Hatalmas ütemben növekszik az antiszemitizmus Európában és szerte a nagyvilágban. 2014 első hét hónapjában a zsidó személyek illetve intézmények elleni támadások száma Franciaországban közel megkétszereződött. Ez év júliusában Európában 436%-kal, világszerte pedig 383%-kal több „antiszemita incidens” történt, mint tavaly ugyanebben a hónapban.
2014. július végéig összesen 529 esetben támadtak vagy fenyegettek zsidókat Franciaországban. Ezzel szemben tavaly ugyanebben az időszakban 276 ilyen jellegű cselekményre került sort – közölte a Zsidó Intézmények Francia Tanácsa (francia rövidítése: CRIF) elnevezésű zsidó szervezet a francia Belügyminisztérium adataira hivatkozva.
Zoom
Rettegni jövedelmező
A szörnyűséges bűntettek között volt egyének elleni támadás, gyújtogatás, vandalizmus. Mindennek következtében pedig a „zsidók minden egyes nappal rosszabbul érzik magukat Franciaországban, és jövőjükre is árnyék vetül” – aggodalmaskodott a franciaországi zsidó szervezet, rámutatva arra is, hogy a „zsidók elleni erőszak új formái jelentek meg”, mint például „szervezett csoportok erőszakos cselekményei”, „zsinagógák, zsidó üzletek feldúlása” és a „megtervezett terrortámadások”. És nem szabad elfelejteni, hogy már halálos áldozata is van az újabb „antiszemita áradatnak”: 2012-ben pedig egy Mohammed Merah nevű merénylő Toulouse-ban három zsidó gyereket és egy rabbit gyilkolt meg.
A CRIF szerint két "csúcspontja" volt idén az "antiszemita hullámnak" Franciaországban. Az első januárban, miután az antiszemitizmus miatt többször elítélt humorista, Dieudonne M’bala M’bala újabb előadását betiltották a hatóságok. Mintegy ötven jobboldali szervezetet, nacionalista és konzervatív katolikus egyesületet tömörítő, Harag napja elnevezésű hazafiak csoportja tüntetést szervezett, amelyen "antiszemita, rasszista és homofób" bekiabálások (értsd: a zsidóknak nem tetsző ténymegállapítások - a szerk.) közepette követelték Francois Hollande államfő lemondását. A másik időszak júliusban volt, amikor a gázai népirtás idén a palesztinbarát tüntetéseken több incidens is történt zsinagógák közelében, Párizsban és környékén.

"Ha én háborús bűnös vagyok, akkor te antiszemita!"
Egy másik zsidó szervezet, a Jewish Agency pedig azzal rémisztgette „Isten ajándékait”, hogy ez idő szerint a világ összes országai közül Franciaországból alijáznak a legnagyobb számban a zsidók. Ez a „nagy szám” az 5-600 ezres franciaországi zsidó közösség 1%-át jelenti. „A nyugati vagy szabad világban sohasem fordult elő, hogy valamely országból a zsidók egy százaléka Izraelbe távozott volna” – rettegett a Jewish Agency. Az izraeli integrációs minisztérium adatai szerint a Franciaországból Izraelbe áttelepülők száma augusztusban 4566 volt, s év végére elérheti az 5500-at. A szerencsés Franciaország most először áll az első helyen az aliázók (az izraeli állampolgárságot felvevők) számát tekintve. A második helyen Ukrajna szerepel 3252 fővel, megelőzve Oroszországot (2632) és az Egyesült Államokat (2218).
Hogy mi az antiszemitizmus Európában tapasztalható erőteljes növekedésének oka? A kérdésre adandó polkorrekt válasz a következő: részben a gazdasági válság, de főként a radikális iszlám. A zsidók felelősségét emlegetni azonban tilos. Holott a zsidó személyek és intézmények elleni támadások száma jelentősen megnőtt az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben végrehajtott vérengzése idején. Ami egyértelműen megerősíti azt a tényt, amellyel értelmes emberek pontosan tisztában vannak: az úgynevezett antiszemitizmus növekedése mindig és mindenütt elsősorban a zsidók viselkedésének következménye.

"Mit csinál, rabbi?"
De növekszik a zsidókkal szembeni gyűlölet Nagy-Britanniában is. A Community Security Trust (CST) elnevezésű zsidó szervezet arról adott tájékoztatást, hogy egyedül ez év júliusában 302 „antiszemita incidens” történt a szigetországban. Ami a tavalyi júliusi adatokhoz képest 400%-os emelkedést jelent. Ráadásul az antiszemitizmus politikai szinten is megjelent, ugyanis az egyik „radikális baloldali” képviselő, George Galloway arra vetemedett, hogy az észak-angliai Bradford városát „Izrael-mentes övezetnek” nyilvánította.
A World Zionist Organization egy augusztusi tanulmánya megállapította, hogy az antiszemita incidensek száma ez év júliusában világszerte 383%-kal növekedett az elmúlt év ugyanezen időszakához viszonyítva. Azonban Európában ez év júliusában 436%-kal több alkalommal támadtak a szegény zsidókra, mint tavaly ugyanebben a hónapban.
Perge Ottó - israelnationalnews.com - CRIF nyomán