2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Tanácsadót csinál a Nyirőt fasisztázó Frundából Ponta

Reklám

"Az RMDSZ ellenzékben van. Miniszterelnökként és nem a Szociálliberális Szövetség (USL) vezetőjeként döntöttem arról, hogy jelzést adok: nem az RMDSZ-szel való együttműködésről, hanem a kisebbségi jogok garantálásáról" - nyilatkozta Victor Ponta román kormányfő egy péntek esti tévéműsorban.
A román miniszterelnök hozzátette, hogy a kisebbségi oktatásért felelős oktatási államtitkári tisztséget és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának államtitkári tisztségét is magyar politikusok töltik be, de ez nem jelenti azt, hogy az RMDSZ kormányon lenne.
Frunda György, aki a decemberi választásokon nem jutott szenátori mandátumhoz, az MTI-nek elmondta: a kormányfő már a választások után felajánlotta neki a posztot, amelynek elfogadásáról az érintett az RMDSZ elnökével is egyeztetett.
Az MTI kérdésre, hogy módja lesz-e új tisztségében befolyásolni a 2005 óta elfogadásra váró kisebbségi törvénytervezet ügyét, Frunda György azt mondta: a jogszabály kialakítása a parlament hatásköre.
"Mindaddig, amíg nem fogadják el az alkotmánymódosítást, nem hiszem, hogy a kisebbségi törvényről lehetne tárgyalni Romániában" - mondta a politikus. Egyúttal kifejezte reményét, hogy Ponta kormányfő igénybe veszi majd tanácsait, amikor az alkotmánymódosítást készítik elő, hiszen az alkotmányjog terén jelentős tapasztalattal rendelkezik.
Frunda még a jobbközép Boc- és Ungureanu-kormányzat idején - amelyben az RMDSZ is részt vett - több ízben nyilvánosan szorgalmazta, hogy a magyar szövetség lépjen ki a kormánykoalícióból, és kössön kormányzási megállapodást az USL-lel.
Frunda György évek óta vezette a román parlament küldöttségét az Európa Tanácsban. Szenátori mandátum nélkül azonban nem folytathatja munkáját az Európa Tanácsban sem, jelentéstevői megbízatásait, egyebek mellett az Orosz Föderációról szóló jelentést, mások veszik át - közölte a politikus az MTI-vel.
A 2008-as választások után, amikor az RMDSZ egy másik közismert politikusa, Eckstein Kovács Péter maradt szenátori mandátum nélkül, számára Traian Basescu államfő ajánlott fel tanácsosi posztot az elnöki hivatalban. Eckstein Kovács Péter két év után lemondott tanácsosi tisztségéről, arra hivatkozva, hogy - meggyőződéses környezetvédőként - nem tudja vállalni az államfő támogató álláspontját a Verespatakra tervezett ciántechnológiás bányaberuházás ügyében.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready