Az izraeli légierő ma délután rakétatámadást hajtott végre a Golán-fennsík Szíriához tartozó részén, Kunejtrá város közelében. A támadás után sokáig izraeli harci gépek köröztek a célpont fölött - jelenti az El-'Áhed hírportál és az Hizbulláh sí'ita szervezethez közeli libanoni El-Majádín tévéállomás.

Az izraeli légierő ma délután rakétatámadást intézett a Golán-fennsík szíriai kézen levő részén. A Kunejtrá városhoz közeli Mázrá'át el-Ámál nevű faluban a jelentések szerint az izraeli légierő egyik helikoptere két levegő-föld rakétát indított eddig ismeretlen, mozgó célpontra a határ közelében. Egyelőre az sem ismert, hogy az izraeli támadás Basár el-Ászád elnök katonaságára vagy valamelyik ellene harcoló terrorcsoportra irányult.
A Jediot Áháronot című izraeli lap a hírhez hozzáfűzi, hogy az izraeli légierő legutóbb egy hónappal ezelőtt hajtott végre támadást szíriai célpont ellen. A héber lap megkeresésére az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó igazolni vagy cáfolni a légitámadásról szóló hírt.
Frissítés: Az izraeli légierő helikoptere ma délután a Kunejtrá szíriai város közelében levő Mázrá'át el-Ámál faluban a Hizbulláh libanoni sí'ita szervezet egyik magas rangú parancsnokát szállító járművet támadta - közlik libanoni hírportálok. Egyelőre azonban sem a Hizbulláh, sem az izraeli hadsereg nem hozta nyilvánosságra azt, hogy pontosan ki volt a támadás célpontja, meg az sem ismert, hogy a katonai parancsnok túlélte-e a merényletet. Mindenesetre az kiderült, hogy Szíria területén Izrael ezúttal sem a Basár el-Ászád elnök hadserege ellen harcoló iszlamista terroristákat támadta, hanem a a szíriai elnökkel szövetséges libanoni Hizbulláh egyik fontos katonai parancsnokát.
El-Kudszi - Kuruc.info
2. frissítés:

Dzsihád Mognijá (Fotó: AP)
Dzsihád Mognijá, a Basár el-Ászád szíriai elnöknek a terroristák elleni küzdelmében katonai segítséget nyújtó Hizbulláh libanoni sí'ita szervezet körzeti parancsnoka volt a ma délutáni izraeli légitámadás egyik halálos áldozata a Szíriához tartozó Golán-fennsíkon - jelenti libanoni forrásokra hivatkozva a palesztin Kudsz Hírháló.
Dzsihád Mognijá az izraeli légierő rajtaütése folytán 2008-ban meggyilkolt 'Imád Mognijának, a Hizbulláh katonai szárnya általános parancsnokának a fia volt. Dzsihád Mognijával együtt ma délután a szíriai Golán-fennsíkon a Hizbulláh több harcosa is életét vesztette.
J. K. - Kuruc.info
Kapcsolódó: