Néhány óra múlva Haifába érkezik a negyedik német tengeralattjáró, amely nyugati sajtóértesülések szerint atomtöltetű robbanófejjel ellátott cirkálórakéták indítására is alkalmas. Az izraeliek által Tánnín (תנין - krokodil) névre átkeresztelt hadihajót, akárcsak a korábbi három Delfint, a németek jutányos áron építették az izraeli hadsereg erősítésére. A németek még az idén átadják az ötödik tengeralattjárót is - írja a Válláh!Hádásot és a Jediot Áháronot című hírportál.
Zoom
Izraeli zászló a legújabb német tengeralattjárón (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője)
Az izraeli hadsereg által Krokodilra átkeresztelt negyedik német Delfin típusú tengeralattjárót még szeptember 7-én átadták az izraeli haditengerészetnek a németországi Kiel városában, ahonnan az Északi-tengeren és az Atlanti-óceánon át az elmúlt napokban érkezett a Földközi-tenger vizeire. A mai nap folyamán az izraeliek új szerzeményének fedélzetén Kréta szigete közelében Benny Ganz tábornoknak, az izraeli hadsereg vezérkari főnökének és Rám Rotberg tábornoknak, a haditengerészet főparancsnokának részvételével a környéken 1968-ban nyoma veszett Dakar izraeli tengeralattjáró legényégére emlékeztek.
Zoom
A Delfin-Tánnín búcsúzik Kiel városától (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője)
"Őrizünk, védünk és cselekszünk minden ellenséges part mentén, halálmegvető bátorsággal harcolunk otthonunkért, Izrael Államáért" jelentette ki a haditengerészet főparancsnoka, aki korábban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a két héttel ezelőtt átadott tengeralattjáró az elődjeinél jóval mélyebbre képes merülni, sokkal messzebbre eltávolodni az izraeli partoktól és hosszabb ideig képes harci, illetve felderítő tevékenységet végezni.
Zoom
Megemlékezés Kréta szigete közelében (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője)
A németek gyártotta harmadik, s 2013 áprilisában átadott Delfin tengeralattjárónak az izraeliek a Ráháv nevet adták (Ráháv - רהב - az ószövetségi Jób könyvében olvasható, Istennel hadakozó, ám végül a Mindenható által szétzúzott mitológiai tengeri szörny neve - H. J.)
A Válláh!Hádásot értesülése szerint a Kielben húsz nappal ezelőtt átadott Tánnín, az izraeli hadseregnek épített negyedik tengeralattjáró, az elkövetkező órákban fut be a haifai hadikikötő egyik szuperbiztos hangárjába. A németek már építik az ötödik Delfin tengeralattjárót is, amelyet még 2014-ben átadnak az izraeli haditengerészetnek.
Hering J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: