A Gázai övezet ellen végrehajtott tegnapi és az éjszakai izraeli légitámadásoknak több mint 280 palesztin halálos áldozata és közel ezer sebesültje van. Az arab és a muszlim világ nagyvárosaiban, illetve az izraeli és a megszállt területek palesztin településein tegnap tömegtüntetéseken tiltakoztak a legújabb zsidó népirtás ellen. A képmutató, zsidóknak gazsuláló „keresztény” Európa – élén a római pápával - persze ezúttal is hallgat vagy félrebeszél. Izrael kihasználva a karácsonyi ünnepek utáni tespedtséget, a gyilkos légitámadás után már a szárazföldi behatolásra készül. A zsidók mecseteket röpítenek a levegőbe.
A világ megint hallgat a legújabb palesztin tragédia láttán. Hallgat a wehrmachtos múltja, német mivolta miatt a zsidók által zsarolt szentséges pápa. Nem a lényegről beszél az Európai Unió vezetősége és az ENSZ. Nem beszélve az aljas Amerikáról, amely már a fél muszlim világ ellen hadat visel elsősorban izraeli érdekeket szem előtt tartva. Az a Washington, amely máris helyesli a Gázai övezet ellen elkövetett népirtást. De az is igaz, hogy a zsidó népirtók közvetlenül a karácsony utáni napot használták ki a támadásra, amikor a keresztény világ politikusai és intézményei még egészen mással vannak elfoglalva.

Livni, Olmert, Bárák. Ezeket mikor állítják nemzetközi bíróság elé?
A palesztin nép az arab és a muszlim országokban tüntető tömegektől eltekintve tehát megint magára maradt. De elárulták - amint a múltban is sokszor – az Amerikával és a cionistákkal bratyizó, jó üzleteket kötő álszent, csak a nagy szavak szintjén tiltakozó arab kormányok is. Pontosan ezért szálka a korrupt arab rezsimek szemében Kairótól Ammanig és Rabattól Rijádig a cionista megszállás ellen következetesen küzdő Hamász Iszlám Ellenállási Szervezet. Magyarán szólva, útjukban áll ez a szervezet, zavarja a köreiket.

Izraeli támadás után
A galileai Názáret városában az Izraeli Arabok legfelsőbb Ellenőrző Bizottsága a Gázai övezetben jelenleg is folyó izraeli népirtás miatti tiltakozásul mára (vasárnapra) általános kereskedelmi sztrájkot és nemzeti gyászt hirdetett. „Az arab közvélemény nem nézheti tétlenül ezt a szörnyű tömeggyilkosságot, hanem kötelessége a szervezett politikai keretek közötti tiltakozás. Félreérthetetlen módon Izrael tudomására kell hoznunk, hogy nem fogadjuk el természetes dolognak a palesztin nép gyilkolását” - áll többek között az Ellenőrző Bizottság tegnap este, Názáretben kiadott közleményében.

A népirtás ellen Názáretben
Rámz Dzsárájszi, Názáret polgármestere a városban tegnap lezajlott tömegtüntetésen kijelentette: „Erre a tömeggyilkosságra azután került sor, hogy Izrael hónapokon keresztül megszegte az idén júniusban aláírt fegyvernyugvási egyezményt és egy egész népet tartott blokád alatt a kiéheztetés egyértelmű szándékával. De téved az, aki azt hiszi, hogy ilyen bűntettekkel népünket térdre lehet kényszeríteni”.

Konvoj a Gázai övezet felé
Közben tegnap este és éjjel páncélozott harci járműveket és tankokat szállító hosszú konvojok tartottak (tartanak most is) Izrael középső vidékeiről a Negev-sivatagon keresztül a Gázai övezet felé, ami egyértelműen arra utal, hogy a gyilkos előkészítő légicsapást most a szárazföldi agresszió követi.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Korábban írtuk:
Az izraeli légierő barbár légitámadást hajt végre ezekben az órákban a Gázai övezet ellen. Helybeli lakosok és az Al-Dzsazírá arab hírtelevízió helyszíni beszámolói szerint a gyilkos zsidók agressziójának eddig közel 150 halálos áldozata és 250 sebesültje van, elsősorban Gázavárosban. Igen sok a polgári áldozat. Az Al-Dzsazírá ezekben a percekben is drámai képeket közöl a sebesültek és a halálos áldozatok elszállításáról. Egyiptomban máris tüntetnek a zsidó gyilkosok ellen. 

Haifában palesztin fiatalok tüntetnek a népirtás ellen
A helyszínről érkező jelentések szerint az izraeli légierő repülőgépei és helikopterei ezekben az órákban folyamatos és barbár légitámadást hajtanak végre a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom intézményei, katonai bázisai, középületei ellen. Az Al-Dzsazírá tévé képei irtózatos pánikról, rengeteg sebesültről tanúskodnak. Igen sok a halálos áldozat és a sebesült a polgári lakosság körében. 

Az izraeli támadók szinte teljesen szétlőtték a Gázai övezet egyetlen jelentős tengeri kikötőjét és repülőterét. Találat érte a gázavárosi rendőrkapitányság központi épületét is, ahol éppen újoncavatás volt. A támadás folyamán Taufik Dzsáber, a rendőrség főparancsnoka is életét vesztette. 
A Hamász utasítást adott a mozgalom 'Izz ed-Dín el-Kasszám nevű fegyveres alakulatainak, hogy „mérjenek csapást a cionista ellenségre”. Kairóban és más egyiptomi nagyvárosokban, valamint Ammánban, Jordánia fővárosában közben spontán tüntetéseken tiltakoznak az arabok a zsidók legújabb népirtása ellen. Mahdi 'Ákef, az egyiptomi Muzulmán Testvériség Mozgalom vezetője kijelentette, hogy Izrael agresszióját elősegíti az arab országok bűnös hallgatása. 
Nabíl Abu Rudejná, a palesztin elnök, Mahmúd Abbász szóvivője néhány perccel ezelőtt követelte Izraeltől a támadások megszüntetését. A palesztin kormány nevében Abu Rudejná azonnali nemzetközi beavatást követelt az izraeli barbarizmus megállítására. 
Emberi testrészek hegyei a Gázai övezetbeli hullakamráknál
Megrázó helyszíni képeket közvetít ezekben a percekben az Al-Dzsazíra hírtévé Gázaváros hullaházaiból. A pokrócokba és lepedőkbe csavart emberi testrészeket egymás után rakják be a hűtőbe. Sok a gyermekre és a nőkre utaló testrész. A kórházak folyosóin és a padlón is súlyos sebesültek fetrengenek a Gáza övezet szinte minden településén. Az arab világban megkezdődtek a tömegtüntetések Izrael ellen. Netivot izraeli városban egy halálos áldozata és három sebesültje van a palesztin válaszcsapásnak.

Jordánia fővárosában, Ammanban jelenleg is tömegtüntetés van a zsidók legújabb palesztinirtása ellen. A cionista- és Amerika-barát jordán királyság felső vezetése máris felfogta a népharag jelentőségét, s II. Abdullah király utasítására Jordánia a Gázai övezet ellen végrehajtott izraeli támadás miatt holnapra sürgősen összehívta az Arab Államok Ligájának külügyminisztereit. A Petra Jordán Hírügynökség egyeneses a holokauszt jelzővel illette a Gázai övezetben folyó népirtást.
A Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén, Ramalláhban spontán tömegtüntetés folyik a zsidó barbarizmus ellen. A tüntetők a palesztin nemzeti és Hamász mozgalom zászlóját lobogtatják a nagy palesztin városban. Az izraeli Umm el-Fáhem, Názáret,Támrá és Szahnín palesztin városokban is tömegtüntetés zajlik ezekben a percekben, de az izraeli rendőrség egyelőre nem avatkozik be.

A Hamász mozgalom El-Akszá nevű tévéállomása jelenti, hogy az egyiptomi hadsereg a Sinai-félszigeten felsorakozik a Gáza övezettel szemben, mert a kairói politikai vezetés tömeges menekültáradatra számít az izraeli támadás következtében. Az egyiptomi hatóságok három órával ezelőtt már megnyitották az Egyiptom és a Gázai övezet között rafahi átkelőt a sebesültek fogadására.
Az izraeli rádiója főadója időközben a hadi jelentések szüneteiben háborús hangulatú lassú, melankolikus héber dalokat sugároz.
Netivot izraeli városban telitalálat ért egy lakóházat. A Hamász által kilőtt rakétának Netivotban egy izraeli halálos áldozata és három súlyos sebesültje van. Az izraeli rádió jelentése szerint ezekben a percekben is rakétaeső hullik Izrael déli településeire. A zsidó lakosság az óvóhelyekre menekült.
Zsidó barbarizmus: már 210 halálos áldozata van a népirtásnak 
Az arab világban és Törökországban néhány órája folyamatosan tüntetnek a Gázai övezet elleni zsidó agresszió, valamint a támadást hallgatólagosan támogató arab kormányok ellen. A Gázai övezet elleni elleni izraeli terrortámadás ellen az elmúlt órákban tömegek vonultak az utcára az izraeli palesztin Názáretben, Umm el Fáhemben, Szahnínben, Tamrában és Jaffában, illetve a megszállt Kelet-Jeruzsálemben, a palesztinai Ramalláhban, illetve Isztambulban, Ammanban, Bagdadban, Teheránban, Kairóban és a libanoni és a szíriai palesztin menekülttáborokban.

Az arab tömegek nem csak az izraeli gyilkosok ellen tüntetnek, hanem a cionistákkal és Amerikával együttműködő, a mostani támadás hallgatólagosan támogató Palesztin Nemzeti Hatóság ellen és az egyiptomi kormányt is elítélik. Az arab hírközlő eszközök az elmúlt órákban ugyanis egyre több bizonyítékot tesznek közzé arra vonatkozólag, hogy az egyiptomi kormány félrevezette a Hamászt. Cipi Livni izraeli külügyminiszter kairói látogatása után az egyiptomiak azt mondták az iszlám ellenállási mozgalom vezetőségének, hogy a zsidók nem támadják meg a Gázai övezetet. 
A Gázai övezetben egyfolytában temetnek, miközben az izraeli repülőgépek dögkeselyű módjára köröznek a gyászolók feje felett. A legutóbbi jelentések szerint a halálos áldozatok száma mostanra 210-re emelkedett, a sebesültek száma közel 400, de a palesztinok attól tartanak, hogy a romok alatt még több halott van.

Az izraeli Haifa városában ma délután tartották meg a hagyományos „ünnepek ünnepét”, amelyen a vallásközi megbékélés jegyében zsidók, illetve palesztin keresztények és muszlimok vesznek részt. A palesztin fiatalok a ünnepség folyamán egyszer csak ott hagyták a zsidókat, kivonultak a város utcáira és elkezdtek tüntetni a Gázai övezet elleni izraeli támadás ellen. A képünkön is látható tüntetés résztvevői a következő héber nyelvű transzparenst emelték a magasba: „Eddig 155 sahíd (mártír – a szerk.). Bárák, most már elégedett vagy?”
Jászer Abed Rabbu, a palesztin elnök, Mahmúd Abbász egyik szóvivője a Gázai övezet elleni agresszió beszüntetésére szólította fel Izraelt. Táher An-Nunu, a Gázai övezetbeli Hamász-kormány szóvivője sajtótájékoztatóján kijelentette. „A palesztinok nem adják meg meg magukat és nem tűzik ki a fehér zászlót.”
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Megrázó fényképek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Képek: AP, AFP, Reuters, Al-Jazeera)