2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Lemondott az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője22:08 Megtalálták a német Eurofighterek fekete dobozát21:25 Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól21:03 Rendőrség: felelőtlenség okozta a nyolcéves kislány halálát a MOM Sportközpontban20:45 A taxisok nyomására alaposan megnehezítették az internetes fuvarmegosztók működését Romániában20:16 Sajtóbejárást szerveztek Pakson a Csernobil című HBO-sorozat miatt19:24 Erdogan: megvizsgáljuk, miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel19:10 Így lehet kijátszani a Facebook balliberális prioritási algoritmusait a hírfolyamban18:54 Országszerte kánikula várható holnap18:33 Százezreket akart kizsarolni a fideszes képviselő, de megússza felfüggesztettel, mert beteg szegény18:15 Kálmán Olga ügyvédi felszólítást kapott a korábbi munkahelyéről18:05 Eladná magyarországi érdekeltségei egy részét a német E.ON17:01 Újabb aljas húzás a megszállóktól: műalkotásnak nyilvánították az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított kereszteket - egy nappal a tárgyalások előtt16:44 Újabb eljárást indítottak az AfD ellen16:33 Valahogy megint intoleránsak voltak az elfogadást követelők
24 óra legolvasottabbjai

Külföld ::

Merkel vészjósló újévi üzenete: még több "menekült" befogadását ígérte

Reklám

Németország segítségét ígérte a menekülteknek Angela Merkel kancellár újévi köszöntőjében, amelyet kivonatosan már előzetesen, szerdán ismertettek a német tömegtájékoztatási eszközök.
Merkel a köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a szerte a világban dúló fegyveres konfliktusok miatt több a menekült, mint bármikor korábban a második világháború óta. Sokan "szó szerint a halál elől menekültek el" - mondta.
"Magától értetődő, hogy segítünk, és befogadjuk azokat, akik menedéket keresnek nálunk" - fogalmazott a kancellár. Úgy vélekedett, Németországnak "bóknak kell tekintenie, hogy az üldözöttek gyerekei biztonságban nőhetnek fel határai között".
Angela Merkel egyértelműen bírálta a Németországban megjelent iszlámellenes mozgalmat, a Pegidát. A Pegida tüntetéseinek részvevőit felszólította, ne hagyják, hogy a megmozdulások szervezői eszközként használják fel őket. Noha a Pegida-tüntetéseken ugyanaz a "Mi vagyunk a nép" mottó tűnik fel, mint 25 évvel ezelőtt, a németországi rendszerváltás előtt, "ezúttal a jelszó valójában bőrszín, illetve vallás alapján való kirekesztést jelent".
Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, drezdai központú mozgalom legutóbbi, karácsony előtt tartott megmozdulásán több mint 15 ezren vettek részt.
Becslések szerint 2014-ben több mint 200 ezren adtak be menekült jogállás iránti kérelmet Németországban, mintegy egyötöd részben a szíriai polgárháború elől menekülők.
Merkel az ukrajnai válsággal kapcsolatban Európa egységét hangsúlyozta. "Minden kétségen felül áll, hogy Oroszországgal együtt, és nem Oroszország ellen akarunk biztonságot Európában" - mondta. Hozzátette, az is kétségen felül áll, hogy "Európa nem fogadhatja és nem fogadja el egy, a nemzetközi jogot figyelmen kívül hagyó erősebb fél állítólagos jogát".
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready