Hebron városában egy 23 éves (más források szerint 17 éves) palesztin lány a múlt szombaton már átjutott a megszállók katonai ellenőrzőpontján, amikor összesen hat lövést adtak le rá, s ebből három el is találta. Az izraeli hadsereg szerint kés volt nála, s mielőtt a lövéseket leadták rá, meg akart szúrni egy katonát, majd tévedésből egy közelben tartózkodó palesztint szúrt meg. A földön vérében fetrengő lányhoz a katonák nem engedtek senkit, egy rokkant, segíteni akaró férfit pedig kerekesszékestől felrúgta az egyik pribék – írja a Palesztina ma, a Má'án Palesztin Hírügynökség és a Jediot Áháronot.
Zoom
A kivéreztetett palesztin lány Hebronban
A megszállt ciszjordániai Hebron városában még szombaton történt az eset, amelyről az éjjel-nappal holokausztozó „magyar” hírügynökségek elfelejtettek beszámolni. A közel 200 ezer lelkes bibliai városban a megszálló izraeli hadsereg vigyázza a néhány száz fős, egyébként szintén állig felfegyverzett zsidó telepest. A megszállók utcákat zárnak le az őslakosok elől, úton-útfélen ellenőrzőpontokon kell átverekedniük magukat a közlekedő palesztinoknak.
Zoom
Jászmin Rasád ez-­Zarú és gyilkosai
Az elmúlt hónapok íratlan szabálya szerint az izraeli rendőrség és katonaság az általuk meglőtt palesztinokat a helyszínen kivéreztetik, majd csak hosszas várakoztatás után engedik oda a palesztin vagy az izraeli mentősöket, illetve a segíteni akaró magánszemélyeket. Így történt ez szombaton Hebronban is, ám ezúttal a világ legerkölcsösebb hadseregének cselekedetét levideózta egy Ráed Ábu Rumájlá nevű újságíró, s a fölvételek azóta bejárták a világsajtót.
Zoom
Itt még székében ül a segíteni akaró rokkant
A magyarországi média közül valószínűleg először a mi portálunkon. A videó elején látni lehet, amint hebroni palesztinok igyekeznek elsősegélyt nyújtani a földön vérében fetrengő Jászmín Rasád ez-Zarú nevű palesztin lánynak, ám a pribékek csőre töltött gépkarabéllyal tartják távol a sebesülthöz közeledni kívánókat. Az egyik fiatal férfit egy katona ágyékon is rúgja. A távol tartás közben a videón lövések is hallhatók. Mire a mentőket és a segíteni akarókat az erkölcsösök közel engedték a lányhoz, már halott volt.
A helyszínre a nagy felfordulás közepette megérkezett egy Mádzsd el-Fahúri nevű, 50 éves, rokkant palesztin férfi is, aki, meglátván a vérében fetrengő lányt, a mozgáskorlátozottsága ellenére is szeretett volna segíteni rajta. A rokkant férfi vitába keveredett az egyik pribékkel, ám az egyéb érvek híján nemes egyszerűséggel kerekesszékkel együtt fölborította a palesztint.
Zoom
Itt viszont már a pribék fölrúgta
Ő később a Jediot Áháronotnak elmondta: „Sietve érkeztem a helyszínre, mert szerettem volna segíteni és megmenteni a földön fekvő, meglőtt lányt. Nem tettem mást, csak azt, amit minden embertől elvárunk. Tisztelettudóan beszéltem az ott álló katonával, de rám ordított, hogy húzódjak hátrább, majd abban a pillanatban fölborított a kerekesszékemmel együtt.”
Hering J. - Kuruc.info