nem kaptak érdemi választ. Ahogy arról sem kaptak tájékoztatást, hogy munkájuk a közösségi alapelveket pontosan milyen módon sértette meg. 
A lap olvasóitól értesült arról, hogy a napokban hasonlóan járt a katolikus egyházon belüli karizmatikus mozgalomhoz tartozó karizmatikus.hu is. Az oldal domaincímét és tartalmait szintén nem lehet megosztani, illetve nem küldhetők el privát üzenetben sem.
Úgy tűnik, a nemzeti gondolat után a Facebook lecsapott a magyar katolikus hitvédelem hídfőállásaira is.
Nem ez az első alkalom, amikor a kék óriás diszkriminálja a keresztény sajtótermékeket. Korábban Köntös László, a református re-poszt blog állandó szerzője tudósította arról olvasóit, hogy a blogoldal Facebook-bejegyzései közül csak azt lehet hirdetni, amelynek nem ő a szerzője: a tapasztalat tehát az, hogy nem csak oldalakat, de azon belül konkrét személyeket is indexre tesz olykor a cég. Hozzá hasonlóan a Vasárnap.hu egyes szerzői is találkoztak a nyomásgyakorlás kisebb-nagyobb eszközeivel.
Mint emlékezetes, a sort a Kuruc.info nyitotta meg, amikor a zsidó óriáscég többször letiltotta lapunk közösségi oldalát, majd cikkeink megoszthatóságát, de jó ideje már a Facebook üzenetküldő rendszerében, a Messengerben is tiltott szónak számít a Kuruc.info.
(Vasárnap.hu nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready