„A palesztinok az összetűzést választották, de nem fogunk ölbe tett kézzel ülni" – fenyegetőzött Benjámin Netanjahu miniszterelnök az izraeli kormány vasárnapi szokásos ülésének kezdetén.

„Nem hagyjuk, hogy a hadsereg katonáit és tisztjeit a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé citálják" – indokolta a kormányfő a Palesztin Hatóságnak járó vám- és adóbevételek folyósításának felfüggesztését, Izrael válaszát a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz benyújtott pénteki palesztin csatlakozási kérelemre.
„A Palesztin Hatóság vezetőit kell elszámoltatni, mert szövetségre léptek a Hamász háborús bűnöseivel" – tette hozzá a gázai mészáros a jeruzsálemi közszolgálati rádió értesülése szerint.
Cion bölcseinek jegyzőkönyve, antiszemita EU-politikusok
Avigdor Liberman külügyminiszter szintén vasárnap Izrael „cserbenhagyásával" vádolta az európai országokat a külföldre akkreditált izraeli nagyköveteknek tartott eligazításán.
„Az Európai Parlament vitáján elhangzott hazugságok Cion bölcseinek jegyzőkönyvére emlékeztetnek" – állította Liberman, aki ezáltal antiszemitizmussal bélyegezte meg hálából a nonstop zsidóseggnyalásért az európai politikusokat.
(MTI - Euronews nyomán)
Korábban írtuk: A zsidó külügyér a műállam Csehszlovákia 1938-as széthullását hozta föl Európa jelenlegi antiszemitizmusának bizonyítására
A jeruzsálemi Izraeli Külügyminisztériumban ma délelőttre hívták össze a zsidó államban akkreditált nagykövetek szokásos éves találkozóját. A találkozón Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter egyes európai országok Izrael-ellenes politikáját az 1938-as helyzethez hasonlította, amikor szerinte Európa magára hagyta Csehszlovákiát - jelenti a Má'árív héber napilap.

Ávigdor Lieberman (Fotó: Hádász Párus)
Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter ma délelőtt az Izraelben akkreditált külföldi nagykövetek szokásos évi összejövetelén történelmi eligazításban is részesítette a megjelenteket. A békegalamb izraeli miniszter elöljáróban kijelentette: "A legnagyobb kihívás számunkra nem a palesztinok és az arab országok, hanem a nyugati államok, az Európai Unió, mert az igazán nagy piacot nekünk ők jelentik", mondta Lieberman, majd rögtön megrótta a jelenlevőket, mivel szerinte egyes nyugat-európai országok nyílt Izrael-ellenes politikát folytatnak. Lieberman az ENSZ Biztonsági Tanácsában néhány nappal ezelőtt palesztin kezdeményezésre megejtett szavazást említette példaként, amikor "három európai BT-tag közül kettő, Franciaország és Luxemburg megszavazta a Palesztina elismerésére vonatkozó határozati javaslatot, míg Nagy-Britannia tartózkodott".
Az Európában egyre erősödő antiszemitizmusra a zsidó külügyminiszter további példákat is említett. "Néhány európai ország politikája emlékeztet bennünket a múlt század '30-as éveire. Az antiszemitizmus most is nagy, s a bilaterális kapcsolatoknak a palesztin üggyel való összefüggésbe hozása csak fokozza az antiszemitizmust. Európa tehát most is úgy viselkedik, mint 1938-ban, amikor magára hagyták, kiszolgáltatták Csehszlovákiát", jelentette ki Lieberman, majd emlékeztetett rá, hogy Európában jelenleg a két legantiszemitább ország Svédország és Írország, amelyek parlamentjei nemrégiben elismerték Palesztinát.
Hering J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: