2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Zsidóbűnözés, Holokamu ::

Újabb részlet a holoszentírásból: Levy Rachel abszolút hiteles története

Reklám


Rachel édesanyját, egyik bátyját és két nővérét azonnal a gázkamrába küldték, mihelyst megérkeztek Auschwitzba.
Rachelt később akarták megölni a gaz nácik: egy napon jött a gonosz Mengele bácsi, és úgy döntött, hogy a kislánynak is a gázkamrába kell mennie. Igen ám, de csoda történt! Ugyanis Rachel bemenekült a gázkamra melletti konyhába (!), ahol is elbújt a levest szállító szakácsok  háta mögött (!). És a nácik el is felejtkeztek róla, és többet nem akarták beküldeni abba a csúnya kamrába. A sztori abszolút hiteles, aki kételkedni merészel az alábbi történet valódiságában, börtönbüntetést érdemel!
Mielőtt a német és a magyar fasiszták rá nem támadtak Csehszlovákiára 1939 márciusában, Rachel Levy boldogan élt szüleivel és négy testvérével egy kis faluban, valahol a Kárpátok égbe nyúló hegyei közt. De jöttek a fasiszták, és gonosz törvényekkel próbálták tönkretenni a zsidókat. Például nem járhattak iskolába, és elvették a vagyonukat. Borzalmas idők voltak. 1942-ben pedig még iszonyatosabb események következtek be. Rachel édesapját, az akkor 40 éves Solomont elszakították családjától, és elküldték egy haláltáborba. Két esztendővel később Rachelnek, édesanyjának, Shlimának, Chaskel nevű 16 éves bátyjának, a mindössze három éves Ben-Zvinek, valamint a 8 esztendős Etának és a 10 éves Rivkának  is mennie kellett. A falujukban élő száz másik zsidóval együtt vagonokba rakták, és elszállították őket Auschwitzba.
Rachel 14 éves volt akkor, amikor rászakadt a katasztrófa. Mint gyakran elmeséli, szomszédai el akarták őket bújtatni a közeli erdőben, de a nácik mindenkit kivégzéssel fenyegettek meg, akik zsidókat rejtegettek. A marhavagonokban rettenetesen össze voltak zsúfolva, és nem adtak nekik sem enni, sem inni egész úton.
Amikor pedig megérkeztek Auschwitzba, a Gestapo emberei várták őket. A gyerekeket és az idősebb nőket külön sorba állították. Idősebbik bátyját dolgozni küldték, viszont a család többi tagját elvitték a gázkamrába. Rachelt, noha csak tíz éves volt, életben hagyták. De egyedül maradt szegény. A most 76 éves asszony szemei megtelnek könnyel, amikor felidézi borzalmas emlékeit. „Teljesen össze voltam zavarodva. Azt sem tudtam, mi történik körülöttem” – vallja meg a bátor, sokat szenvedett asszony.
És egyszer meglátogatta őt maga az Ördög. A barakkban, ahol lakott, hirtelen megjelent a megtestesült Gonosz: Josef Mengele. Ő döntötte el ugyanis, kinek kell mennie a gázkamrába, és kinek nem. És Mengele rámutatott. Igen, őrá. Mennie kellett. Nem volt kibúvó. De mint Rachel meséli, a gázkamra a tábor konyhája mellett volt, és éppen levest szállító foglyok mentek el a közelükben. A kislánynak pedig sikerült elbújni mögöttük, és így menekült el a halál torkából.
Ezután Mengele is elfeledkezett róla, de azért akadt baja éppen elég. Hiszen alig volt élelem a táborban, és ezért a foglyok állandóan éheztek. 1945 januárjában azonban megérkeztek a hős szovjet felszabadítók. A foglyok nagyobbik részét a németek Bergen-Belsenbe hajtották. „21 napon keresztül vonultunk, enni nem kaptunk semmit…Az emberek sorban hullottak el az úton. Volt, akit agyonlőttek csak azért, mert kiállt a sorból, mások pedig egyszerűen feladták, és inkább meghaltak, semhogy tovább meneteljenek” – idézi fel a borzalmakat az idős asszony.
Amikor pedig megérkeztek Bergen-Belsenbe, újabb megpróbáltatás várt rá. Az ottani lágerben találkozott ugyanis az egyik húgával, akit ezek szerint mégsem küldtek gázkamrába. De szegény nagyon-nagyon beteg volt. „A barakk padlóján aludtunk, tetvek borították el a testünket” – meséli irtózatos élményeit Rachel. „Aki meghalt, azt sem temették el, a hullák egymás hegyén és hátán feküdtek”. És végig kellett néznie, amint húgát, akivel néhány nappal korábban találkozott, a halottak közé dobják.
Ő azonban életben maradt. A nácik valamilyen rejtélyes okból életben hagyták. 1945 áprilisában pedig megérkeztek a bergen-belseni koncentrációs táborba a hős brit katonák. Rachel ezután Prágába ment, majd pedig Pozsonyba. És ekkor újabb csoda történt. Az idős asszony a következőképpen eleveníti fel az eseményeket: „Egy szép napon lépéseket hallottam odakünn, és hirtelen belépett az ajtón a bátyám. Meg voltam döbbenve.” Ő is megmenekült tehát. És a zsidó szervezetek jóvoltából mindketten Nagy Britanniába utazhattak. Egy ideig Belfastban éltek, majd pedig Londonban telepedtek le. Rachel 1953-ban hozzáment egy Phin nevű brixtoni zsidóhoz, és ruhakészítőként kereste kenyerét. Bátyja, Chaskel könyvelő lett, sőt egy pénzügyi cég igazgatójaként dolgozott, amikor is 1976-ban, 48 éves korában elhunyt.
Rachel rendszeresen eleget tesz különböző meghívásoknak, és szívesen elmeséli mindenkinek az átélt megpróbáltatásokat. Gyakran eleveníti fel szörnyű emlékeit gyerekek előtt. Megesett, hogy a diákok drámai előadás keretében adták elő Rachel szívszorongató történetét. Igaz, a háború befejezése után 50 esztendőn keresztül egyáltalán nem beszélt mindarról, ami vele történt. „Még ma is rémálmok gyötrik” – vallja meg könnyek között. „Nagyon kevesen maradtunk már, akik el tudjuk mondani a velünk megesett szörnyűségeket, márpedig az embereknek tudniuk kell arról, mi is történt” – fogalmazza meg hitvallását a most 76 esztendős Levy Rachel. Ebben egyetérthetünk: tényleg jó lenne végre pontosan tudni, mi is történt a német munkatáborokban a második világháború idején.
Forrás: News Shopper, 2007. január 21.
Perge Ottó
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: - Holokamu-dosszié
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready