Flandria minden ötödik lakosa külföldi - derült ki a flamand kormánynak a 2015. évi bevándorlásról és integrációról készített, csütörtökön közzétett jelentéséből.
Eszerint a Belgium északi felében fekvő, flamand nyelvű Flandriában gyors ütemben növekszik a külföldiek száma. Míg 2005-ben még 300 ezer belga állampolgárság nélküli ember élt ezen a területen, számuk mára 500 ezerre nőtt.
"Ha viszont a külföldi származású belgákat vesszük figyelembe (vagyis azokat az első generációs bevándorlókat, akik rendelkeznek belga állampolgársággal), ez a szám már 1,2 millió, ami Flandria lakosságának 18 százaléka" - áll a jelentésben. (És mekkora lenne, ha a másod- és harmadgenerációsokat is beleszámolnák?... - a szerk.)
A dokumentum szerint ennek az 1,2 millió embernek "csak" mintegy fele származik közel-keleti országokból, Fekete-Afrikából és Ázsiából. A másik felének európai gyökerei vannak, vagyis más európai uniós tagállamokból érkezett, elsősorban Kelet-Európából. Ehhez a csoporthoz tartoznak az Oroszországból és a volt Szovjetunió európai utódállamaiból érkezettek is.
(MTI nyomán)