Meghalt csütörtökön a kórházban az a palesztin férfi, aki előző nap autójával szándékosan a tömegbe hajtott Jeruzsálemben, és elgázolt kilenc embert. Egyikük, egy csecsemő belehalt sérüléseibe.
A 21 éves gázoló, akit az izraeli rendőrség lelőtt, hét embert sebesített meg. A három hónapos kislány a kórházban halt meg, még szerdán eltemették. A merénylő családja szerint a férfi másfél éves büntetése letöltése után nemrég szabadult a börtönből.
Információk szerint az elkövető a Gázai övezetet irányító Hamász egy már megölt bombakészítőjének unokaöccse volt.
A Hamász tévécsatornája arról számolt be, hogy a merénylő Abed el-Rahman Saludi kelet-jeruzsálemi lakos, aki a Hamásszal ápolt kapcsolatai miatt ült izraeli börtönben.
Az izraeli kormány palesztin terroristaként emlegette a támadót, akinek tettét az Egyesült Államok is elítélte szerda este.
A Hamász külföldön élő szóvivője, Husszein Badrein viszont üdvözölte a merényletet, és a megszállás bűneire, és az Al Aksza mecset elleni zsidó invázióra adott természetes válasznak nevezte azt.
Frissítés: zsidó betolakodók betelepítése verhette ki a biztosítékot a palesztinnál
Korábban írtuk: Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós szerdán Jeruzsálemben, majd megpróbált futva elmenekülni. Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt, aki kocsijával kilenc embert gázolt el.
Halálos áldozata nincs a történteknek. A merénylő sem halt meg, de állapota súlyos.
A férfi Jeruzsálem keleti részén egy zsúfolt vasútállomásnál hajtott a tömegbe - közölte a rendőrség.
Az egészségügyi hatóságok szerint a sebesültek közül legalább hárman súlyos állapotban vannak.
(MTI nyomán)