A hatóságok bűnügyként vizsgálják ki azt a robbanást, amely csütörtökön történt egy óvoda bejáratánál. A halálos áldozatok száma nyolcra emelkedett - közölték pénteken.
A robbanás a kelet-kínai Csiangszu tartomány Fenghszian megyéjének egyik településén történt az óvoda bejáratánál, ahol a szülők a gyerekekre vártak helyi idő szerint délután 5 óra előtt nem sokkal.
A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint van egy gyanúsított, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy letartóztattak-e valakit, és más részletek sem ismeretesek. Két ember a helyszínen meghalt, hatan a kórházban. Nyolc ember állapota válságos.
Az amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy Kínában korábban is voltak merényletek óvodák ellen; akkor a tettesek vagy elmebetegek voltak, vagy személyes bosszúvágy vezette őket.
Frissítés: Pokolgépes merénylet volt
Pokolgépes merénylet volt az a robbanás, amely a kelet-kínai Csiangszu tartományban, egy óvoda mellett történt csütörtökön. Nyolcan haltak meg. A feltételezett merénylő, egy 22 éves helyi férfi is meghalt, és a lakásában robbanóanyagokat találtak a nyomozók – közölték helyi tisztségviselők.
A holttestéből vett DNS-mintával próbálják azonosítani a merénylőt. Bérelt lakásának falain a "halál", és "gyilkolás" szavak olvashatók.
A rendőrség szerint a férfit eltanácsolták az iskolából, mert "vegetatív idegrendszeri rendellenességeket" állapítottak meg nála. Azóta talált magának munkát. Tettének okával kapcsolatban egyelőre nem közöltek semmit a hatóságok.
A robbanásban ketten a helyszínen haltak meg, hatan a kórházba szállítás után, 65-en pedig megsebesültek. Nyolc súlyos sérült van, de közülük négyen már nincsenek életveszélyben.
(MTI)