Az Iszlám Állam közzétett egy új videót öt – állítólagos – brit kém kivégzéséről, és félkegyelműnek nevezte, majd megfenyegette a brit miniszerelnököt, David Cameront – írja az Independent és a Metro is.
A videón az öt ember narancssárga kezeslábasban látható, valamennyien beismerik, hogy kémkedtek a brit biztonsági szolgálatoknak.
A 10 perces videó későbbi részében már azt mutatják, ahogyan az öt fogoly a földön térdel, és az egyik terrorista brit akcentussal arról beszél, hogy a túszokat magukra hagyta a brit kormány.
Zoom
A maszkos fegyveres azt kiabálja, hogy ez egy üzenet David Cameronnak, akit ostobának, félkegyelműnek – imbecile – nevez, és a Fehér Ház rabszolgájának, egyúttal megfenyegeti a briteket, hogy „egy nap megtámadjuk az országotokat, és a saría szerint uralkodunk majd”.
„Elveszítitek ezt a háborút, mint Irakban és Afganisztánban. De ezúttal a gyermekeitek öröklik a legyőzöttséget, és bolondként emlékeznek rátok, akik azt hittétek, harcolhatnak az Iszlám Állam ellen.”
Zoom
A felvételen aztán hátulról fejbe lövik a túszokat. Úgy tudni, nem brit állampolgárokról van szó, hanem olyanokról, akik információt juttattak ki Rakkából. A videó további kivégzésekkel fenyeget, és egy brit akcentussal beszélő gyereket is mutatnak, aki azt mondja, „megöljük a hitetleneket nálatok”.
Zoom
A brit média azt írja, a videó hitelességét még nem lehetett független forrásból ellenőrizni.
(VS nyomán)