Jégkorongmeccsel ünnepelte 63. születésnapját Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kedvenc fekete-tengeri üdülővárosában, Szocsiban.
A tavalyi téli olimpiára épült arénában Putyin csapata 15:10-re verte meg az ellenfelet, az elnök maga hét gólt lőtt.
Az elnök csapatát erősítette védelmi minisztere, Szergej Sojgu és az amerikai profi jéghokiliga, az NHL több volt orosz sztárja, köztük Vjacseszlav Fetyiszov és Pavel Bure. A rivális csapat főleg Putyin régi barátaiból, köztük az ország leggazdagabb üzletembereiből állt.
Sok más rendezvényhez hasonlóan a szerdai jégkorong-mérkőzés is arra volt hivatott, hogy Vlagyimir Putyint életerősnek és diadalmasnak mutassa, azt sugallja, hogy ő a megfelelő ember az ország vezetésére - írja a Reuters brit hírügynökség.
"Aki cselekszik és győzelemre tör, az győzni is fog" - jelentette ki tévéfelvételek tanúsága szerint a nemzeti színű jéghoki-formaruhát viselő Putyin a lelátón lelkendező nézők és játékostársai előtt.
Az elnök szóvivője azt mondta, hogy Putyin a meccs után szolid ünneplést tart a többi játékossal, majd valószínűleg barátaival és szeretteivel tölti az estét.
(MTI)