2017. december 17., vasárnap, Lázár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:57 Egyiptom ENSZ-határozattal tenné semmissé a zsidóseggnyaló Trump-döntést - valószínűleg elbukik majd Washington vétóján21:33 Szépen vagyunk: az ún. zsidómentők képviselték a lengyel identitás lényegét a zsidó gyökereivel büszkélkedő új lengyel miniszterelnök szerint20:58 Holttestet találtak a tűzoltók egy kiégett családi házban Zalaszentbalázson20:24 A filoszemita "szélsőjobb" konferenciázott Prágában20:08 Tegnap az ávó, ma az ÁSZ - Jobbik vs. Liberális(ok) a KO-ban19:33 Az Iszlám Állam által kivégzett jazidik tömegsírjaira bukkantak Irakban19:06 Afrikává változott az örök város: ismét lakást, segélyt és egyéb csekélységeket követeltek a négerek Rómában18:50 Áradnak a folyók Kárpátalján18:26 Kurz és Strache megegyezett: koalíciós megállapodást kötött a nevében konzervatív ÖVP és az egykor radikális FPÖ18:15 Harvey Weinstein feketelistára tette az őt visszautasító színésznőket17:53 Ez a négy kis cigánygyerek támadt egy férfira a 70-es trolibuszon17:00 A líbiai parti őrség több mint 250 migránst emelt ki a tengerből16:32 Tragédiák sorozata egy év alatt: császáruk után a királyukat is eltemették a románok 15:43 A mérhetetlen párt kiskopasza lesz Rogán utódja15:28 A palesztinok természetesen elutasítják, hogy a jeruzsálemi Siratófal izraeli ellenőrzés alatt maradjon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Gond nélkül átment a repülőtéri biztonsági vizsgálaton egy arcát nikábbal elfedő férfi Németországban

A nagyobb nyugat-európai nemzetközi repülőtereken szinte szünet nélkül szállnak ki és be a teljes testüket burkával, illetve csak a fejüket nikábbal eltakaró muszlim nők, vagy rosszabb esetben férfiak... Az RTL-Magazin-Extra című németországi tévéműsor stábja október 2-án az egyik forgalmas repülőtéren örökítette meg, hogy miként mennek át a biztonsági vizsgálaton az arcukat nikábbal vagy a burka fejtakarójával elrejtő muszlim hölgyek. A tényfeltáró riport tanulságait az Fb-oldalán osztotta meg Ismail Tipi, a CDU törökországi születésű politikusa, Hessen szövetségi tartomány parlamentjének (Hessischer Landtag) képviselője.
Ismail Tipi a törökországi Izmir városában született, s a vallási fanatizmus elleni küzdelméről ismert CDU-politikus 1972 óta él Németországban. Ha ez idő alatt a parlamenti képviselő megismerte Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operáját, akkor annak egyik népszerű áriájának szövegét kissé megváltoztatva az RTL repülőtéri riportja képeinek láttán az Fb-oldalán joggal tette föl a kérdést: Männlein oder Weiblein? (Emberke, vagy asszonyka?) Valójában Nyugat-Európa egyes országaiban, mint például Belgiumban, Hollandiában és legutóbb Ausztriában leginkább azért hozták meg a burkaviselési tilalmat, mert a személyazonosság megállapításakor ez a lebernyeg a hatóságokat is akadályozza. De még a fentebb említett CDU-politikus által föltett kérdés is jogos, mert a lebernyeget viselő személyről még azt is csak nehezen lehet megállapítani, hogy egyáltalán fiú vagy lány.
Zoom
Az ilyen utas arcát nem lehet összehasonlítani az úti okmányban levő fényképpel (fotók: RTL)
Az RTL Magazin Extra című műsor stábja kiment tehát az egyik németországi forgalmas repülőtérre, és megfigyelte, mi történik a testüket teljesen eltakaró muszlim hölgyekkel a reptéri ellenőrzőhelyeken. A riportban bebizonyosodott, hogy a reptéri biztonsági intézkedések sok tekintetben nem voltak kielégítőek, sőt egyáltalán nem voltak azok, mert az elfedett testű, arcú hölgyek valójában személyazonosítás nélkül, akár hamis névvel is felszállhatnak a repülőgépre. Az is egyértelművé vált, hogy a repülőgépre felszálló, eltakart arcú nők nikábja alá nem mertek vagy nem akartak benézni a biztonsági ellenőrök, s ezért az utasok arcának azonosítása a személyi igazolványban vagy az útlevélben szereplő fényképpel valójában nem történt meg.
Zoom
A stáb férfi operatőre a biztonsági ellenőrzésen
A riport csúcspontja az volt, amikor az arcát nikábbal elfedő operatőr férfi mindenféle személyazonosítás nélkül átjutott a biztonsági ellenőrzésen, majd folytathatta útját a repülőgép felé, de senkinek nem tűnt föl, hogy a nikáb egy férfi arcát takarja. Magyarán, egy kitalált névvel a nikábos férfi operatőrnek sikerült feljutni a repülőgépre. „Pontosan ez az, amire én már évek óta figyelmeztetek. Mert aki egy nikáb (vagy burka – H. J.) mögé rejtőzik, azt nem lehet ellenőrizni. Nem lehetséges a személyazonosság megállapítása, nem kötelező az igazolvány és a személy összevetése”, jegyzi meg a török származású CDU-képviselő, majd bejegyzését e szavakkal zárja: „Ez okból már évek óta követelem a teljes test eltakarásának tilalmát Németországban és egész Európában.”.
Zoom
Az operatőr „hölgy” folytatja útját a repülőgép felé
Hering J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2017 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready