Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Dehogy akart Demeter Márta bárkit is lejáratni...16:58 Gaudi-Nagy Tamás fóruma a felvidéki Medvesalján16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Legalább huszonöt keresztényt ölt meg egy pokolgép a kairói Szent Péter-templomban

Reklám

Öt embert ölt meg egy robbanás a kairói Szent Márk-katedrálisnál. A keresztény templom az egyiptomi ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye.
Zoom
Robbanás történt Egyiptom fővárosának kopt keresztény katedrálisánál. A Szent Márk-székesegyháznál a detonáció öt embert ölt meg, és legalább tíz személyt megsebesített – írta a BBC hírportálja az észak-afrikai ország hatóságaira hivatkozva.
A kairói robbanás magyarországi idő szerint reggel 7 óra körül történt. A helyi sajtó szerint a detonáció oka egyelőre ismeretlen.
Zoom
Az őslakos keresztények a mára muszlim többségű Egyiptom lakosságának mintegy 10 százalékát teszik ki. A Szent Márk-katedrális az egyiptomi ortodox egyház központja, II. Tawadrosz kopt pápa székhelye.
Szombaton szintén robbanás történt Egyiptomban, akkor a Kairóhoz közeli gízai piramisokhoz vezető út mentén hat rendőrt ölt meg egy bomba.
Frissítés: Legalább huszonkét halott
Legalább huszonkét embert ölt meg egy robbanás a kairói Szent Márk-katedrálisnál. A keresztény templom az egyiptomi ortodox egyház központja, a kopt pápa székhelye.
Feltehetőleg pokolgép robbant a kairói kopt keresztény katedrális közelében – jelentette az egyiptomi állami televízió vasárnap. A BBC hírportálja szerint legalább huszonketten haltak meg a robbanásban és harmincöten megsérültek.
2. frissítés: Emelkedett a halálos áldozatok száma - szentmise alatt robbantottak
Orbán Viktor miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét II. Tavadrosznak, a Kopt Ortodox Egyház vezetőjének és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfőnek a kairói kopt keresztény székesegyháznál elkövetett merénylet miatt.
Az egyiptomi állami televízió közlése szerint huszonötre emelkedett a halálos áldozatok és 49-re a sebesültek száma.
A robbanás az egyiptomi főváros Abasszíja körzetében fekvő Szent Márk-katedrális szomszédságában található Szent Péter-templomban történt mise alatt - közölte egy rendőrségi forrás az EFE spanyol hírügynökséggel. A támadás elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett.
3. frissítés: A Jobbik elítéli a keresztényellenes támadást
A Jobbik Magyarországért Mozgalom fájdalommal értesült a most vasárnap Kairóban, a kopt egyház központja, a Szent Márk-katedrális közelében történt robbantásról, mely legalább 25, a vasárnapi szentmisén részt vevő ember halálát okozta. A brutális támadást, mely éppen a karácsony előtti várakozás időszakában érte a kopt közösséget, a leghatározottabban elítéljük, az áldozatok családja felé pedig őszinte részvétünket fejezzük ki írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője. Alább a folytatás.
Noha a támadók kilétére mindeddig nem derült fény, aggodalomra okot adónak tartjuk, hogy az elmúlt években határozottan erősödött a keresztényellenesség a Közel-Keleten, valamint hogy az az Iszlám Állam, mely kétezer éves keresztény közösségek lemészárlásáért felelős, Egyiptom és a vele szomszédos Líbia területén is aktív.
Bízunk benne, hogy a terroristák, bárkik is legyenek, nem bírják az egyiptomi társadalom támogatását, és kilétükre hamarosan fény derül, a kopt keresztény közösség pedig a jövőben szabadon és békében gyakorolhatja hitét. Keresztény emberekként üdvözöljük egyúttal a szunnita iszlám legnagyobb vallási iskolája, az al-Azhar által kiadott közleményt, melyben hangsúlyozták, hogy a békés emberek elleni támadás ellentétben áll az iszlám előírásaival.
A Jobbik kéri az egyiptomi kormányt és az egyiptomi embereket, hogy szálljanak szembe a minden vallást meggyalázó terroristákkal, egyúttal felszólítja az európai kormányokat, köztük a magyar kormányt is, hogy tegyenek meg mindent a Közel-Keleten élő keresztények biztonságának szavatolása és közösségeik védelme érdekében.
(MTI nyomán)
Kopt keresztény testvéreink kálváriájából:
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready