A belga rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben autós üldözés után rálőtt egy gépkocsira, amelynek sofőrje utóbb azt állította, hogy robbanószer van nála - jelentette a belga RTL televízió a hatóságokra hivatkozva.
Ine Van Wymersch, a brüsszeli ügyészség szóvivője megerősítette: a rendőrök egy lövést adtak le a kocsira, miután a jármű a forgalom miatt nem tudott továbbhaladni, és tolatva egy rendőrautónak ütközött. A rendőrök kirángatták a kocsiból a sofőrt, aki azt állította, hogy robbanószer van az autójában. Az incidensben senki sem sérült meg.
A hadsereg tűzszerészei a helyszínre érkezve megkezdték a gépkocsi átvizsgálását, a rendőrség pedig lezárta a környéket. Mintegy félszáz embert a környékbeli üzlethelyiségekbe zártak óvintézkedés gyanánt.
A televízió értesülései szerint Németországban regisztrált járműről van szó.
Brüsszelben magas fokozaton tartják a terrorfenyegetettségi szintet, mióta tavaly március 22-én a Zaventem repülőtéren és a Molenbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A belga főváros Molenbeek negyede azután került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, hogy kiderült, hosszabb-rövidebb időre többen is megfordultak ott a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek elkövetői közül.
(MTI)