2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Legalább huszonöt keresztényt ölt meg egy pokolgép a kairói Szent Péter-templomban

Reklám

Öt embert ölt meg egy robbanás a kairói Szent Márk-katedrálisnál. A keresztény templom az egyiptomi ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye.
Zoom
Robbanás történt Egyiptom fővárosának kopt keresztény katedrálisánál. A Szent Márk-székesegyháznál a detonáció öt embert ölt meg, és legalább tíz személyt megsebesített – írta a BBC hírportálja az észak-afrikai ország hatóságaira hivatkozva.
A kairói robbanás magyarországi idő szerint reggel 7 óra körül történt. A helyi sajtó szerint a detonáció oka egyelőre ismeretlen.
Zoom
Az őslakos keresztények a mára muszlim többségű Egyiptom lakosságának mintegy 10 százalékát teszik ki. A Szent Márk-katedrális az egyiptomi ortodox egyház központja, II. Tawadrosz kopt pápa székhelye.
Szombaton szintén robbanás történt Egyiptomban, akkor a Kairóhoz közeli gízai piramisokhoz vezető út mentén hat rendőrt ölt meg egy bomba.
Frissítés: Legalább huszonkét halott
Legalább huszonkét embert ölt meg egy robbanás a kairói Szent Márk-katedrálisnál. A keresztény templom az egyiptomi ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye.
Feltehetőleg pokolgép robbant a kairói kopt keresztény katedrális közelében – jelentette az egyiptomi állami televízió vasárnap. A BBC hírportálja szerint legalább huszonketten haltak meg a robbanásban és harmincöten megsérültek.
2. frissítés: Emelkedett a halálos áldozatok száma - szentmise alatt robbantottak
Orbán Viktor miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét II. Tavadrosznak, a Kopt Ortodox Egyház vezetőjének és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőnek a kairói kopt keresztény székesegyháznál elkövetett merénylet miatt.
Az egyiptomi állami televízió közlése szerint huszonötre emelkedett a halálos áldozatok és 49-re a sebesültek száma.
A robbanás az egyiptomi főváros Abasszíja körzetében fekvő Szent Márk-katedrális szomszédságában található Szent Péter-templomban történt mise alatt - közölte egy rendőrségi forrás az EFE spanyol hírügynökséggel. A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett.
3. frissítés: A Jobbik elítéli a keresztényellenes támadást
A Jobbik Magyarországért Mozgalom fájdalommal értesült a most vasárnap Kairóban, a kopt egyház központja, a Szent Márk-katedrális közelében történt robbantásról, mely legalább 25, a vasárnapi szentmisén részt vevő ember halálát okozta. A brutális támadást, mely éppen a karácsony előtti várakozás időszakában érte a kopt közösséget, a leghatározottabban elítéljük, az áldozatok családja felé pedig őszinte részvétünket fejezzük ki írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője. Alább a folytatás.
Noha a támadók kilétére mindeddig nem derült fény, aggodalomra okot adónak tartjuk, hogy az elmúlt években határozottan erősödött a keresztényellenesség a Közel-Keleten, valamint hogy az az Iszlám Állam, mely kétezer éves keresztény közösségek lemészárlásáért felelős, Egyiptom és a vele szomszédos Líbia területén is aktív.
Bízunk benne, hogy a terroristák, bárkik is legyenek, nem bírják az egyiptomi társadalom támogatását, és kilétükre hamarosan fény derül, a kopt keresztény közösség pedig a jövőben szabadon és békében gyakorolhatja hitét. Keresztény emberekként üdvözöljük egyúttal a szunnita iszlám legnagyobb vallási iskolája, az al-Azhar által kiadott közleményt, melyben hangsúlyozták, hogy a békés emberek elleni támadás ellentétben áll az iszlám előírásaival.
A Jobbik kéri az egyiptomi kormányt és az egyiptomi embereket, hogy szálljanak szembe a minden vallást meggyalázó terroristákkal, egyúttal felszólítja az európai kormányokat, köztük a magyar kormányt is, hogy tegyenek meg mindent a Közel-Keleten élő keresztények biztonságának szavatolása és közösségeik védelme érdekében.
(MTI nyomán)
Kopt keresztény testvéreink kálváriájából:
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready