Különleges imaóráról számolt be a South China Morning Post. Kína egyik buddhista temploma előtt megjelent egy szép, méretes malac, majd rövid szemlélődés után „mellső térdeire borult”, tökéletesen utánozva a hívek imádkozás közben megszokott testhelyzetét.
Zoom
A buddhista templom látogatói először csodálkoztak a buzgó neofitán, majd hamarosan zsánerképeket készítettek róla fényképezőgépekkel, videokamerával, telefonnal. Hamarosan a templomi papság képviseletében megjelent néhány buddhista szerzetes, akik ráolvasással és a malac felé intézett imákkal próbálták eltanácsolni a szokatlan hívőt. A négylábú látogató szóra sem méltatta a környezetét, kis idő múlva felállt és elment.
A kínai neten azonnal több pártra szakadt a kommentelők tábora, ki égi jelet látott a malac buzgólkodásában, ki kiválasztottnak titulálta a derék négylábút, ki Buddha kiszemeltjének tekintette a rózsaszín malacot.
A történet sajnos nem végződött happy enddel, mert a neofita gazdája rendeltetése szerint járt el a malaccal, és családi körben feláldozta, majd elkészítette a gyomor örömei számára. Mikor később megtudta, hogy internetcsillag lett a zarándokból, sajnálkozott, hogy oktalanul bánt el vele.
(Olvasónktól)