Angela Merkel még csütörtökön, úgynevezett „munkamegbeszélésen” fogadta a Berlinbe érkezett Ruvi Rivlin izraeli államelnököt. A Kövér Lászlót Izraelből, pontosabban egy ottani holoszeánszon való részvételtől távol tartó, kitiltó Rivlin leginkább mivel is traktálhatta volna az egykori ifjúkommunista apparatcsikot, Angela Merkelt, mint azzal, hogy micsoda nagy, s egyre fokozódó veszélyt jelent a zsidó állam létére a libanoni Hizbulláh nevű sí’ita szervezet és Irán katonai térhódítása Szíriában. Rivlin közölte is a vendéglátóval, hogy Izrael föllép a Hizbulláh jelentette fenyegetés ellen – írja az nrg.co.il izraeli hírportál.
Zoom
Angela Merkel és Ruvi Rivlin Berlinben (fotó: AP)
Ruvi Rivlin, izraeli elnök a berlini Kancelláriai Hivatalban megejtett látogatásakor nem felejtette el megköszönni Angela Merkelnek azt a katonai és politikai segítséget, amelyet a „német” kancellár az elmúlt évek során folyamatosan nyújt „Izrael biztonságának megőrzése terén”. A zsidó elnök hálálkodása közepette külön kihangsúlyozta a Németország által eddig, részben ajándékként leszállított, nukleáris töltetű rakétákkal is fölszerelhető Delfin típusú tengeralattjárókat. A német tengeralattjárók különösen hozzájárulnak Izrael biztonságának megőrzéséhez, hangsúlyozta Rivlin. Főleg azért bírnak nagy jelentőséggel ezek a német tengeralattjárók, mert Irán a zsidó állam létét fenyegeti, s Teherán állt az élére az egyre erősödő sí’ita tengelynek a Közel-Kelet térségében, jelentette ki Rivlin, majd hangsúlyozta Merkelnek, hogy ez a tengely bizony közvetlen fenyegetést jelent Izrael Államra és az egész Közel-Kelet stabilitására, sőt, az egész körzetet háborúba sodorhatja.
Zoom
Merkel és Rivlin a berlini Kancelláriai Hivatal udvarán (fotó: EPA)
Ruvi Rivlin váratlan berlini látogatásának természetesen az is az oka – a közelgő Bundestag-választásokon kívül -, hogy Szíriában az Oroszország, Irán és a Hizbulláh szervezet támogatta Szíriai Arab Hadsereg a csatatereken egyre inkább a falhoz szorítja az Izrael, a Nyugat és egyes szunnita muszlim arab országok – mint például Szaúd-Arábia – által támogatott dzsihadista, iszlamista terrorszervezeteket, köztük az Iszlám Államot is. Ezért hajtott végre Izrael újabb légitámadást néhány órával Rivlin Berlinbe érkezése előtt a terroristák ellen küzdő Szíria, pontosabban egy katonai célokat szolgáló kutatóintézet ellen.
Rivlin a berlini találkozón természetesen hazudott, amikor Merkelnek azt magyarázta: Izrael humanitárius segítséget nyújt Szíriának a sebesültek ápolása terén, támogatja a segítségre szorulókat dacára annak, hogy Szíria ellenséges országnak számít. (Az igazság ezzel szemben az, hogy Izrael az általa a nemzetközi jogot fölrúgva bekebelezett Golán-fennsíkon orvosi ellátásra átveszi a harcokban megsebesült dzsihadistákat, harci felszereléssel látja el őket, s hogy még biztosabb legyen az iszlamisták helyzete, az izraeli légierő mentrendszerűen támadja Bassár el-Ászád hadseregének az állásait Szíriában – H. J.)
Zoom
Angela Merkel és Ruvi Rivlin csütörtökön Berlinben (fotó: Ámosz Ben Gersom)
Ruvi Rivlin természetesen a libanoni Hizbulláhot is megemlítette a Merkellel folytatott „munkamegbeszélés” folyamán. Komoly következményei lehetnek az Irán oltalmát élvező Hizbulláh libanoni tevékenységének, mondta Rivlin a cionista IM Erikának (egyesek szerint ez volt a zsidóbarát - vagy talán teljesen az - Merkel fedőneve a Stasi-aktákban – H. J.), majd indokként megemlítette, hogy a sí’ita szervezet „veszélyezteti a helyi lakosságot és következetesen fittyet hány az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatainak.” (Nos, az izraeli elnök arcátlansága és Merkel aljasságának az igazi megnyilvánulása a fentebb idézett rivlini mondat második felében nyilvánul meg, mert éppen Izrael az, amely sorra figyelmen kívül hagyja, amerikai támogatással fittyet hány a Biztonsági Tanácsnak a megszállt területekkel, az ott élő őslakossággal kapcsolatos döntéseire. Merkelnek meg nem volt annyi erkölcsi tartása, hogy azt mondja: Ruvi, ezt pont ön mondja? – H. J.)
Zoom
Merkel meg is sétáltatta a drága vendéget (fotó: GPO)
Szóba került a dzsihadisták elleni nemzetközi küzdelem összehangolásának a fontossága is. Rivlin nagyra értékelte a muszlim dzsihadista terror visszaszorítására irányuló világméretű elkötelezettséget, s kijelentette, hogy Izrael minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja ezt az összefogást (Lásd, az Iszlám Állam és más dzsihadista terrorszervezetek ellen élet-halál harcot vívó szíriai kormánycsapatok menetrendszerű támadását, illetve a harcokban megsebesült terroristák izraeli városi és tábori kórházakban történő orvosi ellátását – H. J.)
Csütörtöki villámlátogatásán Rivlin a Németország és az Izrael közötti kapcsolatok kiválóságáról is beszélt, mondván: "Az Izrael biztonsága iránti mély és hosszú évek óta tartó német elkötelezettségnek is köszönhető az, hogy Izrael zsidó és demokratikus ország, s mindnyájan reméljük, hogy ez az elkötelezettség mindig megmarad a két ország között, függetlenül attól, hogy a két országban ilyen vagy olyan összetételű koalíció kormányoz." (A lényeg az, hogy továbbra is dőljön Izraelbe a német pénz, paripa, fegyver – H. J.)
Hering J. – kuruc.info