Trump elnök rendelete alapján, melyben hét muszlim ország állampolgárainak tiltotta meg az Egyesült Államokba való belépést, két iraki férfit őrizetbe vettek a New York-i Kennedy repülőtéren. Érdekükben bizonyos szervezetek keresetet nyújtottak be, mellyel - mint megírtuk - elérték, hogy az ügyben illetékes szövetségi bíró a rendelet sürgősségi halasztása mellett döntött, és a két iraki férfi szabadon távozhatott.
A kereset 18-20. oldalán látható, hogy mely szervezetek képviselői nyújtották be:
• Jerome N. Frank Legal Services Organization
• International Refugee Assistance Project – Urban Justice Center
• National Immigration Law Center
• American Civil Liberties Union Foundation (ACLU)
Mit kell tudni ezekről a szervezetekről?
Az ACLU 2014-ben 50 millió dollárt kapott Soros szervezetétől, az Open Society Foundations-től (Nyílt Társadalom Alapítványok).
A National Immigration Law Center az Open Society Foundations-től 2009-ben két évre 200 ezer, 2012-ben két évre 630 ezer dollárt kapott.
Az Urban Justice Center egyik pénzügyi támogatója szintén az Open Society Foundations.
Taryn Higashi a keresetben szereplő Urban Justice Center Nemzetközi Menekültsegítő Programjának (International Refugee Assistance Project) vezérigazgatója, és jelenleg az Open Society Foundations-ben a Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés (International Migration Initiative) tanácsadó bizottságában szolgál.
Tudósítások szerint az elmúlt évtizedben Soros mintegy 76 millió dollárt adott bevándorlási ügyekre. 2014-ben a New York Times a Soros és egy maréknyi más adományozó által pénzelt „bevándorlási jogokkal foglalkozó csoportoknak” tulajdonította, hogy befolyásolták Obama elnök bevándorlási politikáját.
2016 augusztusában a Breitbart.com jeruzsálemi irodája tudósított először az Open Society Institute-ból származó feltört dokumentumokról. Ezekben a dokumentumokban azzal kérkedtek, hogy Soros és alapítványa segített az Obama-kormányra sikeres nyomást gyakorolni azért, hogy az USA által évente befogadott "menekültek" teljes létszámát 100 ezerre emeljék. A dokumentumok feltárták, hogy Soros személyesen küldött levelet Obama elnöknek a "menekültek" befogadása ügyében.
(Hidra - Kuruc.info)