Az elmúlt napokban a britek élénken tiltakoztak a magyar külügyminiszter állítása ellen, miszerint Nagy-Britanniában is vannak olyan „no-go zónák”, ahová a migránsok banditizmusa miatt nem tanácsos belépni. Az osztrák Kronen Zeitung beszámolója szerint Svédországban is vannak ilyen, a rendőrség által is megnevezett zónák, méghozzá országszerte összesen 55. A svéd rendőrség körében igen nagy a kiábrándultság a migránsok beözönlése óta ugrás szerűen megnövekedett bűncselekmények száma miatt, s ezért sokan a pálya elhagyását fontolgatják – írja a bécsi Kronen Zeitung.
Zoom
A sógorok stopjára várakozó migránsok Budapesten (fotó: 24.hu)
Az osztrákok sáskasimogató kedvéről tavaly meggyőződhettünk, amikor a budapesti Keleti pályaudvarra és környékére magánautó-karavánok érkeztek Bécsből, hogy átmentsék Ausztriába „a rasszista magyarok” által föltartóztatott hordát. Majd kicsit később, a „szárnyas kapu” építésének szándéka idején, amikor Werner Faymann, a posztjáról időközben önként és dalolva távozott kancellár a köszönetnyilvánítás helyett még le is nácizta a magyarokat, amiért igyekeztünk lefékezni a migránsok lendületét a Bécsbe és Berlinbe vezető útjukon. A svédek esztelenségéről is többször beszámoltunk, s köztudomású, hogy egykor a tisztesség, tisztaság és a műveltség honaként ismert skandináv ország a migránsok „jóvoltából” mára szinte élhetetlenné vált az őslakosok számára. Ezért is érdekes, hogy miként vélekedik, számol be a svédországi fejleményekről a Kronen Zeitung osztrák világhálós hírportál.
Zoom
Linköpings svéd városban tavaly így fogadták a sáskákat
Svédországban az elmúlt egy esztendő folyamán nagyot változott a helybeliek véleménye a korábban ünnepelt, megtapsikolt, tárt karokkal fogadott migránsokról. Manapság már ott tartunk, hogy a svéd hatóságok több ezer betolakodót nyilvánított menekülti státuszra alkalmatlannak, s ezért szeretnék kiebrudalni őket, a többi között Magyarországra. A hazaküldésre szánt, vagy valami másért elégedetlen migránsok viszont úgy köszönik meg az eddigi ingyenélést, hogy meggyújtják a svéd zászlót. A fejlett és nagyvonalú társadalmi juttatások miatt Németország mellett Svédország az egyik legkedveltebb célpontja az afrikai és az ázsiai országokból kirajzó, műveletlen és erőszakos migránscsapatoknak.
Zoom
Svéd zászlót égetnek a hálás sáskák
Az eszetlen svédek, amint fentebb említettük, korábban tárt karokkal fogadták a migránsokat, ám a nagy áradat kezdete óta eltelt hónapok során a hivatalos hatóságok és az utca embere egyaránt meggyőződhetett róla, hogy a skandináv államban ugrásszerűen megnőtt a bűncselekmények száma, leginkább a kábítószer-kereskedelem, a szexuális bűncselekmények, a lopások, a vandalizmus és a bandákba verődött bűnözők által elkövetett bűncselekmények száma, írja a bécsi hírportál svéd rendőrségi jelentésre hivatkozva, amelyben az is olvasható, hogy az utóbbi időkben bűnbandatagok egyre többször még rendőrségi járműveket is elkötnek, fölgyújtanak.
Zoom
Malmöben viszont az eltartók autóit égetik
A helyzet eldurvulása óta időközben a rendőrség Svédország-szerte megnevezett 55 olyan, angolul „no-go zónának” nevezett területet, ahol az oda belépő fehér embernek mindig számolnia kell a várható támadással. Peter Larsson rendőrségi szóvivő csütörtökön a svéd NRK adónak elmondta: a kialakult közbiztonsági helyzet miatt a kollégáinak 80 százaléka legalább egyszer fontolóra vette azt, hogy más foglalkozás után néz. A migránsok előidézte helyzetet tetőzi még az is, hogy Svédországban a mindennapos kockázat ellenére a rendőrök nincsenek jól megfizetve. A szóvivő elmondása szerint a rendőröket naponta sokszor hívják ki a bűncselekmények kivizsgálására, s az országban sok helyen megtámadják, kővel dobálják meg őket.
A migránsoktól leginkább fertőzött svéd város Malmö, ahol 2016 februárjától mostanáig mintegy 70 autót gyújtottak föl a kormánnyal elégedetlen migránsok, s ezen a téren leginkább a bandákba verődött bűnözők tevékenykednek. A rendőrségi szóvivő ezzel kapcsolatban azt is elmondta: a hatóságok szinte a sötétben tapogatóznak a migránsok elkövette bűncselekmények kiderítése terén, s igen hosszú időbe telik, amíg egy-egy gyanúsítottat elfognak és letartóztatnak.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: A svédországi Malmö város közelében néhány perccel ezelőtt robogó autóból nyitottak tüzet a járókelőkre. Sok a halott és a sebesült. A svéd rendőrség lezárta a merénylet helyszínéhez vezető utakat. Egyelőre nincsenek részletek - jelenti az izraeli Tik-Debka biztonságpolitikai hírportál.
H. J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: